-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nomeda Marčėnaitė su globos namų auklėtiniais atidarė Velykų kepyklėlę

Ketvirtadienio vakarą viename prekybos ir pramogų centre pakvipo Velykomis. Čia atsidarė tradicinė, vilniečių ir sostinės svečių pamėgta Velykų kepyklėlė, kurioje šio metu naujos knygelės vaikams iliustravimu užsiimanti menininkė Nomeda Marčėnaitė drauge su Lentvario globos namų auklėtiniais kūrė ir kepė Velykų dekoracijas.
Nomeda Marčėnaitė
Nomeda Marčėnaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Programą pradėjo kelių dešimčių sostinės mokyklų mokinių papjė-mašė technika padarytų dekoratyvinių Velykų margučių parodos atidarymas. Ji papildė Velykų dekoracijos. Jų akcentas – kelių šimtų viščiukų ir triušių miestelis, kuriame mažylius iki pat Atvelykio prižiūrės specialus personalas.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Nomeda Marčėnaitė
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Nomeda Marčėnaitė

Vėliau vykusiame Velykų dirbtuvėlių atidaryme dailininkė, keramikė N.Marčėnaitė globos namuose augančius vaikus mokė, kaip paprastai pasidaryti spalvotas, valgomas Velykų dekoracijas. Pasak jos, būvimas su vaikais – ir yra Velykų esmė. „Vaikams svarbiausia, kad su jais užsiimama, drauge leidžiamas laikas, kad tai daro artimiausi žmonės. Tai – kaip pasakos skaitymas prieš miegą: žinoma geriau, jei turite gražią, įdomią knygelę, bet vaikui, net jei mama skaitytų kalendorių, esu tikra, svarbiausia, jog ji tai daro su meile, sėdėdama šalia ant lovos krašto“, – sakė N. Marčėnaitė.

Kurti valgomas dekoracijas mažieji sostinės gyventojai ir svečiai Velykų kepyklėlėje gali kiekvieną dieną, o antrąją Velykų dieną „Oze“ jų laukia Margučių daužynės, per kurias bus siekiama išsiaiškinti, kuris kiaušinio galas – smailus ar bukas – tvirtesnis.

„Per Velykas leiskite laiką kaip norite, bet būtinai – su vaikais, šeima. Tokia ir yra Velykų esmė, o ne tai, kaip prabangiai ar išradingai marginsime margučius ir dekoruosime namus. Vaikams svarbiausia, kad su jais užsiimama, drauge leidžiamas laikas, kad tai daro artimiausi žmonės. Tai – kaip pasakos skaitymas prieš miegą: žinoma geriau, jei turite gražią, įdomią knygelę, bet vaikui, net jei mama skaitytų kalendorių, esu tikra, svarbiausia, jog ji tai daro su meile, sėdėdama šalia ant lovos krašto“, – sakė N.Marčėnaitė.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Renginio akimirka
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Renginio akimirka

Pasak menininkės, jos namuose gausu nuotraukų, net nuotraukų ciklų, apie tai kaip ji su savo vaikais dekoruoja margučius. Tiems, kas spėjo ir pasimerkė medžio šakelių, N.Marčėnaitė pataria, joms susprogus, šakeles taip pat puošti dekoratyviniais margučiais. „Juos daryti galima įvairiausiais būdais, pavyzdžiui, papjė-mašė. Tuo labiau, jog šiuo metu yra ir įsigyti visokių dekorui skirtų ruošinių. Žinoma, gražios ir parduodamos dekoracijos, bet tai – ne tas pats, kas daryta pačių rankomis“, – įsitikinusi N.Marčėnaitė.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Nomeda Marčėnaitė
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Nomeda Marčėnaitė

Žinoma moteris sako niekada iš anksto negalvojanti, kaip margins margučius – tai priklauso nuo tuo metu aplankančios nuotaikos, bet būtinai pirmiausia kiaušinius dažo natūraliai – svogūnų lukštuose. Tokiu atveju, jei marginant kiaušiniai dūžta, menininkė juos panaudoja ruošdama vaišes.

Šventinės vaišės laukia vaikų iš globos namų bei 25 sostinės mokyklų – čia jie atneš ir centrą papuoš dekoratyviniais, balionų dydžio margučiais. Atnešti papjė-mašė technika padarytus margučius ir sudalyvauti šventėje kviečiami visi norintys. Jų čia lauks tradiciškai Velykų proga centre apsigyvenantys šimtai viščiukų bei dešimtys triušių, vaikai bus kviečiami sudalyvauti saldainių medžioklėje.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Nomeda Marčėnaitė
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Nomeda Marčėnaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius