Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nelaimingų žmonių draugas – kompiuteris?

Mokslinininkai nustatė, jog žmonės, kurie daug laiko praleidžia prie kompiuterių, tiksliau naudojasi internetu, yra prislėgti ir nelaimingi.
Kompiuteris
Kompiuteris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kol kas nėra aišku, ar naudojimasis internetu sukelia psichinius sveikatos sutrikimus, ar žmonės su psichiniais sutrikimais linkę daug laiko praleisti prie kompiuterių. Kad atsakytų į šį klausimą mokslininkams reikia daugiau laiko.

Tyrimo vadovė iš Lydso universiteto teigia: „Internetas šiais laikais vadina svarbų vaidmenį, bet jo nauda turi ir tamsiąją pusę.“

Tačiau manoma, kad kai kuriais atvejais internetas tikrai gali pasitarnauti. Jis padeda žmonėms užmegzti santykius ir taip paveikti jų gyvenimus.

Viena iš Londono psichinių sutrikimų ligoninė sako, jog tie pastebėjo, jog įvairios technologijos didina psichinės sveikatos sutrikimų skaičių. Technologijos priveda prie to, jog žmogus nebesugeba pailsėti ir atsipalaiduoti.

Ligoninė pastebėjo, jog tarp žmonių, kurie kenčia nuo psichinių sutrikimų, ypač populiarios tokios technikos priemonės kaip iPhone, mobiliūs telefonai. Žinoma, dėl to tokie žmonės daug laiko praleidžia internetiniuose puslapiuose kaip „Facebook“ ir „Twitter“.

Neseniai svetainė „Twitter“ pranešė, jog 2010 sausio 12 dieną jie pasiekė lankomumo piką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius