Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Omega-3 ir vitaminas E gali pagerinti autistų kalbą

Kartu vartojant omega-3 polinesočiąsias rūgštis ir vitaminą E, gali pagerėti autizmu sergančių ir kalbos sutrikimų turinčių vaikų kalbėsena, rodo JAV atliktas tyrimas.
Vitaminai
Vitaminai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Pranešime spaudai teigiama, kad verbalinė apraksija yra dažnas sutrikimas sergant autizmu, ir manoma, kad ji būdinga pusei vaikų, kurie serga autizmu. Be to, daug tūkstančių vaikų turi apraksiją, nors neserga autizmu.

Pasak žurnale „Alternative Therapies in Health and Medicine“ paskelbto tyrimo ataskaitos, kasdien vartojant omega-3 ir vitaminą E, pagerėja autistų kalbėsena, pamėgdžiojimas, akių kontaktas ir elgesys.

JAV veikiančio sveikos mitybos fondo „NourishLife“ atstovė Kate Bolton sako, jog tyrimo rezultatai yra reikšmingi, kadangi tai buvo iki šiol didžiausias vaikų su apraksija tyrimas, o žymus pagerėjimas pastebėtas 97 procentams jo dalyvių. 

Mokslininkai tyrė 187 autizmu sergančius vaikus su verbaline apraksija, kurie vartojo omega-3 ir vitamino E papildus. Jie pažymi, kad verbalinė apraksija nėra vien kalbėsenos sutrikimas, o greičiau sudėtingas sindromas, kuris paveikia žmogaus neurologines funkcijas.

Mokslininkai išskyrė autizmu sergančių vaikų grupę, kuriems būdingi sensoriniai sutrikimai, silpni raumenys, alergija maistui, koordinacijos problemos ir silpna virškinimo funkcija. Daug rūšių alergijų ir virškinimo sutrikimų siejami su kai kurių medžiagų, įskaitant vitaminą E, omega-3 ir karnitiną, nepakankamumu.

Pasak tyrėjų, po to, kai vartojo maisto papildus, 181 vaiko autisto šeima (97 procentai tiriamųjų) teigė, kad pastebėjo „žymų pagerėjimą įvairiose srityse“. Tai apėmė kalbėseną, elgesį, akių kontaktą ir kitus sensorinius aspektus.

Mokslininkai teigia išskyrę naują apraksijos fenotipą, kuriam poveikio gali turėti polinesočiosios  rūgštys ir vitaminas E.

Jie mano, kad kruopšti atranka gali išskirti ligi šiol nepastebėtą autizmu sergančių vaikų grupę, kuriems būdinga alergija, apraksija ir prastas virškinimas ir kuriems kartu su kitais gydymo būdais gali padėti maisto papildai.

Mokslininkai tęsia tyrimus šioje srityje, praneša nutraingredients.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius