Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nešvarūs miegamieji, arba Kodėl patalynę reikia skalbti kuo dažniau?

Tyrimas atskleidė, kad apie pusė milijono britų patalynę plauna tik tris kartus per metus. Taigi kodėl tai daryti reikėtų dažniau?
Moteris miega
Moteris miega / Photos.com nuotr.
Temos: 1 Miegamasis

Vienas iš šešių britų pripažino, kad naują patalynę naudoja mažiausiai mėnesį. Ekspertai teigia, jog 10 proc. neplautos pagalvės svorio sudaro negyvos odos liekanos ir įvairios erkutės, o purvinoje lovoje slypi milijonai kenkėjų. Taigi nenuostabu, jog lova virsta bakterijų, virusų, plaukų, prakaito lauku, o visa tai gali sukelti astmą.

Tyrimas parodė, kad žmonių, sulaukusių 25-erių ir daugiau, patalynė purviniausia, ji skalbiama šešis kartus per metus. Žmonės, sulaukę daugiau nei 55 metų, patalynę keičia tris kartus per mėnesį, rašo telegraph.co.uk.

Skalbti patalynę nėra labai malonu, tam reikia ir laiko, tačiau nustatyta, kad akivaizdu, kad taip pavyktų sumažinti nepageidaujamų organizmų ir erkių skaičių, todėl patalynę reikėtų keisti bent kartą per dvi savaites, o dar geriau – kartą per savaitę.

Lova yra viena iš tų vietų, kur žmonės praleidžia nemažai laiko, ypač tamsiomis ir šaltomis žiemos dienomis. Be to, daugumai žmonių ši vieta atstoja virtuvės stalą – joje pusryčiaujama ir užkandžiaujama. Štai kodėl savo lovos švara turėtume rūpintis kuo dažniau. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius