Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįtikėtina: vilnietis „2 minutės šlovės“ trauks dvidešimto laipsnio šaknis iš 40 skaitmenų skaičių

Jau šį sekmadienį žiūrovui teismui bus atiduoti dar devyni laidos dalyviai, būsimosios Lietuvos žvaigždės.
Matematikas Vaidotas
Matematikas Vaidotas / LNK nuotr.

Laidoje pasirodys perspektyvi, jauna, bet profesionali klaipėdiečių grupė „Nervas“, apie kurios debiutą laidoje Arūnas Valinskas yra pasakęs: „Tai buvo žiauriai gerai“.

„Nervas“ – tai turbūt pati jauniausia (narių amžius nuo 14 iki 16 metų), pati perspektyviausia (nes žino, ko reikia siekiant tikslo), pati žaviausia (nes žino, kaip žaviai atrodyti scenoje) grupė. Tai grupė, kuri sugeba stebinti. Į vaikus jie panašūs tik pakeliui į pasirodymą, o scenoje jie išdarinėja tai, ką reikia pamatyti patiems.

Kitas įspūdingas antrojo pusfinalio dalyvis – vilnietis Vaidotas Dalinkevičius. Jis akademinį matematikos mokslą laidoje pavers žaisminga atrakcija –trauks dvidešimto laipsnio šaknį iš nežinomo skaičiaus.

40 skaitmenų virtinė Vaidotui – lengvas riešutėlis. Ištraukti šaknį, pavyzdžiui, iš vieno duodecilijono 516 undecilijonų 449 decilijonų 130 naitilijonų 501 oktilijono 758 septilijonų 165 sikstilijonų 88 kvintilijonų 248 kvadrilijonų 370 trilijonų 527 milijardų 242 milijonų 650 tūkstančių aštuoni šimtai vieno vilniečiui tetrunka vos kelias sekundes.

Trumpiausias kelias į pripažinimą ir šlovė – laida „2 minutės šlovės“ jau šį sekmadienį 19.30 val. tiesiogiai per LNK televiziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius