Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nijolė Pareigytė apie šeimos dramas: „Daug kartų kroviausi daiktus ir ėjau iš namų“

Nijolės Pareigytės pastarieji gyvenimo metai turėjo daug spalvų ir lūžių, pakeitusių ją ir jos gyvenimą. Atlikėja atvira – pramogų pasaulis privedė ją prie taško, kuriame moteris suprato: turiu rinktis, ar noriu būti gera mama, ar toliau grimzti žemyn.Visus taškus sudėliojo prieš ketverius metus gimusi dukrytė Patricija.
Nijolė Pareigytė-Rukaitienė
Nijolė Pareigytė-Rukaitienė / Stop kadras

Šeštadienio pavakarę, 17:30 val. LNK laidoje „Bus visko“ – itin atvira ir įkvepianti Nijolės istorija. Prieš dvejus metus atlikėja pripažino – vienos taurės vyno nepakanka, o, įsipylus daugiau, naktis nesibaigia ilgai. „Kai tėvai sužinojo, kad užsikodavau, mama už galvos susiėmė: tai tu dabar Lietuvoje esi didžiausia alkoholikė?“, – mamos žodžiai Nijolei įstrigo ilgam.

Reakcijų buvo visokių. Vieni smerkė ir apkalbinėjo, kiti, pajutę, kad turi tokią pačią problemą, nusprendė taip pat užsikoduoti. Dažnai žmonės ją tiesiog sutikę gatvėje apkabindavo ir dėkodavo, kad išgelbėjo gyvenimą. Vis tik atsiranda ir tokių, kurie tokio sprendimo nepriima rimtai.

„Mane daug kas bando gundyti: na, koks čia tas tavo kodas? Koks tas PIN? Imk ir paragauk! Tačiau tu suvoki, kad tą akimirką, kai išeini iš daktaro kabineto, tu nebevartoji alkoholio ir nebus kitaip“.

Nijolė prisižįsta, kad tokį sprendimą jai priimti padėjo gimusi dukra Patricija. „Man pasidarė gėda ir nejauku, pradėjau jausti didžiulę kaltę po vakarėlių, nes kitą dieną būdavo tiesiog sunku važiuoti pasiimti vaiko, kuris dažniausiai būdavo pas senelius, todėl surasdavau milijoną priežasčių, kodėl nevažiuoti. Po kiekvieno vakarėlio išgyvendavau moralines pagirias, savęs nekenčiau ir supratau, kad atėjo laikas tai nutraukti radikaliai“.

Beje, jos mažylė į šį pasaulį pasibeldė netikėtai. „Protingos moterys renkasi genus savo vaikui, nesirenka to žmogaus, kuris yra tik nuostabaus grožio ar gražiai kalba. Man jau buvo praėjęs tas etapas. Todėl, sužinojusi naujieną, pagalvojau apie visą vyro šeimą ir supratau, kad viskas yra labai gerai“.

Laidos metu moteris prisipažino, kad dėl dukros Patricijos išmoko nusileisti, ir prabilo apie šeimynines dramas, kuriose buvo visko. „Daug kartų dėjausi daiktus ir ėjau iš namų. Galvojau, kad man su šiuo vyru ne pakeliui. Tačiau vėliau supratau, kad tai ne išeitis. Vieną kartą dėjausi daiktus, bėgo iš paskos, antrą – vėl. Paskui, žiūriu, nebebėga. Galvoju, kas negerai. Suvokiau, kad ne taip reikia spręsti problemas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius