-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Paramos koncerto „Gelbėkit vaikus“ žiūrovai paaukojo daugiau nei 410 tūkst. litų

Šeštadienio, kovo 29 d., vakarą LNK televizijos žiūrovai VO „Gelbėkit vaikus“ globojamoms, skurdžiai gyvenančioms šeimoms ir organizacijos vaikų dienos centrams, sekmadienio duomenimis, paaukojo 410 tūkstančius litų. Šie pinigai surinkti tiesioginio paramos koncerto metu, kuriame aukoti kvietė ir savo patirtimi dalinosi Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas, dirigentas Donatas Katkus, manekenė, keturių vaikų mama Eglė Grėbliauskaitė-Tursienė, verslininkė Inga Budrienė. Į žiūrovus kreipėsi koncerto globėja Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Koncerto „Gelbėkit vaikus“ akimirka
Koncerto „Gelbėkit vaikus“ akimirka / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

„Visos mano svajonės šį vakarą išsipildė. Nepaprastai džiaugiuosi ir esu dėkinga Lietuvos žmonėms už jų atviras širdis, supratimą ir norą padėti. Surinkti pinigai reiškia, kad mūsų globojamų šeimų vaikai augs šiltesniuose, jaukesniuose namuose, turės galimybes ramiai ruošti pamokas, patogiau pailsėti ir, svarbiausia, nepateks į vaikų globos namus“, – sako „Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė.

LNK tiesioginės transliacijos metu pristatytos šešių VO „Gelbėkit vaikus“ globojamų šeimų, kurioms bus skirta dalis surinktų lėšų, istorijos. Jų herojes – mamas kalbinio koncerto vedėja Rūta Mikelkevičiūtė. Kita dalis surinktų lėšų atiteks „Gelbėkit vaikus“ dienos centrams, kurių Lietuvoje veikia 30. Dėl nepakankamo finansavimo juos lankančių apie 400 vaikų maitinimui per dieną kartais lieka vos po 50 centų.

„Vaikų dienos centrai rajonuose ir miesteliuose, kuriuose yra įkurti, tampa kultūros, bendruomenių centrais. Čia kartu su vaikais lankosi jų broliukai ir sesutės, organizuojamos šventės, vaikai vyksta į pažintines, pramogines ekskursijas, galiausiai – vaikai sočiai pavalgo. Kaip rodo mūsų turimi duomenis, tai daugeliu atveju būna vienintelis šių vaikų dienos maistas“, – sako R.Dičpetrienė.  

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Koncerto „Gelbėkit vaikus“ akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Koncerto „Gelbėkit vaikus“ akimirka

Koncerto metu „Gelbėkit vaikus“ dienos centrus Ukmergėje, Bagaslaviškyje ir Širvintose aplankė ir tiesiogiai iš jų su žiūrovais bendravo Žygis Stakėnas. Koncerte pasirodė ir aukoti „Gelbėkit vaikus“ organizacijos globojamoms šeimoms ir dienos centrams kvietė „Pop Ladies“, grupė „Džentelmenai“, atlikėjas Edgaras Lubys, iliuzionistas Mantas Wizard, dainininkai Ruslanas Kirilkinas ir Vaida Genytė, atlikėjas ir kompozitorius Deivydas Zvonkus, solistas Vytautas Juozapaitis su žmona Egle ir kiti.

Aukoti VO „Gelbėkit vaikus“ globojamoms šeimoms ir dienos centrams dar galima trumpaisiais numeriais 1417 (auka – 5 Lt) ir 1418 (auka – 10 Lt) bei pervedant norimą sumą aukojimo portale www.aukok.lt

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Koncerto „Gelbėkit vaikus“ akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Koncerto „Gelbėkit vaikus“ akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius