Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Odos biblijos pristatyme Marija Palaikytė domėjosi, kaip puoselėti grožį

Antradienio vakarą kosmetikos „Driu Beauty“ kūrėja Indrė Urbanavičienė pristatė pirmąją lietuvišką knygą apie odos priežiūrą ir kosmetikos sudėtis „Protingas grožis: Švytinčios odos biblija“. Kaip teisingai prižiūrėti odą ir puoselėti grožį pristatymo metu domėjosi autorės bičiulių būrys, tarp jų – ir mados tendencijų prognozuotoja Marija Palaikytė.
Indrė Urbanavičienė ir Marija Palaikytė
Indrė Urbanavičienė ir Marija Palaikytė / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Bendraudama su 15min M.Palaikytė atviravo: jai atrodo, kad savo oda ji rūpinasi per mažai. Todėl ir atskubėjo į knygos pristatymą stiliaus namuose „The Place“: neabejojo, kad sužinos šį tą naudingo.

„Mano oda yra gana jautri, stokoja drėgmės. Tačiau tai, turbūt, dėl mano gyvenimo ritmo. Gyvenu tikrai labai intensyviai ir oda, matyt, pavargsta. Kaip ir aš kad pavargstu. Manau, kad savo odą prižiūriu nepakankamai, skiriu jai nepakankamai dėmesio. Pagrindinis mano uždavinys yra jai nekenkti... Stengiuosi rinktis kaip įmanoma natūralesnę kosmetiką, naudoti jos kuo mažiau. Tačiau savo darbe kasdien esu pasidažiusi... Taigi mano atveju, matyt, svarbiausia tą kosmetiką gerai nuvalyti, gerai drėkinti odą“, – svarstė M.Palaikytė.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Marija Palaikytė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Marija Palaikytė

Ji neslėpė nepasitikinti savo žiniomis kosmetikos, parfumerijos srityse. Todėl nebijo kreiptis pagalbos: „Paprastai pirkdama kosmetiką tariuosi su profesionalais. Tai, visgi, ne mano sritis, todėl visada noriu paklausti to, kas išmano, paprašyti patarimo. Dažniausiai odos priežiūros priemones aš perku vaistinėse.“

Ar daug savo namuose odos priežiūros priemonių ji turi? „Namuose jų neturiu daug, tačiau su laiku jų tikrai daugėja. Man atrodo, kuo toliau, tuo daugiau dėmesio reikia skirti odai. Ilgainiui, matyt, į priežiūros priemones investuosiu daugiau, Viena ypatingesnių mano naudojamų priemonių prižiūrint odą yra natūralus migdolų aliejus. Jis skirtas viso kūno odai. Taip, profilaktiškai pasimėgauju ir profesionalų procedūromis“, – atviravo M.Palaikytė.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Indrė Urbanavičienė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Indrė Urbanavičienė

Apie knygą „PROTINGAS GROŽIS: Švytinčios odos biblija“

Naujos knygos apie odos priežiūrą autorė Indrė Urbanavičienė yra lietuviškos kosmetikos „Driu Beauty“ kūrėja ir seminarų „Protingas grožis“ lektorė, ne vienerius metus studijuojanti kosmetikos sudėtis ir odos senėjimo procesus.

Pristatydama leidinį ji pasakoja, kad knyga aktuali šiuolaikinei merginai ir moteriai, paaugliams bei vyrams – leidinyje pateikiami išsamūs patarimai, kaip prižiūrėti ir puoselėti odą, kaip ilgiau išsaugoti odos jaunystę, kaip kovoti su odos problemomis, kaip išvengti kenksmingų ingredientų kosmetikos produktuose.

Keliais patarimais I.Urbanavičienė dalijasi ir su 15min skaitytojais:

  1. Kasdien privaloma ryte ir vakare prausti veidą prausikliu naudojant drungną vandenį
  2. Valymo procesą reikia pabaigti toniku arba micelininiu vandeniu, atsižvelgus į odos tipą
  3. Tepti drėkinamąją priemonę, kuri ne tik drėkintų, bet ir saugotų nuo žalingo aplinkos poveikio, aprūpintų antioksidantais, ramintų, stabdytų senėjimo procesus
  4. Būtina apsauga nuo saulės ištisus metus – vasarą gerokai intensyviau, žiemą šiek tiek mažiau
  5. Pastovus odos šveitimas – negyvų odos ląstelių šalinimas. Rekomenduojama šveisti tik rūgščių pagalba – jos gali šiek tiek sujautrinti odą, bet neardo odos apsauginio barjero, labai efektyviai šalina raginį sluoksnį, skatina odos atsinaujinimo procesus
  6. Odai didelę įtaką turi sveikas gyvenimo būdas, aktyvi fizinė veikla, sveika mityba ir vitaminų vartojimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius