Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

20 km/val. lekiančias roges iš vienaračio sukūręs V.Mickevičius: „Šventes turime kurti patys“

Aktorius Viačeslavas Mickevičius šiemet nusprendė miestų gyventojus pralinksminti kiek netradiciniu būdu – vyras sukonstravo kalėdines elektrines roges ir persirengęs Kalėdų Seniu jomis važinėja prie eglutės ir netoli jos. 15min interviu su Viačeslavu – apie išskirtinę transporto priemonę, kalėdinę dvasią ir tai, kaip kurti šventes bei kitus džiuginti turime patys.
Viačeslavo Mickevičiaus sukonstruotos elektrinės rogės
Viačeslavo Mickevičiaus sukonstruotos elektrinės rogės / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Viačeslavo rogutės jau kuris laikas džiugesį kelia ne tik kalėdinių nuotaikų pagautiems vaikams, bet ir suaugusiems. Paklaustas, iš kur kilo įkvėpimas ar noras pasidaryti būtent tokią transporto priemonę, kuri jau spėjo užkariauti ir internetą, Viačeslavas neslepia – tai kilo iš loginio mąstymo ir nusistebėjimo, kad niekas tų elektrinių prietaisų neišnaudoja pagal paskirtį.

„Nebent, kiek yra tekę matyti „Youtube“, tai vienas rusas pasidarė, kad skraido Baba Jaga su bačka, o kitas amerikietis pasidarė ant su pultu valdomos elektrinės riedlentės Aladino kilimą ir per miestą važinėjo tarp automobilių. Tai tokie tik du pakankamai sultingi pavyzdžiai. O aš buvau turbūt pirmas Lietuvoje, kuris įsigijo tokį vienratį“, – pasakoja vyras ir priduria, jog, deja, tokias roges palaikyti žiemą yra gan sudėtinga, nes jos išsikrauna labai greitai.

VIDEO: Viačeslavas Mickevičius iš vienaračio sukonstravo 20 km/val. lekiančias roges

Anot Viačeslavo, šios rogutės padarytos iš medžio, išlankstytos, užglaistytos, dažytos, gerai apipavidalintos, o jų viduje yra platforma, trys ratukai.

„Priekinis ratukas yra krypties – na, į kurią pusę stumi, į tą ir rieda. Tai tu sėdėdamas tose rogėse turi elektrinį vienratį ir juo važiuoji. Vienratis judina visą konstrukciją“, – aiškina jis.

Viačeslavo sukonstruotos elektrinės rogutės – galerijoje:

Tiesa, kad vairuotum Kalėdų Senio rogutes, teisių turėti tikrai neprivalai.

„Tiesiog reikia žiūrėti, kad nenutrenktum žmonių, nes jos, kai jau įsibėgėja, važiuoja 20km per valandą greičiu“, – tikina pašnekovas.

Kitokia gyvenimo filosofija

Nors kai kam Viačeslavo elgesys pasirodytų keistas – juk šiais laikais nieko nemokama nebūna – vyras turi aiškų tikslą, kodėl tuo verta užsiimti. Kaip teigia aktorius, jam tiesiog norisi linksminti žmones gatvėje.

„Mes pastebėjom, jog žmonėms šventę kuria trys dalykai – televizija, prekybcentriai ir savivaldybė, – pastebi Viačeslavas ir užsimena apie kasmet sukeliamą eglučių ažiotažą. – Bet šventes turime kurti patys, o ne žiūrėti televizijos programą ar eiti prie eglutės.“

Anot jo, pastaruoju metu nėra žmonių, kurie „paprikolintų“ gatvėje – tarkim, ant dviračio užsimestų girliandą.

„Visi tikisi, kad už mus viską padarys“, – etatinį lietuvį švenčių metu apibūdina vyras. Būtent todėl jis bent porą valandų dienos bėgyje stengiasi skirti rogučių maratonui.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viačeslavo Mickevičiaus sukonstruotos elektrinės rogės
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viačeslavo Mickevičiaus sukonstruotos elektrinės rogės

„Dar yra tokia svajonė aplankyti didžiausius miestus Lietuvoje“, – kukliai užsimena jis.

Tiesa, praeivius kalėdinėmis nuotaikomis Viačeslavas džiugina ne vienas – kartkartėmis prisijungia ir jo mergina.

„Mano panelė turi tokį styginių kvartetą. Jos repetavo kalėdines dainas ir, jeigu leidžia orai, jos nori groti prie eglutės, o aš šalia trinuosi ir fotografuojuosi su žmonėmis“, – pasidžiaugia jis.

Čia pat jis prisimena juokingą incidentą, kai pirmąsyk pasirodė su minėtomis rogėmis ir Kalėdų Senio kostiumu prie eglutės.

„Iškart atėjo Vilniaus apsauga ir sakė, kad čia draudžiama teikti paslaugas, nes galvojo, kad aš čia už pinigus dirbu. Būna, kad ten kas nors ten ateina ir prekiauja be jokių leidimų, tai jie galvojo, kad aš darau lygiai tą patį. Neva ten kažkur skardinė pritvirtinta ir žmonės ten turi mesti pinigus“, – juokiasi jis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viačeslavo Mickevičiaus sukonstruotos elektrinės rogės
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viačeslavo Mickevičiaus sukonstruotos elektrinės rogės

Tačiau ši aktoriaus ir renginių vedėjo veikla – visiškai idėjiška. Viačeslavas net nesupranta, kodėl tai turėtų kelti nuostabą.

„Kai dirbu su renginiais penktadieniais ir šeštadieniais, tai man visa savaitė kaip ir laisva. Tai norisi tokio kažko nuoširdaus ir tikro kitomis dienomis, ne tik dirbti už pinigus“, – užsimena vaikinas.

Slepia gražią žinią

Paklaustas apie kalėdines žinias už šios idėjos, Viačeslavas skuba pritarti, jog taip, jų čia yra. Ir ne tik jų – taip pat slepiasi ir ekologinė žinutė. Juk jo rogėse įkinkyto elnio nėra. O ir nereikia.

„Jei jau esame tokie ekologiški, tai visur reikia tą gamtą saugoti. Iš tikrųjų čia buvo toks atsifutbolinimas, nes mes ant [rogių] priekio užklijavom tą elnią, kad atrodytų kaip „jaguaras“. Vaikams net nereikia sakyti, jie patys supranta, kad čia tam, jog nekankintų elnių“, – sako jis.

O kaip į Viačeslavo roges reaguoja suaugusieji?

„Jeigu suaugusieji sako, kad išprotėjom, vadinasi, pasiekėme to, ko norim“, – juokauja renginių vedėjas ir priduria, jog dažnai susimąsto – tai kurie iš jų vis dėlto yra normalūs.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viačeslavo Mickevičiaus sukonstruotos elektrinės rogės
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viačeslavo Mickevičiaus sukonstruotos elektrinės rogės

„Koks normalus žmogus aukotų laiką ir pinigus bei ją taip realizuotų? Mano manymu, tai yra labai normalu ir reikia taip daryti“, – teigia vyras.

Visgi ir finansiškai, kaip bebūtų keista, realizuoti šią idėją nėra taip sudėtinga.

„Kiekvienas tokias roges galėtų pasidaryti. Aš pats dariausi beveik iš šiukšlių, tai man kainavo keliasdešimt eurų. Tai buvo tam tikros atraižos, kurios nereikalingos, bet kai sujungi į visą visumą, nuglaistai ir tada nudažai, labai gerai atrodo“, – tikina pašnekovas.

Šventę kuriame patys

Paklaustas apie kalėdines nuotaikas, Viačeslavas sako, kad jam tai – metų pabaigos darbų įprasminimo šventė. Drauge jis atsimena kai kurių reakcijas, pamačius išskirtines roges.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viačeslavo Mickevičiaus sukonstruotos elektrinės rogės
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viačeslavo Mickevičiaus sukonstruotos elektrinės rogės

„Žmonės sėdi geruose automobiliuose, brangiausiuose, kostiumai jų irgi brangūs, jie sėdi prie vairo ir nekenčia visko aplinkui. Ir teko matyti, kai toks žmogus pro langą pamato tas roges, jis tiesiog nusipurto galvą, žiūri į tą pačią vietą, manęs jau ten nėra, ir jo galvoje lieka tokia mintis: ar man jau čia vaidenasi nuo persidirbimo ar čia tikrai tai mačiau. Na, toks kasdienis stebuklas“, – sako jis.

„Kažką reikia daryti ir dėl žmonių – tai nėra uždrausta. Tiesiog tada išeina pajausti tą malonumą. Man atrodo, kad šventę kuriame visi“, – pokalbį užbaigia Viačeslavas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius