-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Paprasti nepaprastų žmonių gyvenimai (papildyta rugpjūčio 27 d.)

Šių žmonių kišenėse tikrai nešvilpauja vėjai – jie sau leidžia tokius dalykus, apie kuriuos paprasti mirtingieji gali tik pasvajoti. Mūsų kalbinti Lietuvos milijonieriai tikina, jog neskrajoja padebesiais dėl savo turtų, tačiau kartkartėmis pasididžiuoja ištaigingais žaisliukais – greitais automobiliais, dizainerių drabužiais ar prabangiais namais.
Irena Matijošaitienė
Irena Matijošaitienė / Viganto Ovadnevo nuotr.

Jurgita ir Ugnius Kiguoliai: „Pinigai laimės neatneša“

Jurgita (28) ir Ugnius (30 nuolat pristatomi kaip Kauno milijonieriai. Jie turi ištaigingą dviaukštį namą su baseinu ir milžinišku sodu, du prabangius automobilius, net jų mobiliųjų telefonų numeriai, kaip ir dera turtuoliams, yra išskirtiniai – iš kelių pasikartojančių skaitmenų. Tačiau kauniečiai kratosi milijonierių etiketės. „Čia žurnalistai mus pakrikštijo, patys neprašėme, kad taip vadintų, – šypteli J. Kiguolė. – Tiesą pasakius, ryte pabudę tikrai nepradedame dienos mintimis apie tai, jog esame turtuoliai. Juk yra begalės kitų dalykų, apie ką galima galvoti. Tiesiog gyvename taip, kaip norime gyventi.“

Pati Jurgita save vadina ne turtinga ponia, o menininke. „Apie pinigus stengiuosi galvoti kuo mažiau. Visas šeimos finansinis ūkis patikėtas Ugniui. Jis tvarko piniginius reikalus, moka mokesčius. Žinoma, aš turiu ir savų pinigų, užsidirbu mūsų su Ugniumi bendrai įkurtoje bendrovėje.“ Jurgita ir Ugnius neslepia – gyventi, kai nereikia skaičiuoti pinigų nuo algos iki algos, labai patogu. „Bet juk mes patys viską užsidirbome, niekas iš dangaus maišo pinigų nenumetė“, – sako pašnekovė.

Paprašyta įvardyti savo moterišką silpnybę, kuri reikalauja didžiausių išlaidų, J. Kiguolė trumpam susimąsto. „Esu paprasta moteris. Neturiu poreikio kasdien didelėmis sumomis leisti pinigų. Kartais, kaip ir daugelis merginų, mėgstu siaubti drabužių parduotuves. Taip pat neįsivaizduoju savo gyvenimo be kelionių. Abu su vyru niekada negailime pinigų išvykoms.“

Tiesa, kauniečiai ne visada maudėsi turtuose. „Kai buvome studentai, nuomojomės butą, valgydavome makaronus ir bulves, nes kitokiam maistui nebuvo pinigų, – atvirauja pašnekovė. – Žinoma, dabar gyventi kur kas patogiau. Tačiau noriu pabrėžti, kad pinigai laimės neatneša. Ją galima susikurti iš bendravimo su brangiais žmonėmis, pozityvaus požiūrio į gyvenimą, kitų vertybių. Teisingas yra posakis, kad geriau turėti 100 draugų nei 100 litų“, – pokalbį baigia Jurgita.

Irena ir Visvaldas Matijošaičiai: „Ant pinigų maišo nemiegame“

Kauno milijonierė, krabų lazdelių karalienė, viena turtingiausių šalies moterų – tokiais epitetais dažnai pristatoma verslininkė ir politikė I. Matijošaitienė (54). Tačiau moteris tikina, jog yra paprasta Lietuvos pilietė, kuri ir maistą namuose gamina, ir pati tvarko buitį. „Kartais nutinka taip, kad piniginėje pritrūksta 20 litų“, – nusijuokia pašnekovė.

Ponia Irena ilgą laiką skaudžiai išgyveno, jog visur yra pristatoma kaip turtuolė. „Žmogui nereikėtų šokti aukščiau bambos, nes vėliau gali skaudžiai kristi žemyn. Negalima atitrūkti nuo žmonių, reikia jausti, kaip aplinkiniai gyvena. Mūsų su vyru nežavi prabanga, esame asketai“, – tvirtina kaunietė.

Matijošaitienė neslepia: ji su vyru gali sau leisti samdytis krūvas pagalbininkų namuose ar versle, tačiau nemato prasmės – namų ruošos darbus sutuoktiniai gali atlikti patys. „Pinigus leidžiame savo pomėgiams. Mums patinka keliauti, judėti, bendrauti su žmonėmis. Tačiau šlamančiaisiais į kairę ir į dešinę nesitaškome“, – tikina pašnekovė.

Matijošaičiai nėra išrankūs ir maistui. Kaip patys sako, kasdien ikrų, užsigerdami šampanu, nevalgo. „Maitinamės įprastai, taip pat ir savo gamintomis krabų lazdelėmis. Tiesa, kai pritrūksta laiko, vykstame į mums priklausančius restoranus ir ten pasistipriname“, – atvirauja Kauno ponia.

Irenos vyras Visvaldas (54) garsėja savo pomėgiu vairuoti prabangias transporto priemones. Jų garaže stovi keli „Ferrari“ markės automobiliai, taip pat keletas paprastesnių, su kuriais pora vyksta į darbą. „Vyrui dėl automobilių pomėgio nepriekaištauju, nes jis tada galėtų man prikišti, kad turiu per daug batų, – nusijuokia ponia Irena. – Apskritai daug pinigų drabužiams ir batams neišleidžiu, nesu garsių prekių ženklų vergė. Turiu dizaineriams būdingų savybių, todėl mėgstu pati kurti drabužius.“

Paklausta, ar lengva būti milijoniere, I. Matijošaitienė susimąsto: „Tai dvejopas jausmas. Viena vertus, gerai, kad gali sau daug ką leisti. Kita vertus, atsiranda daug žmonių, kurie kreipiasi įvairios pagalbos: vieni prašo paskolinti 50 milijonų, nes sukčiai esą apgavo, kiti – nupirkti malkų ir pan. Bet juk, mielieji, mes ant pinigų maišo nemiegame. Visos mūsų lėšos yra investuotos. Milijonų turėtume nebent tada, jeigu parduotume savo verslus“, – paaiškina moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius