-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Panevėžyje apsilankęs Vytaras Radzevičius ir Martynas Starkus išbandė ir aktoriaus profesiją

Sekmadienio rytą televizijos žiūrovai gali keliauti po Lietuvą. Kartu su garsiausiais Lietuvos keliautojais Martynu Starkumi, Vytaru Radzevičiumi ir Turizmo departamentu jie aplanko vis kitą šalies miestą. Šį kartą tai bus Panevėžys.
Vytaras Radzevičius, Martynas Starkus
Vytaras Radzevičius, Martynas Starkus / TV3 nuotr.

Paskutinį kartą šiame mieste M.Starkus ir V.Radzevičius lankėsi prieš keletą metų. Laidos metu keliautojai apsilankys vietose, apie kurias žino net ne visi miestiečiai. Laida nepraeis ir be kulinarinių nuotykių. V. Radzevičius gamins... čeburekus, kurie, sakoma, Panevėžyje yra patys skaniausi!

„Aplink Lietuvą. Miestai“ laidos vedėjai aplankys stiklininką Remigijų Kriuką. Jis papasakos apie Panevėžyje gimstančius stiklo gaminius, kurie yra eksportuojami į visas pasaulio šalis. O įvairiose parodose jais žavisi daugybė meno mylėtojų. M.Starkus ir V.Radzevičius nepraleis progos patys išbandyti stiklininko amato.

TV3 nuotr./Vytaras Radzevičius, Martynas Starkus
TV3 nuotr./Vytaras Radzevičius, Martynas Starkus

„Stiklo pūtimas nuo pat vaikystės man yra kažkas tokio, paslaptingo. Niekada gyvenime nesu bandęs to daryti. Apšilimui pabandėme padaryti stiklo dirbinį. Kažką tempėme, karpėme, bet gavosi nesąmonė. Gal ir galima buvo įžiūrėti gėlės žiedą. Visą gyvenimą galvojau, kad privalau tai kada nors padaryti“, – kalbės M.Starkus.

Nepralenks keliautojai ir unikalaus objekto – Tūkstančio raktų uosio, vadinama teisybės medžiu. Laidos žiūrovai sužinos, kodėl gyventojai jį taip praminė. Prikalus raktą prie medžio, reikia sugalvoti norą ir niekam jo nesakyti. Kitaip noras neišsipildys. Raktelius prie medžio prikala ir jaunavedžiai, tikintys šiuo ritualu. Be to, sodybos kieme yra akmuo, ant kurio, tikima, atsisėdus moterys susilaukia stiprių vaikų.

M.Starkus ir V.Radzevičius apsilankys ir senienų muziejuje. Ekskursiją jiems praves ponas Klementas Sakalauskas – muziejaus įkūrėjas. „Žmonija yra išradusi visokių keistų dalykų, kurie buvo praeityje, o dabar nebereikalingi. Tačiau kažkada jie veikė, žmonės jais naudojosi. Kartais tokiuose muziejuose tave pasitinka stulbinantys atradimai. Akys raibsta nuo to, ką gali pamatyti. Unikali kolekcija rodo technikos raidą, labai įdomu ją apžiūrėti“, – įspūdžiais dalinsis V.Radzevičius.

TV3 nuotr./Vytaras Radzevičius
TV3 nuotr./Vytaras Radzevičius

Legendiniame Juozo Miltinio dramos teatre keliautojus pasitiks režisierius Artūras Areima. Tiek Martynas, tiek Vytaras šiame teatre lankysis pirmą kartą, todėl su dideliu susidomėjimu apžiūrės garsųjį Panevėžio objektą, jo užkulisius, sceną. Keliautojams teks nemenkas išbandymas. Neatvykus į darbą vienam aktoriui, jiems net teks įsijausti į vaidmenį ir dalyvauti spektaklio „Aklieji“ repeticijoje.

„Aplink Lietuvą. Miestai“ – sekmadieniais per TV3.

TV3 nuotr./Vytaras Radzevičius, Martynas Starkus
TV3 nuotr./Vytaras Radzevičius, Martynas Starkus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius