Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nidos Bardų skvere pristatyti penkių scenos legendų delnų įspaudai

Šeštadienio vakarą Nidos Bardų skvere šalia Vytauto Kernagio-Beno skulptūros buvo pristatyti penkių Lietuvos populiariosios muzikos legendų delnų įspaudai. Nijolė Tallat-Kelpšaitė, Nijolė Ščiukaitė, Viktoras Malinauskas, Simonas Donskovas ir Kostas Smoriginas įamžino savo delnus bronzinėse plokštelėse.
Renginio akimirka
Simonas Donskovas / Andriaus Pelakausko nuotr.

„Tradicija įspausti muzikos legendų delnus atsirado nuo pat festivalio gimimo 1994 m. Norėjome įprasminti festivalio laureatų, jo himno bendraautorių indėlį. Šiandien ši tradicija vėl gyva – manome, kad labai prasminga įamžinti tuos, su kurių muzika užaugo ne viena karta, iš kurių mokėsi ir vis dar mokosi tie, kurie šiandien groja „Nidos“ scenoje“, – sakė festivalio prodiuseris Arūnas Valinskas.

Ir naujai, ir per ilgą festivalio istoriją įamžinti muzikos kūrėjų ir atlikėjų delnai esantys ant grindinio šalia Neringos savivaldybės, turėtų būti perkelti į taką prie Bardų skvero ir taip sudaryti ilgą muzikos žvaigždžių alėją.

Andriaus Pelakausko nuotr./Viktoras Malinauskas ir Arūnas Valinskas
Andriaus Pelakausko nuotr./Viktoras Malinauskas ir Arūnas Valinskas

„Labai dėkoju už tokį pagerbimą, jis man turi didžiulę moralinę vertę. Sveikatos jau nedaug, atvykau čia tiesiai iš ligoninės, į ją ir grįšiu. Bet šįvakar dar lipsiu į „Nidos“ sceną ir galiu pasakyti tik tiek – dainuodama žmonėms aš laiminga, atgyju“, – sakė N.Tallat-Kelpšaitė.

Andriaus Pelakausko nuotr./Nijolė Tallat-Kelpšaitė
Andriaus Pelakausko nuotr./Nijolė Tallat-Kelpšaitė

„A.Valinskas ir Neringos meras turi gerą nuojautą, kam jau reikėtų būti arčiau žemės, – juokėsi S.Donskovas, – smagu žinoti, kad anūkai galės eiti šiuo taku ir matys senelio delno įspaudą.“

„Man, gimusiam Klaipėdoje, augusiam Palangoje, ypač malonu, kad dalis manęs visada bus čia, kur pučia toks savas marių vėjas“, – sakė V.Malinauskas.

Gražią ceremoniją įprasmino čia pat vykęs dainuojamosios poezijos koncertas „Baladės po skrybėle: Virgis Stakėnas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius