Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paragauti austrių Vilniuje būrėsi raudonais akcentais pasipuošę gurmanai

Stilingi gurmanai trečiadienio vakarą sostinės viešbutyje „Ramada Vilnius“ įsikūrusio restorano „California Gourmet“ kiemelyje skanavo šviežių ir pagal specialius virtuvės šefės Aldonos Gečienės receptus paruoštų austrių. Į prabangų vakarėlį puošnų elitą sukvietęs Mantas Petruškevičius džiaugėsi garsių svečių būriu.
Austrių šventės akimirka
Austrių šventės akimirka / Viganto Ovadnevo nuotr.

Kvietimuose buvo nurodytas ir aprangos kodas – ateinantys turėjo nepamiršti raudonų akcentų ar semtis įkvėpimo iš garsiojo batelių dizainerio Christiano Louboutino.

Viganto Ovadnevo nuotr./Irena Matijoaaitienė
Irena Matijošaitienė

Viešnios raginimą puoštis raudonai interpretavo skirtingai – vienos rinkosi tik Ch.Louboutino raudonpadžius aukštakulnius, aksesuarus ar raudonai lakuotus nagus, kitos rengėsi raudonai nuo galvos iki kojų. Neabejotinai vienos ryškiausių šį vakarą buvo Irena Matijošaitienė ir Birutė Vizgirdienė, pasirinkusios subtilius raudonos spalvos ansamblius, puikiai atrodė ir dizainerė Audronė Bunikienė, pasirinkusi raudonos spalvos suknelę.

O štai Rasa Arlauskienė mieliau rinkosi baltą palaidinę ir auksinį sijoną, prie kurių derino rausvus batelius, verslininkė Inga Budrienė puošėsi raudonos spalvos turinčiais papuošalais – masyviais auskarais ir lankeliu, verslininkė Irena Marozienė avėjo raudonus batelius ir segėjo raudonos spalvos diržą, o tituluota gražuolė Vaida Grikšaitė-Česnauskienė subtiliai laikėsi kodo pasirodydama raudonai lakuotais nagais.

Viganto Ovadnevo nuotr./Austrių aventės akimirka
Agnė ir Simonas Grigaliūnai

Televizijos laidų vedėja Agnė Grigaliūnienė su vyru Simonu, atrodė, aprangos kodą praleido negirdomis, mat pora apsirengė pilkai.

Vakaro metu svečiai galėjo paragauti baltojo perlo – Bretanės austrių su slyvų brendžiu, austrių tartaro su agurkų šerbetu ir juodaisiais ikrais, užkeptų austrių „Kazino“ su vėžių uodegėlėmis, o finale buvo patiektas „juodasis perlas“ – austrės šokolade.

Dauguma svečių neatsispyrė pagundai paragauti ne vieną, o daugiau austrių, kurių šviežių gauti Lietuvoje ne taip jau ir lengva. Tiesa, ne visi buvo šio delikateso entuziastai – pavyzdžiui, I.Matijošaitienė tikino ypač didelio potraukio šioms jūros gėrybėms nejaučianti, mat austrės jai turi silkės, kurios moteris nevalgo, prieskonio. Verslininkės vyras, priešingai, yra tikras austrių žinovas ir mėgėjas.

Raudoną austrių šventės nuotaiką palaikė ir tokios spalvos lempos bei didžiulės raudonų rožių puokštės.

Viganto Ovadnevo nuotr./Austrių aventės akimirka
Viganto Ovadnevo nuotr./Austrių šventės akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius