Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

O.Vyšniausko sūnus Adomas – apie kūrybą ir nepamirštamą pasirodymą tėčio koncerte

Kaip byloja patarlė, obuolys nuo obels netoli rieda – scenos grando Ovidijaus Vyšniausko sūnus Adomas taip pat pasuko muzikiniu keliu. 21-erių vaikinas bandė studijuoti muzikos produkciją, tačiau greitai supratęs, kad visko gali išmokti pats, metė mokslus ir pradėjo kurti. Balandį Adomas kartu su tėčiu koncertavo Airijoje, kur buvo itin šiltai sutiktas ten gyvenančių lietuvių. Apie visą savo kūrybinį kelią ir santykį su tėčiu Ovidijumi plačiau papasakojo interviu.
Ovidijus Vyšniauskas, Adomas Vyšniauskas
Ovidijus Vyšniauskas, Adomas Vyšniauskas / Žygimanto Gedvilos ir asmeninio archyvo nuotr.

Adomas Vyšniauskas beveik visą gyvenimą vengė eiti muzikiniu keliu. Nors ir lankė muzikos mokyklą, netrukus ją metė. Vėliau vis dėlto suvokė, jog nori muzikuoti, todėl ėmė kurti ir savarankiškai visko mokytis. Apie visa tai jis atvirai papasakojo 15min portalui.

Baigęs mokyklą, Adomas studijavo specialybę, susijusią su muzikos produkcija. Tačiau mokslus greitai metė, nes pastebėjo, kad pats gali išmokti geriau.

„Internetas šiais laikais padaro viską taip prieinamą, kad nežinau, ar koks universitetas gali išmokyti kūrybos geriau, nei tu pats save. Reikia tik noro“, – teigė jis 15min.

Asmeninio archyvo nuotr./Adomas Vyšniauskas
Asmeninio archyvo nuotr./Adomas Vyšniauskas

Stiprus tėčio palaikymas ir iki šiol prisimenami patarimai

Tėtis Ovidijus muzikiniu keliu nusprendusį eiti Adomą palaikė ir netgi padėjo įsigyti tinkamą pirmąją įrangą. Vaikinas visą vaikystę sėdėjo šalia tėčio studijoje, stebėjo, ką jis veikia, todėl ten išmoko dirbti su programomis.

Vieną tėčio patarimą Adomas atsimena iki šiol. Ovidijus jam sakė: „Kurk melodingą muziką, kurią dainuodami žmonės galėtų juoktis, verkti, šypsotis, mylėti. Savo muzika reikia sukelti jausmus.“

Vis dėlto prie sūnaus kūrybos Ovidijus liestis atsisakė. „Tėtis sakė – noriu, kad tu pats išmoktum viską pasidaryti ir ieškotum savo muzikos, į visa tai žiūrėjo labai atsargiai. Sakė, kad jeigu prisiliesiu prie tavo kūrybos, tai čia jau būsiu aš, o ne tu“, – 15min pasakojo A.Vyšniauskas.

O štai vieną tėčio patarimą Adomas atsimena iki šiol. Ovidijus jam sakė: „Kurk melodingą muziką, kurią dainuodami žmonės galėtų juoktis, verkti, šypsotis, mylėti. Savo muzika reikia sukelti jausmus.“

Asmeninio archyvo nuotr./Adomas Vyšniauskas
Asmeninio archyvo nuotr./Adomas Vyšniauskas

Savito stiliaus paieškos ir sunkumai muzikoje

„Esu tokioje stadijoje, kur bandau viską, o tada sužinosiu, ko iš tikrųjų noriu. Mano dainos irgi yra labai skirtingos. Bet kol kas patinka kurti viską, tad ir nenoriu savęs apriboti vienu stiliumi“, – tikino Adomas.

Šiuo metu jis nori pabandyti kurti, kas tik šauna į galvą. O vėliau galbūt rasti savo nišą ir pradėti specializuotis tik ten.

Muzikiniame kelyje, kaip teigė, sunkiausia yra tai, kad pats esi sau bosas: „Turi užduoti ir susikurti darbą, prižiūrėti, kad dirbtum, pasidaryti rutiną, susirašyti savo planus, prisispausti padaryti ką nors net ir nesant įkvėpimo. Bet įkvėpimas dažniausiai ateina sėdint ir dirbant. Nesu pajutęs to, kad nieko nedarant į galvą ateina dainos melodija. Dažniausiai viskas vyksta prisėdus prie instrumento, begrojant.“

Publika šiltai priėmė Adomą tėčio Ovidijaus koncerte

Balandžio mėnesį Adomas kartu su Ovidijumi koncertavo Airijoje. Ten jų pasiklausyti susirinko šalyje gyvenantys lietuviai. Publika itin maloniai priėmė jaunąjį atlikėją – pasirodymą jam teko kartoti net kelis kartus.

„Buvo tikrai šokiruojantis jausmas, nes nesitikėjau, kad vyresni žmonės gali priimti jauno stiliaus muziką. Visi subėgo prie scenos ir ėmė šokti, norėjo su manimi nusifotografuoti. Mačiau labai gerą emociją ir pats užsivedžiau. Du kartus kartojau, nes publika manęs nepaleido nuo scenos. Nežinau, kas jiems patiko, energija, ar kas, bet kažkas labai sutapo“, – įspūdžiais su 15min dalijosi A.Vyšniauskas.

Vaikinas turi minčių surengti ir savo solinį koncertą, bet dabar labai susitelkęs į kūrybą, nes nori sukurti albumą. Kaip teigė, jį galėtų pristatyti publikai, tada turėtų vientisą repertuarą.

Paklaustas, ar į savo solinį koncertą pakviestų tėtį, Adomas nė neabejodamas tarė, kad tikrai taip. Ir tikrai ne tam, kad jį apšildytų.

Muzika – ne vienintelė veikla

Be muzikos, Adomas kuria vaizdo įrašus, filmuoja. Savo muzikiniame kanale netrukus paleis ir keletą humoristinių filmukų.

„Nenoriu būti susijęs vien tik su muzika. Man visada patiko ir vaidinti, filmuoti, piešti. Viskas, kas susiję su kūryba ir menu, yra mano mėgstami dalykai. Stengiuosi visur mokytis, gal tai ir yra mano minusas, nes nesusikoncentruoju tik į muziką ir negaliu išleisti kūrinių dažniau. Gal visko išmokęs įgausiu greitesnį tempą“, – svarstė jaunasis kūrėjas.

Tiesa, A.Vyšniauskas įvardijo didelę problemą – jam trūksta bendraminčių. Jis ieško nebūtinai grupės, su kuria grotų scenoje, tačiau norėtų suburti savo kūrybinę komandą, kitaip tariant – fabrikėlį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius