-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oksaną Pikul nustebino žinia apie Ispanijoje sulaikytą brolį: „Nieko negirdėjau“

Ketvirtadienio vakarą Lietuvą iš Ispanijos pasiekė žinia – Alikantėje sulaikytas Lietuvos teisėsaugos dvejus metus ieškotas atlikėjos Oksanos Pikul-Jasaitienės brolis Jonas Baronas. Jis netrukus bus perduotas Lietuvai. Ši naujiena pačiai Oksanai buvo itin netikėta.
Oksana Pikul, Jonas Baronas
Oksana Pikul, Jonas Baronas / Asmeninio albumo ir Vilniaus aps. VPK nuotr.

Apie tai, kad sulaikytas Oksanos brolis, atlikėja sužinojo tik iš 15min. Ji neslėpė nuostabos.

„Ne, negirdėjau... Nieko negirdėjau, nieko nežinau“, – išgirdusi klausimą, ar ją jau buvo spėjusi pasiekti ši naujiena, pasimetė O.Pikul.

Pasiteiravus, ar pastaruoju metu su broliu ji palaikė ryšį, Oksana nuo detalesnių komentarų susilaikė.

„Nekomentuosiu tikrai, ačiū“, – tepasakė ji, ir padėjo ragelį.

Jono Barono sulaikymo faktą 15min patvirtino ir Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vadovas Ramūnas Matonis.

„Kada bus perduotas (Lietuvai – 15min), kol kas neaišku“, – lakoniškai komentavo jis ir pridūrė, kad platesnės informacijos šiuo klausimu neturi.

J.Barono Lietuvos kriminalistai ieškojo dar nuo 2017-ųjų vasaros, kai Vilniaus Antakalnio rajone aidėjo šūviai. Tačiau panašu, kad jis nusikalto ir Ispanijoje – vyras šioje šalyje apkaltintas dokumentų klastojimu ir seksualiniu priekabiavimu.

Ispanų spauda rašo, kad pateikus kaltinimus seksualiai priekabiavus ir klastojus dokumentus jų šalyje, paaiškėjo šio vyro tikroji tapatybė ir tai, kad jau beveik dvejus metus jis ieškomas gimtinėje.

Ispanų spauda skelbia, kad svečioje šalyje jis sulaukė kaltinimų klastojus dokumentus ir seksualiai priekabiavus. Šiuos nusikaltimus jis esą įvykdęs praėjusių metų gegužės pradžioje ir birželį. Jis esą naudojosi suklastotais lietuviškais tapatybės dokumentais.

Prieš metus 15min kalbinta O.Pikul-Jasaitienė, paprašyta prisiminti 2017-aisiais visuomenę sujaudinusią istoriją, susijusią su jos broliu, neslėpė pasipiktinimo.

„Žinokit, nesąmonių klausinėjat! Klausinėjat apie kažkokius kriminalinius dalykus, kurie buvo prieš metus įvykę!“ – tarsi barėsi pašnekovė.

O.Pikul-Jasaitienė griežtai pamėgino įtikinti, kad prie pernykščių įvykių grįžti neverta, o apie jos pagalbą siekiant įtikinti brolį nesislapstyti, bet vyriškai pasiaiškinti su teisėsauga, negali būti nė kalbos: „Kas įvyko – tas įvyko. Kas buvo, tas pražuvo – viskas, pamirškit!“

15min primena, kad 2017 m. rugpjūčio 21 d. vakarą Vilniuje per konfliktą viešoje vietoje prestižiniame Antakalnio rajone nuaidėjo 4 šūviai, o atsitiktinai atšokusi kulka sužalojo niekuo dėtą merginą į koją. Konfliktas kilo tarp dviejų kompanijų, kurios sėdėjo vienos kavinės Antakalnio g. lauko terasoje. Konflikto įkarštyje buvo panaudotas šaunamasis ginklas, o po šūvių kompanijos išsiskirstė.

Netrukus po šaudynių buvo sulaikyti keturi įtariamieji (vienas jų dėvėjo neperšaunamą liemenę – matyt, buvo nusiteikęs aštriam santykių pasiaiškinimui), o vienam pavyko pasislėpti.

Policija paskelbė, kad dėl neteisėto ginklo ir pasikėsinimo į žmogaus gyvybę ieškomas įtariamasis – garsios atlikėjos brolis J.Baronas, jau anksčiau turėjęs rimtų bėdų su teisėsauga (jis buvo sulaukęs kaltinimų dėl narkotikų, vienu metu vyrui netgi teko nešioti apykoję, o už sistemingą KET pažeidinėjimą teismas yra konfiskavęs jo motinai priklausantį BMW limuziną).

Vilniečiui siūlyta pasiduoti, pareigūnai tikėjo, kad sulaikymas – tik laiko klausimas.

Eidami įtariamojo J.Barono pėdomis, sekliai jo namuose (pas motiną Laimą Pikul) atliko kratą. Tuo metu prokuratūros atstovai po dviejų parų kreipėsi į teismą, prašydami už akių skirti ieškomam asmeniui griežčiausią kardomąją priemonę. Vilniaus miesto apylinkės teismas suėmimą J.Baronui paskyrė, tačiau vyras buvo dingęs kaip į vandenį iki šiol.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius