-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nigelas Westas gyvena antisanitarinėmis sąlygomis: neturi darbo, pinigų, o bute – 4 laipsniai šalčio

Pusmetį be nuolatinių pajamų, galimybės įsidarbinti ar išvykti gyvenantis Nigelas Westas (41 m.) įstrigo biurokratiniuose spąstuose. Tuo įsitikinęs jo advokatas Erikas Pavlovičius, tikinantis, kad situacija kasdien darosi vis prastesnė – bylai nejudant iš vietos, jo klientas, šiuo metu vienintelis įtariamasis Sandros Grafininos byloje, pasmerktas gyventi nežmoniškomis sąlygomis.
Nigelas West-Macauley
Nigelas West-Macauley / LNK nuotr.

Dėl šios situacijos Anglijos piliečio Nigelo Westo interesus ginantis E.Pavlovičius ne kartą kreipėsi į atsakingas institucijas – Šiaulių savivaldybę, migracijos tarnybą, rašė tris laiškus į prokuratūrą.

„Jis turi teisę į pašalpas, turi būti paaiškintos galimybės, kur jis galėtų mokytis lietuvių kalbos, jei to reikalauja darbas, taip pat turi būti išaiškinti būsto klausimai – kur jis galėtų gyventi ir kas už tai mokėtų. Siekiame visų lengvatų, kurios suteikiamos Sirijos pabėgėliams“, – šmaikštauja E.Pavlovičius.

Vis dėlto, anot Nigelo gynėjo, visus kartus juos pasiekė neigiamas atsakymas. Tačiau įvertinęs gautus atsakus E.Pavlovičius mano, kad pasiteisinimai tiesiog juokingi.

„Migracijos tarnyba laišką iš karto persiuntė prokuratūrai, Šiaulių savivaldybė iš pat pradžių atsakė, kad gavo angliškai Nigelo surašytą laišką ir negali jam atsakyti, bet galiausiai atsakė, kad jis nenurodė, kokios šalies pilietis yra. Lyg nežinotų Šiauliuose, kas čia toks rašo. O prokuratūra rašė, kad čia ne jie nagrinėja tokius skundus“, – pasakojo E.Pavlovičius.

Gyvena antisanitarinėmis sąlygomis

Anot gynėjo, situacija darosi absurdiška – šešis mėnesius Sandros Grafininos bylai stovint vietoje, pagrindinis įtariamas yra atsidūręs akligatvyje.

Pagelbėti Nigelui Westui jo gynėjas suskubo pamatęs, kokiomis sąlygomis jis gyvena.

„Kai susitikau su juo akis į akį ir pamačiau, kaip jis atrodo, pakraupau. Jis gyvena antisanitarinėmis sąlygomis“, – sako E.Pavlovičius.

Siekdamas paskubinti procesus E.Pavlovičius buvo nuvykęs ir į Nigelo Westo būstą, patikrino kambario temperatūrą. O rezultatai buvo išties šokiruojantys – bute temperatūra buvo nukritus iki 4 laipsnių šalčio.

„Aš matau, kad jis jaučiasi labai prastai gyvendamas tomis sąlygomis. Jei man taip nutiktų, man, ko gero, stogą nurautų, tai jis dar laikosi kiek geriau“, – sako E.Pavlovičius.

Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Suėmimas Šiaulių apylinkės teisme
Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Suėmimas Šiaulių apylinkės teisme

Ir nors viešoje erdvėje buvo atsidūrusios istorijos apie Nigelo Westo verslo užmojus, šias kalbas E.Pavlovičius vadina juokingomis, mat šiuo metu didžiausia problema yra jokių lėšų neturėjimas. Tad paklaustas, iš kokių pajamų Nigelas Westas gyvena, jo gynėjas atsakė nežinantis.

Sunkumų neslėpė ir pats Nigelas Westas. Kalbėdamasis su 15min, jis pripažino, kad dėl galiojančių įstatymų jam gyventi Lietuvoje yra labai sunku.

„Neužregistavęs oficialios gyvenamosios vietos aš negaliu dirbti, mokėti mokesčių. Tad man buvo pasiūlyta susirasti žmogų, kuris sutiktų savo patalpas įregistruoti mano vardu, nes pagal įstatymus toje vietoje man gyventi nebūtina. Tad nesuprantu šio įstatymo esmės“, – sako Nigelas, šiuo metu gyvenantis išnuomotose patalpose.

Tiesa, dar 2015-aisiais metais atvykęs į Lietuvą jis gavo leidimą laikinai gyventi Lietuvoje. Toks leidimas suteikiamas penkeriems metams.

Paklaustas dėl finansų, N.Westas pripažino, kad situacija primena pragarą: „Tačiau dar nebadauju.“

Prokuratūra bando susidoroti?

Jokios pagalbos nesulaukus iš institucijų, E.Pavlovičius mano, kad tokia situacija naudinga Šiaulių prokuratūrai. Anot jo, tai panašu į prokuratūros pasirinktą taktiką ir bandymą susidoroti.

„Galbūt prokuratūra taip specialiai elgiasi, tempia tyrimą, kankina žmogų, kad jis palūžtų ir prisiimtų kaltę. Nes jiems nėra kaip jo sulaikyti, neturi prie ko prikibti, tad kodėl tai ne taktika.“

Dar vasarą advokatas sulaukė Nigelo Westo Anglijoje gyvenančios buvusios žmonos laiško, kuriame prašoma palengvinti kardomąją priemonę dėl jųdviejų sūnaus. Persiuntęs šią informaciją prokuratūrai E.Pavlovičius sulaukė to paties atsakymo kaip ir ankstesniais kartais – kardomoji priemonė pagal turimus įrodymus yra tinkama.

Pagal paskirtą priemonę Nigelas taip pat privalo kasdien, du kartus, apsilankyti policijos komisariate – 6 ir 17 valandomis. Iki šios dienos Nigelas Westas nė karto neprasižengė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Nigelas Westas sulaukė DNR atsakymų: jis – oficialus Sandros Grafininos dukters tėvas

Asmeninio albumo ir „Nuo..Iki“ nuotr. /DNR testas įrodė, kad Nigelas Westas – tikras jo ir Sandros Grafininos dukters tėvas
Asmeninio albumo ir „Nuo..Iki“ nuotr. /DNR testas įrodė, kad Nigelas Westas – tikras jo ir Sandros Grafininos dukters tėvas

15min Šiaulių miesto savivaldybės socialinių reikalų departamento direktorius Deividas Pertrolevičius patvirtino, kad apgyvendinimo nakvynės namuose paslauga teikiama asmenims, kurių gyvenamoji vieta deklaruota Šiaulių mieste.

Laikino apnakvindinimo paslauga teikiama asmenims, kurie yra benamiai, piktnaudžiauja alkoholiu, narkotinėmis, psichotropinėmis ar toksinėmis medžiagomis, esant krizinei situacijai ir pan., kai, nesuteikus šių paslaugų, iškyla grėsmė asmens sveikatai ar gyvybei.

Užimtumo tarnybos atstovė Milda Jankauskienė 15min patikslino, kad registruojantis tam tikrame mieste ar rajone veikiančiame Užimtumo tarnybos klientų aptarnavimo skyriuje, privaloma nurodyti gyvenamosios vietos adresą tame mieste ar rajone.

TAIP PAT SKAITYKITE: Nigelas Westas atskleidė naujų detalių apie santykius su Sandra Grafinina ir eskorto paslaugas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius