Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Papuošk nagus rudens grožybėm

Nagų lakavimas yra viena iš tų nedaugelio grožio procedūrų, kurios reikalauja tik truputėlio laiko, o rezultatas matosi iškart. Tačiau nepamirškite, jog net gražiausiai nulakuoti nagai yra nieko neverti, jeigu prieš tai jie nebuvo tam ruošiami ir jūsų rankos nebuvo puoselėjamos.
Nagų dekoravimas
Nagų dekoravimas / „Lily of France“ nuotr.

Todėl visų pirma nagus nupoliruokite, pakoreguokite jų formą ir pamaitinkite, o kai tai padarysite nieko nelaukdamos galite daryti reviziją savo kosmetikos spintelėje ir susirasti visas nagų lakavimui reikiamas priemones. O jų reikės vos keleto: 4 rūšių nagų lako (bespalvio, šviesiai auksinio, tamsiai auksinio ir juodo (nors tai tėra tik mūsų siūlomas variantas, mat jums ruduo gali asocijuotis su visai kitokiomis spalvomis, todėl nebijokit paeksperimentuoti ir atrasti savitą spalvų paletę)), adatos, kuokštelio vatos ir kelių lašų nagų lako valiklio.

Dešiniarankės turėtų pradėti lakuoti nuo kairės rankos mažojo pirštelio ir judėti dešinės link. Būtent tokiu būdu jūs įsisavinsite visus judesius ir sugebėsite dailiai nulakuoti dešinės rankos nagučius. Pradėkite nuo pirmojo sluoksnio ir labai plonai bei atsargiai visus nagus nulakuokite šviesiai auksine spalva. Stenkitės, kad lakas nepakliūtų ant odelių ir kad lako kontūrai būtų kuo lygesni. Baigusios lakuoti nagus pirmuoju sluoksniu, leiskite jiems keletą minučių padžiūti, o kai jau beveik nebelieka lipnumo, pasiruoškite lakavimui antrąja eile bei nagų dekoravimui.

Sauliaus Žiūros/BFL nuotr./Kruopštus manikiūras puošia rankas.
Sauliaus Žiūros/BFL nuotr./Kruopštus manikiūras puošia rankas.

Paimkite juodą, tamsiai ir šviesiai auksinį laką, suvilgykite gumulėlį vatos nagų lako valikliu ir įsmeikite į jį adatėlę. Tuomet susikaupkite ir stenkitės atlikti visus judesiu kuo tiksliau ir greičiau. Be to nepamirškite, jog nagų dekoravimas neturi būti monotoniškas, todėl iš anksto apgalvokite, kaip puošite kiekvieną nagą. Mes siūlome dekoruoti dviejų rūšių lapais: stambesniais, susidedančiais iš trijų komponentų, ir mažesniais, sudaromais vos iš vieno komponento. Kai planas jau šmėžčioja jums prieš akis, galite pradėti darbą.

Ant mažojo pirštelio nago tepkite antrąjį šviesiai auksinio lako sluoksnį (šįsyk jau kur kas storesnį), tuomet toje vietoje, kurioje norite matyti lapelį, dėkite gana stambų tamsiai auksinės spalvos taškelį, o ant jo – juodą, tik šiek tiek mažesnį. Tada imkite adatą ir ja perbraukite per visą padarytą tašką. Tokiu būdu jūs sumodeliuosite lapelio viršutinę dalį, kur atsiras nedidukas įlinkimas į vidų, ir lapelio apačią, kur suformuosite gražų nusmailėjimą. Norėdamos padaryti lapeliui kotelį, labai švelniai braukite nuo lapelio vidurio viršutinės dalies link ir padarykite mažutį išsikišimą, o tada labai atsargiai pataisykite lapelio viršutinę dalį taip, kad jos įlinkimas grįžtų į ankstesnę padėtį.

Lygiai taip pat lakuokite ir kitą nagą, tik vietoje vieno taškelio padarykite tris. Kiekvieną mažutį lapelį darykite taip pat, kaip ir ant mažojo pirštelio, o sujunkite juos į vieną visumą tokiu būdu, kokiu darėte mažojo lapelio kotelį. Kai trys maži lapukai jau sudaro vieną gražų didelį lapą, padarykite jam kotelį ir vėl atsargiai pataisykite lapo viršutinę dalį.

Tereikia tik užsikrėsti nagų lakavimo „liga“, o jau tada pamatysite, kad kūryba neturi jokių ribų, o grožis, kurį jūs sukuriate, užburia ne vieną.

Taip nagas po nago keliaukite pirmyn. Be to, nepamirškite, kad kiekvienąkart nulakavus nagą reikia nuvalyti adatą, nes kitu atveju ji pasidengs vis storesiu lako skuoksniu ir apsunkins jūsų darbą bei neleis kokybiškai išraižyti lapelių. Kai jau baigsite lakuoti paskutinį nagą vatos gumulėlį vėl suvilgykite keliais lašeliais nagų lako valiklio ir nuvalykite visus netikslumus, atsiradusius dėl skubėjimo ar drebančių rankų. Ir kai jau visi nagučiai bus gražiai nulakuoti ir apvalyti, vėl leiskite jiems padžiūti, tačiau nepamirškite, kad šįsyk dėl storesnio lako sluoksnio jie džius kiek ilgėliau.

O dabar jau galite žengti paskutinį žingsnį ir savo gražiai išpuoštus nagučius padengti gana storu bespalvio lako sluoksniu. Tai padaryti yra labai svarbu, nes bespalvis lakas sujungs visus kitus lako sluoksnius ir padės sukurti vientisumo vaizdą. Be to, dėl šio paskutinio sluoksnio kur kas ilgiau išsaugosite nulakavimą ir galėsite juo mėgautis apie savaitę. Tik jokiu būdu nepagailėkite geros valandos laiko nagų lako džiovinimui, nes jis turi gerai prikibti ir visiškai išdžiūti. Todėl labai patogu nagus lakuoti vakare, kai jau ruošiatės eiti miegot, nes tada galite išsitiesti lovoje ir skaniai snausti, o nagučiai džiūtigali visą ilgą naktį. Jiems išdžiūvus, nepamirškite patepti rankų kremu ar losjonu.

Kaip matote, nagus papuošti yra labai paprasta ir tam padaryti tereikia vos kelių atspalvių lako, adatėlės ir trupučio laiko. O dar jei prie viso šito pridėsite vaizduotę, atrasite, jog vietoj lapelių galite raižyti gražiausias gėles, drugelius ar širdeles. Tereikia tik užsikrėsti nagų lakavimo „liga“, o jau tada pamatysite, kad kūryba neturi jokių ribų, o grožis, kurį jūs sukuriate, užburia ne vieną. Tad nebijokite eksperimentuoti ir visam pasauliui parodyti, jog jūs esate tokia pat kūrybinga kaip žvarbi rudens naktis, auksu papuošianti medžių lapus... O gal net ir kūrybingesnė...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius