Keptas maistas, saldumynai, šokoladas, riebūs pieno produktai iki 60 proc. gali padidinti tikimybę, kad jausitės prislėgtas, atskleidė studijos, atliktos Londono universitete, rašo marieclaire.co.uk.
Nustatyta, kad valgant įvairų maistą ar laikantis dietos, kurios pagrindą sudaro vaisiai, daržovės ir žuvis, yra kur kas mažesnė tikimybė, kad apniks depresija.
Ekspertai tiki, kad antioksidantai, esantys vaisiuose ir daržovėse, vitaminas B, kurio gausu brokoliuose, špinatuose ir kopūstuose, gali sumažinti depresijos pavojų.
Gydytojas Ericas Brunneris, vienas iš tyrėjų, sakė: „Jei jūsų racione dominuoja maisto produktai, kurie staigiai kaitalioja cukraus kiekį kraujyje, tai gali pakenkti kraujagyslėms ir reikėtų pagalvoti apie padarinius smegenims.“
Psichinės sveikatos fondo gydytojas Andrew McCullochas sakė: „Labiausiai neduoda ramybės tai, kad žmonės neturi galimybės lengvai gauti šviežio bei sveiko maisto ir gyvena ten, kur pilna greitojo maisto restoranų.“