Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Operos solistas Jonas Sakalauskas: „Joninių nešvęsti neįmanoma“

Kiekvienais metais su gausia brolių ir seserų su šeimomis kompanija operos solistas Jonas Sakalauskas švenčia savo vardo dieną – Jonines.
Jonas Sakalauskas
Jonas Sakalauskas / Jurgio Sakalausko nuotr.

Aštuonerius metus Kaune šalia upės Jonines šventęs vyras šiais metais su šeima ir artimiausiais draugais trumpiausią vasaros naktį sutiko Maskoliškių kaime, esančiame Širvintose. Ir, žinoma, ant upės kranto.

„Visuomet stengiuosi, kad būtų mano broliai ir sesės. Tai viena svarbiausių Joninių tradicijų. Dažnai per šią šventę yra pinamas vaikinas, tačiau iki šiol buvęs vienas Jonas, šiais metais dėmesiu turėsiu dalytis su bendravardžiu draugu“, – nei kiek neliūdėdamas Žmonės.lt pasakojo J.Sakalauskas.

Dar viena tradicija, kurios laikosi Jonas, į upę paleisti vaikinėlius su žvakėmis arba laivelius, nešančius palinkėjimus. O paskui laukia naktinės maudynės upėje.

„Kartais pasiimtu į rankas gitarą ir prisimenu paauglystės dainas, tačiau tai būna retai. Mano nuomone, Joninės yra labai svarbi šventė. Netgi, jei nebūčiau Jonas, vis tiek jas švęsčiau. Jų neįmanoma nešvęsti“, – įsitikinęs operos solistas.

Ir nors Jono šeimoje vos keli bendravardžiai – senelis iš vienos pusės ir dėdė iš kitos – savo sūnui vyras tikrai tokį vardą duotų.

O štai dukros Vakarės su žmona Agne Sabulyte prieš pusę metų  susilaukęs vyras dukrai Jonės vardo neduotų.

„Visgi, džiaugiuosi, kad lietuviški vardai grįžta į madą“, – sako Jonas.  

Jurgio Sakalausko nuotr./Jono Sakalausko Joninės
Jurgio Sakalausko nuotr./Jono Sakalausko Joninės

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius