Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Panoramai“ – 40 metų!

Per LTV kasdien rodoma „Panoramos“ laida gali didžiuotis net tik žiūrovų simpatijomis, patikima ir nešališka informacija, bet ir turtinga aštuntąjį praeito amžiaus dešimtmetį menančia istorija.
Temos: 1 Panorama (laida)

2010 m. sausio 1 d. „Panorama“ švęs keturiasdešimties metų jubiliejų. Švęs atjaunėjusi – nuo sausio 11 d. „Panorama“ išsiplės iki 45 minučių.

Pasak Lietuvos televizijos Naujienų tarnybos vadovo Audriaus Matonio, „40 metų brandinta „Panoramos“ reputacija įpareigoja nenuleisti kokybės kartelės, o šių dešimtmečių patirtis ir čia dirbantys žinių profesionalai įkvepia tikėjimo, kad LTV žinios ir toliau diktuos žanro standartą“.

Pirmosios naujienos LTV eterį pasiekė dar 1957 metais, įsibėgėjus destalinizacijos procesams. Tiesa, tuo metu jas transliavo ne „Panorama“; pastarasis pavadinimas pasirinktas vėliau, po trylikos metų. Todėl būtent 1970-ųjų sausis laikomas „Panoramos“ starto mėnesiu ir žymi keturių dešimtmečių eterio pradžią.

Nuo 1970-ųjų, pradedant Česlovu Juršėnu, „Panorama“ turėjo apie 20 vadovų. Nepaisant sparčiai besikeičiančių istorinių aplinkybių, sunkmečių ir pakilimų, keturiasdešimt metų laida buvo rengiama be pertraukų, be to, nedaug tepasikeitė jos transliacijų laikas. Žurnalistų darbas, vertingi reportažai ir interviu sukaupti LRT Naujienų tarnybos vaizdo archyvuose. Nuo 1998 metų įdiegta kompiuterizuota informacinė sistema.

Jau keli dešimtmečiai „Panorama“ pagrįstai tituluojama Lietuvos žinių lydere: ramų ir patikimą jos toną palaiko daugiau kaip 10 procentų šalies gyventojų. Pagrindiniai laidos principai ir vertybės nesikeičia: operatyvumas, tikslumas, nešališkos, subalansuotos ir tikslios naujienos, informacijos rinkimo ir sklaidos laisvė.

„Panorama“ – svarbiausia Lietuvos televizijos naujienų tarnybos laida. Kasdien ji praneša apie pasaulio politinius ir socialinius procesus, supažindina žiūrovą su Lietuvos aktualijomis, rodo reportažus iš svarbiausių įvykių vietų. Penki korespondentų punktai Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje bei Alytuje leidžia žaibiškai reaguoti ir pateikti tiesioginę informaciją iš Lietuvos regionų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius