Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paramos koncerto „Už kiekvieną vaiką“ raudonu kilimu žengė puošnūs svečiai

Šeštadienio vakarą, kai minima Vaikų gynimo dieną, UNICEF su rengia tradicinį UNICEF paramos vakarą „Už kiekvieną vaiką“ – šiais metais renginys yra skirtas JT Vaiko teisių konvencijos 30-mečiui paminėti ir didinti informuotumą apie aktualiausius klausimus, su kuriais susiduria vaikai visame pasaulyje, bei pritraukti tam reikiamas lėšas.
Paramos koncerto „Už kiekvieną vaiką“ raudonu kilimu žengė puošnūs svečiai
Paramos koncerto „Už kiekvieną vaiką“ raudonu kilimu žengė puošnūs svečiai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Tarptautinė vaikų gynimo diena – tai diena, siunčianti rimtą žinią apie vaikų rūpesčius visame pasaulyje. Šią dieną UNICEF sudaro progą vaikams perimti svarbius suaugusiųjų vaidmenis – tradicinio šventinio UNICEF ir TV3 vakaro vairą taip pat perims vaikai.

„Tai turbūt smagiausia Vaikų dienos dalis – vaikai ir jaunuoliai gali patyrinėti savo teises žaidimo forma ir geriau suprasti, kaip vyksta svarbių sprendimų priėmimas. Be to, jie gali išsakyti savo rūpesčius ir pasiūlymus,o suaugusieji ir sprendimų priėmėjai į tai įsiklauso ir netgi įgyvendina vaikų idėjas“, – pasakoja UNICEF Lietuva vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė–Staniulėnė.

Pasak jos, vaikai, susidomėję rimtais dalykais, dažnai išgirsta atsakymą – „suprasi, kai užaugsi“. Tačiau vaikai nuveikia neįtikėtinus dalykus – gelbsti gyvybes, kovoja už pabėgėlių teises ir planetos išsaugojimą, grumiasi už šeimų išsaugojimą ir mergaičių švietimą šalyse, kuriose tai vis dar yra problema.

UNICEF renginio svečiai – galerijoje:

„Priešakinėse pilietinių iniciatyvų gretose atsidūrę vaikai apdovanojami solidžiomis tarptautinėmis premijomis, bet svarbiausia – ne šie įvertinimai, o tai, kad vaikų balsas gali būti girdimas ne mažiau nei suaugusiųjų – politikų, sprendimų priėmėjų ir kitų“, – pažymi J.Majauskaitė–Staniulėnė.

Šį vakarą veda dvi ypatingos vedėjos – Giedrė Rusytė ir Renata Šakalytė-Jakovleva.

Organizatorių nuotr./UNICEF vedėja
Organizatorių nuotr./UNICEF vedėja
Organizatorių nuotr./Antra UNICEF vedėja
Organizatorių nuotr./Antra UNICEF vedėja

UNICEF paramos vakare – unikalūs, specialiai šiam vakarui sukurti pasirodymai. Šioje scenoje galima išvysti geriausius šalies daininkus Justę Arlauskaitę–Jazzu, Džordaną Butkutę, Jurijų Veklenko, Rafaelį Karpį ir daugelį kitų. Taip galima pamatyti išskirtinius Eurovizijos nugalėtojų, švedų Lorreen ir Mans Zelmerlow, lietuvių Justės Arlauskės-Jazzu, Karolinos Meschino ir kunigo Ričardo Doveikos įspūdžius iš Unicef misijų. Ir visa tai tik tam, kad dar kartą visi garsiai ištartume – už kiekvieną vaiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius