Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oro uoste į „Euroviziją“ išlydėta Monika Liu: mylimąjį paliko namie, kad susikauptų

Penktadienį Vilniaus oro uoste vyko Monikos Liu išlydėtuvės į „Eurovizijos“ konkursą, vyksiantį Turine. Nors ir buvo ankstus rytas, tačiau atlikėja buvo nusiteikusi optimistiškai, o oro uosto darbuotojas netgi elektrine gitara sugrojo dainą „Sentimentai“.

Monika Liu ir ją lydinti penkiolikos žmonių delegacija penktadienio rytą išskrido iš Vilniaus į Turiną.

„Išvykstu patirti ateities sentimentų“, – anksčiau teigė šių metų Lietuvos atstovė „Eurovizijoje“ Monika Liu.

Prieš įlipant į lėktuvą, atlikėja davė paskutinius komentarus žiniasklaidos atstovams. Kad būtų smagiau – oro uosto darbuotojas išsitraukė elektrinę gitarą ir užgrojo dainą „Sentimentai“. Monika liko sužavėta – šypsojosi ir garsiai plojo.

Monikos Liu komentarai iš oro uosto:

VIDEO: Į „Euroviziją“ jau iškeliavo Monika Liu – mylimąjį paliko namie, kad galėtų susikaupti

Lietuvos atstovė teigė, kad visų pirma yra nusiteikusi darbingai ir labai rimtai pasiruošusi šiai rimčiausiai kelionei savo gyvenime.

„Vis dėlto reikia mėgautis. Gyvenimas – trapus dalykas, dėl to aš labai vertinu šią galimybę“, – sakė Monika 15min portalui.

Savo kelionę ji žadėjo dokumentuoti ir po konkurso „susukti kokį nors filmą“.

Anksčiau žadėti trys lėktuvai draugų pakils gegužės 9-ąją. Paklausus, ar kartu skris ir Monikos mylimasis Kasparas, ji sakė, kad vis dėlto ne.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Monika Liu su širdies draugu
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Monika Liu su širdies draugu

„Turiu susikoncentruoti ir skirti visą dėmesį tik pasiruošimui. Su manimi važiuojanti komanda yra maža, vos penki žmonės, visi ką nors dirbs. Kad galėčiau susikaupti – reikia mažiau žmonių.“

Pirmas dalykas, kurį Monika darys Turine – eis nusiprausti ir pamiegoti.

„Rytoj iš karto anksti ryte kelsimės į pirmąją repeticiją ir važiuosime į areną“, – šypsojosi Lietuvos atstovė.

Šių metų Monikos Liu talismanas – jos gražioji suknelė. Gaublys, kuriam kas vakarą melsdavosi, lagamine netilpo.

„Suknelė keliauja kartu nuo pat pradžių iki pabaigos. Bandžiau įsidėti ir gaublį, bet jis niekaip netilpo. Aš su juo feistaiminsiu (aut. past. – bendrauti vaizdo skambučiu)“, – juokėsi atlikėja.

Laisvu laiku Italijoje ji žada pabūti su savo draugais ir komandos nariais, atsipalaiduoti ir visiškai nekalbėti apie „Euroviziją“ bei darbus, vietoj to – nueiti kur nors skaniai pavakarieniauti ir apžiūrėti miestą.

Lietuvių palaikymą Monika teigė tikrai jaučianti. Nors ir, kaip pasakojo, atsakomybė turi kažkokį svorį, tačiau svarbiausia jos misija šiemet yra skleisti žinią apie Ukrainą.

„Mes būtinai turime pasikalbėti apie karą Ukrainoje. Tam bus skiriamas didžiausias dėmesys“, – kalbėjo ji 15min portalui.

Be to, ji važiuoja vėl grąžinti lietuvių kalbą į „Eurovizijos“ sceną. To jau nebuvo labai seniai.

„Noriu, kad kiekvienam lietuviui, gyvenančiam kažkur pasaulyje, bent šiek tiek suspaustų širdį ir jis pasijustų sentimentaliai klausydamasis šios kalbos po ilgo laiko. Nėra vietos, kur galėtų plačiau nuskambėti daina. Tai – vienintelė tokia scena.“

Monika tiki savimi, daina ir negalvoja apie skaičius.

„Tai yra ne apie skaičius, bet, žinoma, tikiuosi, kad bus kuo įmanoma geriau“, – sakė atlikėja.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Monika Liu
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Monika Liu

Balandžio 30 d. numatyta pirmoji Monikos Liu repeticija didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje. Per artimiausias dvi savaites laukia įtempta dienotvarkė: pasirodymų repeticijos, gausybė interviu su užsienio žiniasklaida. Gegužės 7-ąją Monika Liu taip pat susitiks su lietuvių bendruomene Turine.

Monikos Liu pasirodymo detalės kol kas yra kruopščiai slepiamos – intrigą žadama išlaikyti iki pat jos pasirodymo didžiojoje scenoje. Monika Liu pasirodys pirmojo „Eurovizijos“ pusfinalio metu gegužės 10 d. Lietuvos atstovai pusfinalyje pasirodys trečiu numeriu.

Pirmąjį „Eurovizijos“ pusfinalį galima bus stebėti gegužės 10 d., antradienį, 22 val. Antrasis pusfinalis vyks gegužės 12 d., ketvirtadienį, 22 val. „Eurovizijos“ finalas – gegužės 14 d., šeštadienį, taip pat 22 val.

„Eurovizijos“ finale išvysime ir praėjusių metų atstovą, „The Roop“ lyderį Vaidotą Valiukevičių, kuris skelbs, kaip savo balsus finalistams paskirstė lietuvių komisija. 2021-ųjų metų „Eurovizijoje“ „The Roop“ su daina „Discoteque“ užėmė garbingą aštuntą vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius