Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Neblaivų vairuotoją pamatęs Benediktas Vanagas vijosi jį 15 km: teko tarpininkauti policijai

Ketvirtadienį Benediktas Vanagas išbandė kiek kitokią lenktynių trasą. Ja virto Vilniaus gatvės, kuriomis žinomas sportininkas net 15 kilometrų vijosi apsvaigusį vairuotoją.

Benediktas Vanagas savo oficialiame feisbuko puslapyje ketvirtadienio vakarą pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame lenktynininkas užfiksavo galimai neblaivų vairuotoją, kuris įtartinai važinėjo Vilniaus Geležinio Vilko, Žemaitės gatvėmis.

„Saab“ markės automobilį vairavęs vyras, nerodydamas posūkių, persirikiuodavo iš vienos eismo juostos į kitą, anot jį užfiksavusio sportininko, neleistinose vietose viršijo greitį.

Po šio įvykio B.Vanagas pasakojo, kad teko bendrauti ir su policija, nurodyti gatves, kuriomis vijosi įtarimų sukėlusį vairuotoją.

VIDEO: Neblaivų vairuotoją pamatęs Benediktas Vanagas neliko abejingas: vijosi jį 15 km ir padėjo policijai

„Kodėl apsvaigus neverta valdyti automobilio? Jei nesupranti, kad tai yra pavojinga, suvokti padės pilietiški aplinkiniai. Teko „palydėti“ įkaušusį pilietį per visą miestą bei telefonu panaviguoti Lietuvos policijai, kol įsitikinome, kad nesusipratėlis aplinkiniams nebekels pavojaus“, – rašė B.Vanagas.

Sportininkas pasakojo, kad važiuojant 15 kilometrų paskui automobilį, ne kartą teko susiimti už galvos, o rimtų situacijų buvo ne viena. Anot jo, vinguriuodamas pilietis mieste pasiekdavo ir gerokai didesnį nei 100 km/h greitį.

Išsukęs iš Geležinio Vilko gatvės, vairuotojas sustojo prie šviesoforo. Tuo metu, matyti, šalia jo sėdėjęs keleivis, išlipęs iš automobilio bandė atimti raktelius, tačiau, užsidegus žaliai šviesai, vairuotojas nurūko toliau. Vis dėlto toli nuvažiuoti nepavyko, vos už kelių metrų jį pasitiko policija.

„Mūsų taktika buvo „suvesti“ nenaudėlį su specialiai mokytais pareigūnais. Pavyko. Gražuolis dar bandė bėgti ir nuo policijos, bet gaudynės baigėsi už dviejų posūkių. Juokingiausia dalis, kad sustabdytas „vairuotojas“ pavyzdingai dėvėjo kaukę“, – rašė B.Vanagas.

Jis pasakojo, kad praėjus pusvalandžiui po įvykio, iš bičiulio gavo žinutę, kad „Saab“ markės automobilis jau vežamas ant platformos.

„Greičiausia pilietis bus kažko „pripūtęs.“ Supratau, kad taksistas iš manęs būtų ne koks, nes nors ir gimęs Vilniuje, atsimenu tikrai ne visų gatvių pavadinimus. Gerai, kad niekas nenukentėjo“, – socialiniame tinkle rašė B.Vanagas.

Apie įvykį informaciją 15min patvirtino ir VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja. Jos teigimu, vairuotojas buvo sulaikytas ketvirtadienio popietę, Skroblų gatvėje. Jis į alkoholio matuoklį pripūtė net 1,71 promilės.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas, už vairavimą neblaiviam jam gresia baudžiamoji atsakomybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius