-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Paramos projekto dalyvis Marijus Mikutavičius: Jeigu reikia blizgučių, tokių kaip aš, aš juo pabūsiu

Pirmadienį startavo UNICEF ir TV3 projektas „Už kiekvieną vaiką“. Jo dalyviai išvyksta į Kambodžą, kur visą savaitę lankys šios Pietryčių Azijos vaikus ir moteris.
Projekto pristatymo akimirka
Projekto pristatymo akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kambodžoje savaitę praleis TV3 laidų vedėjai Marijus Mikutavičius ir Jurgita Jurkutė, UNICEF Geros valios ambasadorė aktorė Virginija Kochanskytė ir TV3 žinių vedėja Renata Šakalytė.

„Projektas skirtas sustabdyti vaikų ir moterų mirtingumą Kambodžoje. Kelionės tikslas yra labai paprastas – leisti garsiems Lietuvos žmonėms savo akimis pamatyti, su kokiomis problemomis susiduria vaikai ir moterys“, – sakė „UNICEF Lietuva“ vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė.

„Įdomu kitaip pažiūrėti į šias problemas, kitaip paprašyti žmonių aukoti pinigus. O paprašyti nebūtinai verkiant ir graudenant juos. Todėl mūsų formatas yra labai įdomus – televizinis šou. Aš jau pradėjau rinkti geriausius Lietuvos humoristus, dainuojančius žmones“, – pasakojo projekto prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas.

Projektą baigs spalio 7 d. organizuojama paramos akcija „Už kiekvieną vaiką“, kurios metu bus rodomos ištraukos iš Lietuvos garsenybių kelionės po Kambodžą.

Tuo metu projekte dalyvaujantis M.Mikutavičius prisipažino, kad į pavienius bandymus padėti žiūri kiek skeptiškai.

Jeigu kai kuries dalykams reikia tam tikrų blizgučių, tokių kaip aš, aš sakau – gerai, aš pabūsiu tas blizgutis.„Ilgai galvojau, ar verta tai daryti. Kai darai tuos labdaringus renginius, visada tavęs šiek tiek neapleidžia nuomonė, kad kažkas tuo naudojasi. Bet jeigu tai padeda kažkokiam geram darbui, jeigu kai kuriems dalykams reikia tam tikrų blizgučių, tokių kaip aš, aš sakau – gerai, aš pabūsiu tas blizgutis. Be to, UNICEF ant savo marškinėlių nešioja Barselonos futbolo komandą“, – juokavo M.Mikutavičius.

Beprasmės mirtys

Kiekvieną dieną Kambodžoje nuo paprastai išgydomų ligų, tokių kaip viduriavimas ar plaučių uždegimas, miršta 100 vaikų, o iš 100 000 gimdyvių miršta 461. Tai sudaro beveik 40 000 beprasmių mirčių kiekvienais metais, neigiamai paveikia šeimas, bendruomenes ir ypač vaikus, kurių motinos miršta gimdydamos. Kambodža kartu su Laosu yra dvi skurdžiausios valstybės Azijoje. Vienas iš trijų Kambodžos gyventojų vis dar gyvena žemiau skurdo ribos, t.y. už 1 JAV dolerį per dieną, 20 % šalies gyventojų badauja. Šalyje sparčiai plinta ŽIV ir AIDS.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius