-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 09 /15:38

Nuosprendis Jurgiui Kairiui nepaskelbtas, teismas nutarė atnaujinti lakūno bylą dėl avarijos

Europos ir pasaulio akrobatinio skraidymo čempionas Jurgis Kairys kol kas nei nuteistas, nei išteisintas baudžiamojoje byloje dėl avarijos, kai vairuodamas automobilį parbloškė motociklu važiavusį policijos patrulį.
Jurgis Kairys
Jurgis Kairys / BFL nuotr.

Ketvirtadienio popietę Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas žadėjo paskelbti nuosprendį Jurgio Kairio (gim. 1952 m.) baudžiamojoje byloje.

Tačiau kol kas garsusis lakūnas nepripažintas nei kaltu, nei nekaltu dėl avarijos, kurios metu sužalotas policijos patrulis Boguslavas Savickis.

Bylą nagrinėjanti teisėja Danutė Mickevičienė paskelbė nutartį, jog dėl likusių neaiškumų nėra galimybės priimti sprendimo. Todėl teismas atnaujino bylos nagrinėjimą.

Luko Balandžio nuotr./Rimas Juodis
Luko Balandžio nuotr./Prokuroras R.Juodis

Kaip skelbta anksčiau, 2011 metų rugpjūčio 25-ąją J.Kairio vairuojamas automobilis „Honda Accord“ Vilniuje, pravažiavęs S.Dariaus ir S.Girėno gatvių bei Eišiškių plento sankryžą, iš pirmos eismo juostos išvažiavo į antrąją ir užkirto kelią ten važiavusiems dviem motociklininkams.

Vienas jų nukritęs ant žemės susižalojo krūtinę, jam lūžo slankstelis.

Motociklais darbo metu važiavo Vilniaus apskrities VPK Patrulių rinktinės patruliai. Vienas jų šioje baudžiamojoje byloje yra pripažintas nukentėjusiuoju.

J.Kairys savo kaltės šioje istorijoje iš esmės nepripažino. Lakūnas aiškino, kad ir patruliai nebuvo pakankamai įgudę vairuoti motociklus, kad išvengtų susidūrimo.

Bylą kuruojantis prokuroras Rimas Juodis ketvirtadienio popietę sakė, kad prokuratūrai pakako duomenų surašyti Jurgiui Kairiui kaltinamąjį aktą, pareigūnui ir dabar nekyla jokių abejonių dėl vairuotojo atsakomybės. Prieštaravimų, anot prokuroro, įžvelgė teismas, todėl proceso dalyviams teks pamėginti juos pašalinti.

Luko Balandžio nuotr./Danutė Mickevičienė
Luko Balandžio nuotr./Teisėja Danutė Mickevičienė

Savo ruožtu kaltinamojo advokatas Pranas Makauskas teigiamai vertina teismo norą gilintis į J.Kairio avarijos istoriją. Lakūno gynėjas pabrėžė, kad jiedu su klientu nuo pat pradžių nesutiko su prokuratūros kaltinimais, todėl išsamesnis bylos nagrinėjimas galbūt leis J.Kairiui įrodyti savo nekaltumą.

Teisininkas P.Makauskas viliasi, kad anksčiau J.Kairiui, kaip automobilio vairuotojui, skirtos nuobaudos už KET pažeidimus (dalis jų avarijos padarymo metu buvo galiojančios – red. past.) teisme nebus įvertintos kaip kaltinamojo atsakomybę sunkinančios aplinkybės. „Kad ore su lėktuvais jis yra erelis, aš tikrai galiu patvirtinti, bet kelių pažeidimų prasme nesu girdėjęs nei iš vieno žmogaus, kad jis būtų, blogąja to žodžio prasme, kelių erelis,“ – linksmai komentavo patyręs advokatas.

Atnaujinus bylos nagrinėjimą, kitame posėdyje numatoma dar kartą apklausti specialisto išvadą į šią bylą pateikusį darbuotoją, papildomų klausimų žadama užduoti ir asmeniškai kaltinamajam J.Kairiui.

Teisėja D.Mickevičienė prasitarė, kad jeigu ir po to nepavyks pašalinti visų neaiškumų, bus sprendžiamas klausimas dėl autotechninės ekspertizės šioje byloje skyrimo.

VIDEO: 15min.lt - Jurgio Kairio advokato komentaras dėl bylos atnaujinimo

VIDEO: 15min.lt - prokuroro komentaras apie Jurgio Kairio bylos atnaujinimą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius