Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepaisant konfliktų su kaimynu, Lino Karaliaus ir Gintarės Gurevičiūtės baras atvėrė duris lankytojams

Pirmadienį Vilniaus senamiestyje duris atvėrė buvusio parlamentaro Lino Karaliaus ir jo mylimosios Gintarės Gurevičiūtės vegetariškų patiekalų baras. Nors baro savininkai teigia, kad kaimynystėje gyvenantis Jaunimo teatro vadovas Algirdas Latėnas iki šiol reiškia pretenzijas, tačiau L.Karalius ir G.Gurevičiūtė viliasi, kad galiausiai jiems pavyks rasto kompromisą.
Lino Karaliaus ir Gintarės Gurevičiūtės bare
Linas Karalius ir Gintarė Gurevičiūtė savo bare / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vegetariškų patiekalų baro „Shiva Chill Bar“ ir A.Latėno konfliktas prasidėjo dar nepradėjus šios kavinės remontuoti. Pasak G.Gurevičiūtės, A.Latėnas kategoriškai pareiškė, kad „čia kavinės nebus“. Netrukus po to L.Karalius ir G.Gurevičiūtė sulaukė paveldosaugininkų vizito. Šie baro savininkams liepė sustabdyti remontą, neva dėl to, jog po žeme esančioms Vilniaus gynybinės sienos vartų liekanoms iškilo grėsmė. Vėliau remonto darbai, gavus Statybos inspekcijos leidimą, buvo atnaujinti.

G.Gurevičiūtė ir L.Karalius teigia, kad kaimyno pretenzijas jie girdi iki šiol.

„Jis kiekvieną kartą pamėtėja siurprizų. Jis prasitarė, kad iš mūsų restorano sklindančius kvapus jaučia per ventiliacijos šachtą. Mes, norėdami išspręsti šią problemą, bandėme užsakyti ekpertizę ir nustatyti, dėl ko kilo ši problema, bet jis ekspertų neįsileidžia į namus. Dabar mūsų laukia sudėtingas kelias, galbūt turėsime prašyti anstolių pagalbos. Jis skundžiasi, bet pagalbos sulaukti nenori. Jam nepatinka, jog čia įsikurs kavinė, nors kai jis įsigijo butą, čia buvo visą parą veikianti interneto kavinė, kurioje buvo prekiaujama alkoholiu ir rūkoma. Tai galite įsivaizduoti, kas tais laikais dėjosi. Lietuva yra tokia keista šalis, kurioje visada atsiranda vienas kaimynas, kuris nenori draugauti“, – kalbėjo L.Karalius.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Lino Karaliaus ir Gintarės Gurevičiūtės bare
L. Karaliaus ir G.Gurevičiūtės baro rūsyje

„Mes tikrai norime draugauti, nes šias patalpas išsinuomojome septyniems metams, taigi negalime pjautis visada. Kare nebūna laimėtojų“, – patikino G.Gurevičiūtė.

Daro nemokamą reklamą

Pirmadienį baras jau siūlė pasivaišinti dienos pietumis. Antradienį virš „Shiva Chill Bar“ turėtų atsirasti iškaba, o dar po poros savaičių baro savininkai tikisi gauti licenciją prekiauti alkoholiu. Pasak baro savininkų, vardan taikos su kaimynu, buvo pakeista baro koncepcija – rūsyje yra įrengta erdvė, kurioje bus galima atsipalaiduoti, ramiai pabūti su draugais ir net prigulti.

Socialiniame tinkle „Facebook“ „Shiva Chill Bar“ turi daugiau nei 25 tūkst. gerbėjų. L.Karaliaus teigimu, barui papildomos reklamos nereikia. „Mums kaimynas nemokamą reklamą daro, nereikia investuoti“, – juokėsi jis.

L.Karalius ir G.Gurevičiūtė teigė paaukoję daug laiko ir jėgų, kad šis baras pradėtų veiklą. L.Karalius teigia, kad sudėtingiausia yra susitvarkyti su visomis biurokratinėmis kliūtimis.

„Mielai dabar pastovėčiau už baro, darydamas kavą, šypsočiausi ir su visais bendraučiau, bet tenka lakstyti iš įstaigos į įstaigą. Lietuvoje sunku pradėti smulkų verslą, nes jis skalpuojamas iš visų pusių. Biurokratinis aparatas yra tobulas – kiekvieną dieną tenka gauti pažymą, kad aš turiu pažymą“, – kalbėjo L.Karalius.

Interjerą kūrė patys

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Lino Karaliaus ir Gintarės Gurevičiūtės bare
L.Karalius ir G.Gurevičiūtė baro interjerą kūrė patys

„Shiva Chill Bar“ savininkai teigė patys rūpinęsi baro interjeru – jį papuošė kelionių po Indiją metu įsigytais suvenyrais, patys iš puodelių ir lėkštučių pasigamino originalius šviestuvus. Netrukus barą turėtų papuošti du iš gyvų gėlių sukurti vertikalūs sodai. 

G.Gurevičiūtė tikina, kad jų bare turėtų pamėgti lankytis ne tik vegetarai, bet ir visi kiti žmonės, trokštantys maitintis sveikai, bei paragauti egzotiškų patiekalų, pavyzdžiui, japoniškų traškučių su jūros dumbliais, vegetariškų ikrų, arbūzų karpačio ar nealkoholinio vyno.

„Mūsų arkliukas bus produktai, kuriuos atsivežame iš Anglijos – mėsos pakaitalai, pagaminti ne, kaip yra įprasta, iš sojos, bet iš gyvo baltymo. Pasaulyje tokie produktai reklamuojami akcentuojant pirmiausia ne tai, kad jie yra vegetariški, bet dėl to, kad tai yra sveikas maistas. Jame nėra cholesterolio, o skoniu jis nesiskiria nuo įprastos mėsos. Nereikia atsisakyti savo įpročių – žmonės dažniausiai mėsos nori dėl to, kad yra prie įpratę jos skonio“, – teigė ji.

Baro įkūrėjai teigia, kad patiekalai nebus brangūs – dienos pietūs kavinėje kainuos apie 15 Lt.

„Shiva Chill Bar“ lauks ir kavos gurmanų, mėgstančių kokybišką, rinktinę kavą.„Anglijoje dabar „ant bangos“ yra tikra, kokybiška kava, todėl mes tikime, kad laikui bėgant ši mada įsigalės ir pas mus“, – vylėsi G.Gurevičiūtė.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Lino Karaliaus ir Gintarės Gurevičiūtės bare
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Lino Karaliaus ir Gintarės Gurevičiūtės bare

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius