Nominantai į geriausius Lietuvos kino aktorius įamžinti išskirtinėje lietaus fotosesijoje

Šeši nominantai į geriausius Lietuvos kino aktorius priėmė iššūkį įsiamžinti merkiančiame pavasariniame lietuje. Tarp lašų ir besiskleidžiančios žalumos fotografas Robertas Daskevičius užfiksavo Jurgą Šeduikytę, Aistę Diržiūtę, Severiją Janušauskaitę, Vytautą Kaniušonį, Marių Repšį ir Andrių Žiurauską. Speciali „Kino pavasariui“ skirta paroda „Pradžia“ bus pristatyta šįvakar, festivalio atidarymo metu Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje, o iki kovo 30 d. ją bus galima pamatyti kino teatro „Forum Cinemas Vingis“ trečiame aukšte.
Jurga Šeduikytė
Jurga Šeduikytė / Roberto Daskevičiaus nuotr.
Roberto Daskevičiaus nuotr./Andrius Žiurauskas
Roberto Daskevičiaus nuotr./Andrius Žiurauskas

„Idėja buvo užfiksuoti nominantus pavasariniame lietuje ir taip perteikti ateinančio pavasario ir besitraukiančios žiemos temą – nors ji puikiai tiko festivaliui „Kino pavasaris“, iš pirmo žvilgsnio ši vizija atrodė sunkiai įgyvendinama.

Įsivaizduokite, jums skambina fotografas ir sako, kad reikės fotografuotis vilkint tik baltais marškiniais lietuje, kovo pradžioje. Vargu, ar tokia mintis iš pradžių jus sužavėtų“, – pasakojo lietaus fotosesijos sumanytojas R.Daskevičius.

BALSUOKITE ČIA: Geriausio metų Lietuvos kino aktorės ir aktoriaus rinkimai!

Roberto Daskevičiaus nuotr./Marius Repšys
Roberto Daskevičiaus nuotr./Marius Repšys

Visgi aktoriams ankstyvą pavasarį šlapti lauke neteko – fotosesija vyko specialiai tokio tipo eksperimentams pritaikytoje R.Daskevičiaus maisto ir gyvenimo būdo fotografijos studijoje „I4U studio“, kurią fotografas Vilniaus senamiestyje atidarė šią savaitę.

„Per šias fotosesijas mane labiausiai sužavėjo tai, kaip aktoriai pasiduoda vandens kuriamai nuotaikai ir emocijoms. Vanduo jiems leido atsipalaiduoti ir pamiršti viską aplinkui, o man – sukurti netradicinius portretus ir įgyvendinti šį naują, iš pirmo žvilgsnio sunkiai reaizuojamą iššūkį“, – sako daugiausiai maisto fotografijoje besispecializuojantis R.Daskevičius.

Roberto Daskevičiaus nuotr./Vytautas Kaniušionis
Roberto Daskevičiaus nuotr./Vytautas Kaniušionis

Aktoriai apie fotosesiją lietuje

„Asmeniškai labai mėgstu vandenį, tai mano stichija. Esu iš tų žmonių, kurie mėgsta specialiai išeiti į lietų, audrą ar sniegą, tačiau lig šiol dar nebuvo tekę atsidurti lietuje fotosesijos metu. Tai buvo pirmas kartas, kuris man labai patiko. Vanduo atpalaiduoja, sukelia natūralias emocijas“, – įspūdžiais dalijosi S. Janušauskaitė.

Roberto Daskevičiaus nuotr./Severija Janušauskaitė
Roberto Daskevičiaus nuotr./Severija Janušauskaitė

„Tai buvo vėsi pavasario diena šiltai „Kino pavasario“ fotosesijai. Studija, arbata, kantrybės valandos užsimerkus,  šviesos, vanduo, šiluma, bandymai, šypsenos ir muzikoje besiruošiantys prabusti pumpurai. Žvilgsniu įvertinant – jaukuma, širdimi – magija. Akis užmerkiu ir sapnuoju užburtąjį mišką“,  – fotosesiją apbūdina aktorė A. Diržiūtė.

Roberto Daskevičiaus nuotr./Aiste Diržiūtė
Roberto Daskevičiaus nuotr./Aiste Diržiūtė

Makiažą fotosesijoms kūrusi meistrė Evelina Borisniova sako, kad kiekvienas aktorius turi savitą ryškų charakterį, kurį ji ir siekė pabrėžti kurdama jų įvaizdį  fotosesijai.

„Kiekviena nuotrauka – skirtinga ir labai individuali, tačiau jose labai ryškiai matoma pavasario gradacija ir transformacija – būtent to ir norėjome pasiekti. Tai buvo įkvepiantis, išskirtinis projektas, suteikęs harmonijos ir estetinio malonumo jausmą“, – teigia ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius