-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parodos atidaryme apsilankiusi Daiva Tamošiūnaitė-Budrė: „Meną reikia suprasti širdimi“

Vilniaus senamiestyje įsikūrusioje Pilies galerijoje Danguolė Stachura pirmadienio pavakarę pristatė klaipėdiečių menininkų Romo Klimavičiaus ir Virgio Viningo tapybos darbų parodą. Joje apsilankė menu besidominčių pramogų pasaulio atstovų būrys. Tarp svečių buvo galima išvysti ir Daivą Tamošiūnaitę-Budrę (47), kuri su vyru Dainiumi Budriu (36) po daugiau nei 6 metus trukusios santuokos pasuko į skirtingas puses. Tiesa, moteris susirinkusiųjų dėmesį traukė visai dėl kitko – dėl savo įmantrios juodos liemenės.
Daiva Tamošiūnaitė-Budrė
Daiva Tamošiūnaitė-Budrė / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

„Aš atrodau kaip mamutas iš ledynmečio ir puikiai suprantu, kad nei iš tolo neprimenu gazelės taip apsirengusi, bet neimu į galvą. Man labai jauku. Ji tokia šilta, kad net žiemą nešiodavau, tik užsidėjusi ilgas pirštines“, – gyrė savo drabužį Daiva.

Daiva Tamošiūnaitė-Budrė negailėjo pagyrų parodos autoriams ir jų darbams bei atviravo, kad mielai įsigytų ir namuose rastų vietos net keliems menininkų darbams. Paklausus, kiek paveikslų kabo jos namuose, D.Tamošiūnaitė-Budrė išsidavė, kad mažiau nei dešimt, tačiau yra keli, kurie vis dar laukia savo vietos. „Yra užkištų, nes namai, į kuriuos įsikėliau prieš metus, nėra iki galo sutvarkyti, kai kurie kampai dar turi būti patobulinti. Mano turimi paveikslai ten neprilipo, laukiu kur juos galėčiau įkomponuoti. Tie, kurie surado vietą, tie jau kabo“, – Žmonės.lt pasakojo moteris.

Daiva tikino, kad jos paveikslų kolekcijos kūriniai yra labai įvairūs – jie nedera kartu ir nėra ten tam, kad papuoštų interjerą. „Jie ten kabo, nes turi istoriją. Aš žinau jų gimimo ir kelionės į mano namus istoriją. Esu įsitikinusi, kad meną reikia suprasti širdimi, o ne vaikytis madų ar autorių vardų“, – teigė laidų vedėja.

Meno kūriniai – nėra pigus malonumas, tačiau Daiva neišdavė, kiek daugiausia yra patuštinusi piniginę, įsigydama paveikslą. „Nesakysiu kiek, bet galiu pasakyti, kad geri darbai kainuoja ir tikrai ne vieną šimtą litų. Aš atradau  stebuklingą būdą, kaip įsigyti paveikslą, daug neišleidus. Labai gudriai padarau. Artėjant kokiai nors šventei, kai draugai paklausia, ko man reikia, ko norėčiau dovanų, tai tiesiog aš parodau keliems būsimiems svečiams, ko norėčiau. Tokiu būdu esu įsigijusi ne vieną darbą“, – juokėsi Daiva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius