Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Operos ir baleto teatro išskirtinėje premjeroje – Dievo ir Šėtono žaidimai su Lietuvos istorija

Penktadienio vakarą į Operos ir baleto teatrą plūdo meno mylėtojai. Čia vyko Gintaro Sodeikos operos „Post futurum“ premjera.
Jonas Sakalauskas su žmona Agne
Jonas Sakalauskas su žmona Agne / LNOBT nuotr.

Tai – netradicinis žymių šalies teatralų sukurtas veikalas, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti. Pastatyme susibūrę triūsė net keturi Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatai: libreto autorius Sigitas Parulskis, režisierius Oskaras Koršunovas, scenografas Gintaras Makarevičius ir dirigentas Robertas Šervenikas.

„Post futurum“ kostiumus sukūrė dailininkė Agnė Kuzmickaitė, įspūdingas vaizdo projekcijas – Rimas Sakalauskas. Pastatymo choreografija rūpinosi Vesta Grabštaitė, šviesomis – Eugenijus Sabaliauskas.

Šio visų profesionalų darbo nepraleido ir žinoma publika. Tarp jų ir Jonas Sakalauskas su žmona Agne, neseniai pradėjęs vadovauti Operos ir baleto teatrui, menininkė Agnė Kišonaitė su vyru Mantu ir daugelis kitų.

LNOBT nuotr./Agnė Kišonaitė (antra iš kairės)
LNOBT nuotr./Agnė Kišonaitė (antra iš kairės)

Šios operos veiksmą kažkur Visatos platybėse pradeda Dievas (premjeroje jį dainavo Liudas Norvaišas) ir Šėtonas (Mindaugas Jankauskas). Jie nusprendžia statyti operą Lietuvos istorijos motyvais. Kaip mat prisistato fotografas paparacis (mimanso artistas Tomas Dapšauskas), kurį Dievas neapsikentęs paverčia Ožiu.

LNOBT nuotr./Operos „Post futurum“ premjera
LNOBT nuotr./Operos „Post futurum“ premjera

Scenoje išnyra Vytautas Didysis (Žygimantas Galinis) ir dainuoja apie Lietuvą „nuo jūrų ligi jūrų“. Jį apspinta Šėtono siųstas spalvingas kekšių choras ir nusitempia pragaran. Tuo metu daktaras Jonas Basanavičius (Eugenijus Chrebtovas) savo kambaryje ilgisi mirusios žmonos Gabrielės Eleonoros. Pasirodo jos dvasia (Joana Gedmintaitė), ir abu atlieka lyrinį meilės duetą…

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius