-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nijolė Narmontaitė Egipte ne tik ilsėjosi, bet ir stebėdama aplinką kūrė naujus personažus

Aktorė Nijolė Narmontaitė praėjusią savaitę ilsėjosi lietuvių itin pamėgtoje šalyje – Egipte. Jame moteris lankėsi jau ketvirtą kartą, tačiau ši kelionė, anot jos, buvo visiškai kitokia, negu visos iki šiol.
Nijolės Narmontaitės atostogų Egipte akimirka
Nijolės Narmontaitės atostogų Egipte akimirka / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 1 Kelionės

Aktorė teigė, kad dėl intensyvaus darbų grafiko tiesiog privalėjo bent trumpam atsipūsti ir pasikrauti energijos: „Intensyvios spektaklių repeticijos, serialo „Moterų laimė“ filmavimai, medžiagos rinkimas mano būsimai knygai – visa tai kažkaip susidėjo į vieną. Pajutau, kad jeigu bent trumpam neištrūksiu, mano batarėjkos išsikraus.“

Portalui Žmonės.lt N.Narmontaitė pasakojo, kad į savaitės trukmės kelionę į Egipto kurortą Šarm el Šeichą leidosi su gera vaikystės drauge Sigute.

„Šįkart vykau su drauge, nes vyrą prisikalbinti tokio pobūdžio kelionei būtų buvusi „misija neįmanoma“. Man ir pačiai sunku nieko neveikti ir tiesiog gulėti saulėje, o jam tai išvis kankynė būtų. Su drauge jau ne vienerius metus vis pakalbėdavom, kad reikėtų mums kartu kažkur išvykti, kur šilta. Ji labai mėgsta saulės vonias, aš šįkart irgi norėjau pasyvaus poilsio, todėl kažkaip mums viskas tiko“, – džiaugėsi aktorė.

Nestandartinė kelionė

N.Narmontaitė teigė dievinanti keliones, kuriose galima pamatyti daug įdomių vietų, aplankyti muziejų, aktyviai leisti laiką, keliauti į aplinkines vietoves.

„Kuo man nestandartinė ši kelionė? Paprastai mėgstu keliauti aktyviai, daug pamatyti, o šįkart tiesiog ilsėjausi. Norėjau tiesiog šiltai pagulėti ir daug skaityti, nes supratau, kad atėjo laikas save pakrauti. Šaltis man šiaip nedraugas, todėl pastumdžiusi darbų grafiką, leidau sau savaitę pasimėgauti komfortu ir saule. Šiaip norėjau keliauti į kokią dar neaplankytą šalį, bet tokiam trumpam laikui būtų buvę sudėtinga suspėti“, – teigė Nijolė.

Asmeninio albumo nuotr./Nijolės Narmontaitės atostogų Egipte akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Nijolės Narmontaitės atostogų Egipte akimirka

„O jeigu būčiau nuvykusi į kraštą kuriame nesu dar buvusi, tai faktas, kad negulėčiau ir neskaityčiau. Būčiau norėjusi visur lėkti ir viską apžiūrinėti, todėl planas pailsėti vėl nebūtų išpildytas“, – šypsodamasi pridūrė ji.

Moteris pasakojo, kad mama baiminosi dėl sprendimo vykti į Egiptą dėl jame nuolat vykstančių neramumų. O ir sugrįžus visi klausinėja, kokia ten padėtis. Tačiau Nijolė tikino, kad nuskridusi nieko nepajuto, jokio nesaugumo jausmo nebuvo. Tai, anot aktorės, matyt, pajutę turistai vėl plūstelėjo į Egiptą – viešbučiai perpildyti, kainos sukilusios.

Lepinosi masažais ir stebėjo žmones

N.Narmontaitė pasakojo, kad lepinosi ne tik saulės voniomis, knygų skaitymu, pokalbiais su drauge, bet ir kasdieniu masažu.

„Lepinausi labai įvairiai – ne tik saulėje gulėjau, maudžiausi, skaičiau, bet ir visą savaitę kiekvieną dieną ėjau į masažus. Labai mėgstu stiprų masažą, todėl tokius ir rinkausi. Tiesą pasakius, pirmomis dienomis maniau, kad iš manęs mazgą suriš (kvatojasi). Kitomis dienomis jau sakiau, kad galima daryti ir švelniau. Bet šiaip tikrai labai atsipalaidavau“, – užtarnautu poilsiu džiaugėsi Nijolė.

Asmeninio albumo nuotr./Nijolės Narmontaitės atostogų Egipte akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Nijolės Narmontaitės atostogų Egipte akimirka

Aktorė teigė daug laiko praleidusi tiesiog stebėdama kitus žmones, nes, anot jos, tai vienas iš jos atsipalaidavimo, būdų: „Labai mėgstu stebėti žmones – galiu valandų valandas sėdėti ir žiūrėti ką jie veikia, kaip bendrauja, kaip atrodo. Tada mintyse kuriu apie juos istorijas – kokie jie namie, darbe… Kai vėliau tekdavo su tais žmonėmis pabendrauti, ar susipažinti, lygindavau, ar mano sufantazuotos istorijos atitinka realybę. Dažniausiai atitikdavo… Buvo labai įdomu, pakroviau save naujiems vaidmenims, nes dažniausiai personažai gimsta iš stebėjimo.“

Bijojo apsinuodijimo ir įkyrių prekeivių

Moteris pasakojo, kad vykdama į Egiptą tvirtai žinojo, kad šioje šalyje – itin dažnai turistai apsinuodija maistu, todėl teigė labai atidžiai rinkusis, ką dėti į burną.

„Egipte būna labai daug apsinuodijimų maistu. Tai žinodama, labai atsargiai rinkausi maistą. Jeigu valgydavau daržoves – tai be jokių antpilų ar padažų. Imdavau tik tai, kas būdavo gryna, be jokių sumaišymų, jokių mišrainių ar panašių dalykų. Labai džiaugiuosi, kad nepasigavau kokios „zarazos“ nes užuot pailsėjus susirgti – didžiausias absurdas“, – dėstė ji.

Paprastai dar vienas nemalonus reiškinys Egipte – be galo įkyrūs prekeiviai. Tačiau šįkart Nijolė tikino maloniai nustebusi, kad priekabiavimai gatvėje ir įkyrūs pasiūlymai būtinai ką nors įsigyti gerokai sušvelnėję.

Asmeninio albumo nuotr./Nijolės Narmontaitės atostogų Egipte akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Nijolės Narmontaitės atostogų Egipte akimirka

„Priekabiavimas gatvėje seniau būdavo daug stipresnis, aktyvesnis, pardavėjai nuolat lįsdavo į akis. Žinoma, tampė ir dabar už skvernų, kad užeitum į kavinę, ar restoraną, bet netaip agresyviai. Gal jiems kažkas išaiškino, kad negalima taip gręžti turistų? Mes, ieškodamos lauktuvių, krautuvėlėse pardavėjus pagirdavom, kad perkam pas juos todėl, kad buvo kultūringi, neįkyrūs. Šįkart man kur kas labiau norėjosi pirkti, negu tada, kai įkyriai bruka viską iš eilės. Pripirkau daug saldumynų, kremų visokių – visą lagaminą lauktuvėmis užpildžiau“, – sėkmingais pirkiniais pasidžiaugė aktorė.

Stebėjo skirtingus žmones

Bene didžiausią įspūdį šios kelionės metu N.Narmontaitei paliko sutikti žmonės: „Tik atvykusi netekau žado – pilnas viešbutis žmonių,sveriančių 130 ir daugiau kilogramų. Pagalvojau, kad patekau į kažkokią stambuolių stovyklą ar sanatoriją. Ir negana to – dauguma jų išmėtyti kažkokiom keistom dėmėm ant kūno. Vėliau paaiškėjo, kad tai moškių – tokių mažų muselių – darbas. Jos stipriai sukandžiodavo kojas.“

„Pastebėjau ir dar kitokių, daug didesnių išbėrimų ant kūnų Paklausus nuo ko jie, paaiškėjo, kad tos raudonos dėmės atsirasdavo vandeny susidūrus su keistais gyviais, kurie atrodo tarsi rožiniai siūlai. Jie taip nudilgina kūną, kad žmonės po susidūrimo su jais klykdami parlėkdavo į krantą. Kadangi šįkart man po „susitikimo“ su rykliu Fidžyje nebuvo didelio noro nardyti, tai aš labiau klausiausi kitų įspūdžių“, – pasakojo aktorė.

Aktorė pasakojo, kad trumpos kelionės metu spėjo susipažinti su daug įdomių ir labai skirtingų žmonių.

„Kelionės metu teko sutikti įvairiausių žmonių. Susipažinome ir susidraugavome su medaus mėnesiu besimėgaujančia labai simpatiška pora iš Kairo Aya ir Ayman. Jie buvo apsistoję tame pačiame viešbutyje kaip ir mes. Moteris, net maudydamasi baseine, būdavo su drabužiais, nes taip jai diktuoja jų tradicijos.“

Asmeninio albumo nuotr./Nijolės Narmontaitės atostogų Egipte akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Nijolės Narmontaitės atostogų Egipte akimirka

N.Narmontaitė taip pat susipažino su nepaprastai įdomiomis menininkėmis anglėmis, kurios baisėjosi Egiptu, taip pat su daininku Adel, dainavusiu viešbutyje.

Tačiau bene labiausiai aktorei įstrigo kelionės metu matytos poros: „Pastebėjau daug netradicinių, o tiksliau – gal jau norma tampančių porų: pagyvenę vyrai su jaunutėmis mergaitėmis arba pusantro šimto sveriančios apsileidusios moterys su gražiais jaunuoliais, dažniausiai juodaodžiais.“

„Matėm daug tokių porų, kai vyras – maždaug septyniasdešimties, o šalia – į anūkes tinkanti mergina. Na, dabar jau gal nieko tas nestebina. Bet kai regi, kaip smulki mergaičiukė, visai nebarakudiško kirpimo, irgi juodaodė, tramdo ašaras, kai jai į senelius tinkantis diedukas grabaliojasi apie kelius, pasidaro jos taip gaila, kad iš karto sau sukuriu istoriją, kad greičiausiai ta mergaitė bus kokioj Afrikoj nupirkta ir parsivežta, – apmaudo dėl tokio merginų likimo neslėpė ji.

Aktorė taip pat pabrėžė, kad šalia tokių nelaimingų mergaičių buvo galima pamatyti visiškai kitokį-atvirkštinį gyvenimo scenarijų…

Asmeninio albumo nuotr./Nijolės Narmontaitės atostogų Egipte akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Nijolės Narmontaitės atostogų Egipte akimirka

„Moterys, sveriančios daugiau kaip 130 kilogramų, neprisižiūrėjusios, apsivėlusios tokios, netvarkingos, o šalia – stiprus, atletiškas, juodaodis vyras, gal net daugiau negu dvigubai jaunesnis. Visur lydi, pataikauja, petukus masažuoja. Juokavom su drauge, kad gyvenime turi būti pusiausvyra, moterys turi neatsilikti. Juokas juokais, bet kartu ir graudu…“ – svarstė Nijolė.

Ji taip pat atsiminė ne tik keistas poras, bet ir nuolat švenčiančius ir ramybę trikdžiusius rusus: „Atvažiavę jau taip bušavoja, taip stengiasi savo valdžią, nesantį mentalitetą parodyti, kad baisu. O jau ką kalbėti apie jų rengiamus masinius prisigėrimus! Stengdavomės laikytis nuo jų atokiau. Bet kokiu atveju – pamatyti vienoje vietoje tiek skirtingų žmonių – beprotiškai įdomu!“

Pokalbio pabaigoje N.Narmontaitė reziumavo: „Turėjau tikslą pailsėti ir pasikrauti. Tai padaryti tikrai pavyko.“

Asmeninio albumo nuotr./Nijolės Narmontaitės atostogų Egipte akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Nijolės Narmontaitės atostogų Egipte akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius