Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Neseniai išsiskyrusi Agnė Sabulytė tapo kolekcijos modeliu: „Jaučiuosi gerai, kai esu saugi“

Vakaras kelionių tematika sostinės interjero salone „Vadasiga“ subūrė besidominčius meno naujienomis. Čia buvo galima sutikti astrologę, sveiko gyvenimo propaguotoją Vaivą Budraitytę su sutuoktiniu Gaudentu Naujoku, dainininkę ir aktorę Agnę Sabulytę, plaukų meistrą Karolį Murauską, Viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentę Evaldą Šiškauskienę, fotografę Rūtą Andre su seserimi, modeliu Aiste Andrijauskaite, atlikėją Rasą Kaušiūtę, verslininkes Sabiną Repčenkienę, Jolantą Mikalajūnienę bei kt.
Agnė Sabulytė
Agnė Sabulytė / Organizatorių nuotr.

Susirinkusiems svečiams meno kūrėja Auksė Poškuvienė pristatė mados kolekciją iš šilko ir lino, skirtą keliaujančiai moteriai. Pagrindiniu kolekcijos modeliu tapo dainininkė, aktorė, poetė Agnė Sabulytė. Pasak Agnės, keliaujančiai moteriai visų pirma svarbiausia – saugumas. „Pati jaučiuosi gerai, kai esu saugi, kai kartu su manimi – žmogus, kuriuo galiu pasitikėti“, – sakė A.Sabulytė. Pasak menininkės, kelionių metu jos dėmesį labiausiai traukia autentiškos lankomos šalies dainos, menas, maistas.

„Ir, žinoma, tikros, nesuvaidintos emocijos, kurios priverčia tave dar kartą sąmoningai suvokti, kokia gyvybiškai svarbi yra tėvynės žemė, kokia svarbi laisvė, ir, kaip turime mintimis, žodžiais bei darbais aktyviai kurti savo valstybę, kad joje būtų gera gyventi“, – įsitikinusi kūrybinga moteris, netrukus su Lietuvos kariuomenės orkestru pristatysianti laisvės kovų dainų repertuarą.

Kolekcijos pristatymo akimirkos – galerijoje:

Agnė neslepia, kad jai keliaujant svarbu ne tik patogumas, bet ir estetinis aprangos grožis, kuriam ji esanti neabejinga. „Drabužiai turi ne tik patikti, bet ir atspindėti asmenybės charakterį“, – mano A.Sabulytė.

Pertraukose tarp renginio metu pristatytos mados kolekcijos dalių A.Sabulytė atliko keletą dainų: „Repertuarą pasirinkau intuityviai. Skambėjo japonų kūrinys „Sakura“, viena populiariausių šios tautos dainų, įprastai atliekama per sakurų žydėjimo šventę, kurią turėjau galimybę išmokti iš pačios Japonijos ambasadoriaus Lietuvoje Siro Yamasaki žmonos Yuko Yamasaki. Atlikau ir kartvelų „Suliko“, kurios išmokė Sakartvelo operos žvaigždžių to paties pavadinimo ansamblis, su kuriuo praėjusiais metais turėjau malonumo šią dainą atlikti Lietuvoje. Ir, žinoma lietuvišką G.Jautakaitės dainą „Viešpaties lelija“ – kaip simbolį, jog visada taip gera po kelionių grįžti namo.“

Jau dvyliktąją A.Poškuvienės kolekciją drauge su A.Sabulyte demonstravo ir žinomos seserys: fotografė R.Andre ir modelis A.Andrijauskaitė, balerina, šokių ir dailės pedagogė Anna Baranova bei kitos veiklios moterys. Demonstruojant kolekciją grojo smuikininkė Ieva Rinkevičienė. Modeliams egzotišką makiažą ir šukuosenas kūrė „Makeup Secrets“ akademijos meistrai.

Organizatorių nuotr./Agnė Sabulytė
Organizatorių nuotr./Agnė Sabulytė

A.Poškuvienės darbai nuolat keliauja po pasaulį: kolekcijos jau buvo pristatytos ne tik Europoje, bet ir JAV, Indijoje. Naujoji autorės kolekcija netrukus keliaus į Singapūrą. Menininkės kūryboje dominuoja augaliniai motyvai, plati spalvų ir netikėčiausių atspalvių paletė. A.Poškuvienė neslepia kad kurti naujus darbus ją įkvepia kelionės po šiltuosius kraštus.

„Kelionėse matytos spalvos, vaizdai, patys įvairiausi egzotiniai augalai grįžus namo ir paėmus į rankas teptuką atgimsta ant audinio“, – apie kūrybinį procesą pasakojo autorė.

Renginio metu žinoma astrologė Vaiva Budraitytė pristatė savo naujausią veiklą – drauge su juvelyre Jurgita Šatiene ji kuria amuletus. Pasak V.Budraitytės, amuletų paskirtis – stiprinti bei saugoti žmogų, ir ne tik kelionių metu. „Jau kuris laikas mano klientai norėjo ne tik senovinių maldų nuo įvairių energetinių pažeidimų – prakeiksmų, nužiūrėjimų, negalavimų, bet ir kiekvieną dieną norėjo nešioti apsaugą nuo blogio“, – kodėl sumanė kurti amuletus pagal kiekvieno žmogaus asmeninį horoskopą pasakojo V.Budraitytė. Astrologė su šypsena save pačią vadinanti amuletų fėja: „Kai einu į viešumą visada, it kokia kalėdinė eglutė, apsikarstau amuletais, ir net, jei jie nesimato ant drabužių, saugo mane pasislėpę po rūbais.“

Organizatorių nuotr./Gaudentas Naujokas ir Vaiva Budraitytė
Organizatorių nuotr./Gaudentas Naujokas ir Vaiva Budraitytė

Pasak V.Budraitytės, drauge su juvelyre J.Šatiene jos siekiančios kurti amuletus – lyg išskirtinius papuošalus su stipriu energetiniu lauku. Kaip pažymėjo J.Šatienė, juos ji kurianti iš juvelyrinio emalio, kaip, kad gaminami ir prabangieji „Faberge“ kiaušiniai.

Astrologė mano, kad amuletas gali būti ir dovanojamas kaip svarbi įsimintina dovana. Jis gali būti perduodamas kaip relikvija senelių, tėvų savo palikuonims. Anot V.Budraitytės, su amžiumi amuletai tik dar labiau energetiškai stiprėja.

„Jei amuletams, talismanams kas nors nutinka, jie sulūžta, juos pametate, ar jie pavagiami – neišgyvenkite dėl to, o tiesiog pasidžiaukite. Tai rodo, kad amuletas sunaikino blogąsias jėgas, ir jūs išvengėte kokių nors nelaimių. Tiesiog įsigykite naują, bet jau kitokio poveikio amuletą, nei prieš tai turėjote“, – patarė būrėja.

Organizatorių nuotr./Jurgita Šatienė, Vilija Šabunkaitė, Vaiva Budraitytė
Organizatorių nuotr./Jurgita Šatienė, Vilija Šabunkaitė, Vaiva Budraitytė

Belaukiant mados kolekcijos pristatymo renginio svečiai apžiūrėjo menininkės Veronikos Kopelianski, šiuolaikinio meno ir modernaus interjero rinkoje daugiau žinomos Nika Lo vardu, paveikslų parodą. Savo kūryboje menininkė vaizduoja šiuolaikinių moterų portretus skleisdama žinią, kad moterys nėra vien stereotipų ir gražių epitetų rinkinys, kaip tarkime – gražuolė, nuostabi meilužė ar rūpestinga mama.

„Moteryse visko yra kur kas daugiau... Kiekviena mūsų saugome savąją paslaptį – tai per savąją kūrybą ir stengiuosi ištransliuoti“, – sako menininkė. V.Kopelianski pasakojo, jog kelionių metu ją sužavėjo skirtingų kultūrų moterų įvairiapusiškumas. Moterų akyse menininkė matė visko: drąsą, ryžtą, begalinę meilę, aistrą, atsidavimą... Šias emocijas ji labai stipriai išjautė, štai kodėl vienas iš pagrindinių akcentų Veronikos kūryboje yra akys. „Tikiu, kad mano kūriniai tarsi suteikia progą pažinti moters sielą per jos akis, jos žvilgsnio dėka. Tai – tarsi kelionės pradžia į gana sudėtingą dvasinę būtybę, kurią ne kiekvienam duota suprasti“, – teigė V.Kopelianski.

Organizatorių nuotr./Margarita Barčenkova, Vaclovas Daukintis, Veronika Kopelianski
Organizatorių nuotr./Margarita Barčenkova, Vaclovas Daukintis, Veronika Kopelianski

Šio vakaro metu dalyviams pasitaikė unikali galimybė susitikti ir su itin retai Lietuvoje savo darbus pristatančia menininke Vilija Šabunkaitė. Menininkė išgarsėjo ir dėl savo bičiulystės su legendiniu dizaineriu Viačeslavu Zaiceveu bei mados istoriku Aleksandru Vasiljevu. V.Šabunkaitė vilniečiams pristatė savo kurtas mandalas bei papuošalus, interpretuojančius „Art Deco“ stilių. Nors mandalos daug kam asocijuojasi su budistine filosofija, tačiau taip manyti, pasak V.Šabunkaitės, nėra visai teisinga. „Mandalas turi visos kultūros ir visos religijos, – pastebi autorė. – Mandalų ornamentais puošiamos šventyklos, bažnyčios, tame tarpe ir krikščioniškos. Mandalų apstu gamtoje: gėlių žiedai, akies rainelė, žemūs pjūvis, žmogaus DNR ir t.t.“

Fotografė R.Andre papuošė interjero saloną savo meninėmis fotografijomis iš ciklo „Moteris-kūrėja“. Iš menininkės fotografijų žvelgė dainininkė A.Sabulytė, kurią fotografė vadina savo mūza.

Vakaro šeimininkas, salonų tinklo „Vadasiga“ įkūrėjas Vaclovas Daukintis pristatė interjero naujienas. Svečiai galėjo pasijusti lyg nukeliavę į šiltųjų kraštų jūros pakrantę, kurioje išvydo ramiai plaukiojančią milžinišką rają – egzotiškos žuvies pavidalą idealiai atkartoja danų kompanijos „Frederica“ supamasis krėslas „Stingrey“. Renginio dalyvių dėmesį patraukė ir naujiena, skirta verslo biurams ar didelėms visuomeninėms erdvėms, kuriose daug triukšmo – akustinis italų kompanijos „Fantoni“ kambarys. Tokiame mini kambarėlyje galima ramiai pasikalbėti su pašnekovu, o svarbiausia – jūsų pokalbio niekas negirdėtų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius