Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepastebėtas automobilio įbrėžimas Palmirai Galkontaitei teisme gali kainuoti ne vieną tūkstantį

Lietuvos televizijos žurnalistė, laidų vedėja Palmira Galkontaitė trečiadienio rytą turės apsilankyti teisme. Moteriai nemalonumų su teisėsauga kilo, kaip ji pati sako, dėl menkniekio – įbrėžto svetimo automobilio. Tiesa, nedidelis prasižengimas gali turėti skaudžių pasekmių.
Palmira Galkontaitė
Palmira Galkontaitė / LRT nuotr.

„Absoliučiai nieko nenutiko. Net neturėčiau ką pakomentuoti. Nieko ten... Tiesiog važiuodama į darbą prasilenkiau su automobiliu ir nubraukiau šoną.  Aš nubraukiau, va ir viskas“, – teismo posėdžio išvakarėse 15min.lt sakė 51-erių laidos „Nepriklausoma paieškų tarnyba“ vedėja.

P.Galkontaitės teigimu, į teismą byla pateko dėl to, kad ji nepastebėjo įbrėžimo. „Aš nepamačiau, kad tą šoną nubraukiau ir dėl to vyksta teismas – ar aš pabėgau iš įvykio vietos, ar nepabėgau. Mes prasilenkėme ir aš pravažiavau. Aš nesustojau, nes nemačiau, kad kliudžiau kitą mašiną. Ten absoliučiai nieko rimta“, – sakė ji. Moteris tikino keliausianti į teismą. „Tai tiek tų nemalonumų, reikės pasakyti, kaip viskas įvyko ir tiek. Aš tikrai nesiginčiju. Rytoj išgirsim, kas manęs laukia“, – kalbėjo P.Galkontaitė. Ji teigė su apgadinto automobilio vairuotoju nebendravusi, tik kartą susitikusi Kelių policijos būstinėje Vilniuje, kai buvo sulyginama žala. Laidų vedėja teisme aiškinsis dėl įvykdytos avarijos ir galimo pabėgimo iš įvykio vietos.

Už techninę avariją skiriama bauda – 100 Lt, už pasišalinimą iš įvykio vietos – nuo 3000 Lt ir vairuotojo pažymėjimo atėmimas nuo trejų iki penkerių metų. Jei asmuo baudžiamas už abu nusižengimus, jie subendrinami ir paliekama didžiausia nuobauda. Jei P.Galkontaitė būtų išteisinta dėl pasišalinimo iš įvykio vietos, jai tektų sumokėti tik 100 Lt baudą.

Tai jau ne pirmas kartas, kai dėl panašaus atvejo su teisėsauga bendrauti tenka žinomiems žmonėms. Pastaruoju metu į tokias nemalonias situacijas pateko Arūnas Storpirštis, Jonas Čepulis, Česlovas Gabalis, Stasys Brundza, Marius Jovaiša, Lauryna Anusevičiūtė (žr. susijusius straipsnius). Teismuose šios istorijos klostosi įvairiai: vieni vairuotojai sulaukia teisėjų malonės, kiti skaudžiai baudžiami.

15min.lt primena, kad pažeidėjams, padariusiems nors ir smulkią avariją, bet pasišalinusiems iš jos vietos, gresia prarasti vairuotojo pažymėjimą mažiausiai trejiems metams ir sumokėti mažiausiai 3 000 litų baudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius