Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paryžiaus mados savaitė: odė naujovėms (nuotraukos)

Net keturias savaites trukęs mados savaičių maratonas Niujorkas–Londonas–Milanas–Paryžius baigėsi. Trečiadienį po paskutinių pristatymų minia dizainerių, modelių, mados ekspertų ir garsenybių išsivažinėjo kas sau... arba liko pasimėgauti Paryžiumi.
„Louis Vuitton“ 2011-ųjų pavasario-vasaros kolekcija
„Louis Vuitton“ 2011-ųjų pavasario ir vasaros kolekcija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prancūzijoje siaučiant mados vėjams netrūko staigmenų: ant podiumo pasirodė nėščia manekenė Miranda Kerr, ypač stambių modelių, mados veteranių, neliko nepastebėtos ir amerikietiškojo „Vogue“ redaktorės Annos Wintour šmaikščios mimikos. Šie ir daugybė kitų dalykų skaidrino diena iš dienos vykusias 2011-ųjų pavasario ir vasaros kolekcijų peržiūras.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Miu Miu“ 2011-ųjų pavasario-vasaros kolekcija
„Miu Miu“

„Miu Miu“

Italų dizainerė Miuccia Prada uždarė Paryžiaus mados savaitę su žvaigždėto disko stiliaus ir baikeriškų odos detalių „Miu Miu“ kolekcija. Pasipuošę žibančio metalo akcentais modeliai atrodė tarsi žavūs rokeriai. Pasak Telegraph.co.uk mados apžvalgininkų, šįsyk „Miu Miu“ siluetai buvo švelnesni ir laisvesni nei ankstesnėse kolekcijose. Keturkampės rankovės, plataus kirpimo švarkai, tarsi drovūs kelius dengiantys sijonai akis džiugino įdomi medžiaga ir išraiškingomis odos aplikacijomis.

Žvaigždė – pagrindinis motyvas. „Miu Miu“ pasiūlė lengvų sumišusių baikerių kultūros ir mokslinės fantastikos akcentų, A formos sijonų. Siaurėjančių ties juosmeniu suknelių iškirptės buvo papuoštos spalvotos ar blizgios odos karpiniais, kurių novatoriški gėlių motyvai taip pat numargino dėžutės formos švarkų pečius ir sijonus. Dominavo šviesios spalvos, ant kurių ypač ryškiai švietė nuo apdarų atsiveriantis „Miu Miu“ žvaigždynas.

„Louis Vuitton“

Dizainerį Marcą Jacobsą, kuris Paryžiuje pristatė savo darbus, skirtus „Louis Vuitton“, šiemet įkvėpė japonų kūrėjai. M.Jacobsas pasirinktą tigrų temą perkėlė į besiplaikstančius durtinius – sukneles primenančius ilgesnius ar trumpesnius švarkus bei mantijas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Louis Vuitton“ 2011-ųjų pavasario-vasaros kolekcija
„Louis Vuitton“

Amerikiečių dizaineris pateikė išties neįtikėtinai efektingą, tarsi burtų paliestą kolekciją, kurioje dominavo gėlės, gyvūnai ir Rytų ornamentai. Tiesa, kai kas juokavo, kad gyvūnų kailio motyvai ilgam įsimins gyvūnų aktyvistams, mat modeliai žengė podiumu, kuris buvo papuoštas trimis tigrų iškamšomis ir dviem tigrų kailiais.

„Norėjau sukurti žavesio stovyklą, drabužius, skirtus ekstravertams, pripildytus Rytų dailės mažmožių, trečiojo dešimtmečio dvasios, visko, ką mėgsta Paryžius“, – sakė M.Jacobsas. Jo kolekcijos pristatymą baigė mados veteranė – 44-erių amerikietė Kristen McMenemy. Modelis pasirodė mūvėdama tik juodas kelnes, o nuo pusės kūno tapybos meistrų buvo nuspalvinta zebro dryžiais.

54-ių skirtingų apdarų kolekcijoje spindėjo tigrų letenų atspaudai, žibantys akmenys, išryškinantys rafinuotą moters seksualumą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Valentino“ 2011-ųjų pavasario-vasaros kolekcija
„Valentino“

„Valentino“

Pavojingai gležną, švelnią ir mergaitišką kolekciją pristatė „Valentino“ dizaineriai Pierre'as Paolo Piccioli ir Maria Grazia Chiuri. Gracingus modelius papuošė lengvutės, trumpos šilko ir nėrinių suknelės. „Tačiau kolekcija turi grėsmės“, – tikino M.G.Chiuri. Ši grėsmė atsispindėjo odinių akcentų ir drabužių pavidalu. „Norime tokio mišinio, kuris būtų gražus, mergaitiškas, tačiau sakantis, kad ši jauna moteris nebijo rizikuoti. Tai rodo jos stilius“, – pridūrė P.P.Piccioli. Dvejus metus drauge dirbantis dizainerių duetas jau įgijo kokybiško, modernaus „Valentino“ vardą.

Naujoji pavasario ir vasaros kolekcija su elegantiškomis linijomis ir pailgintais suknelių kraštais – tarsi gaivaus oro gurkšnis po ankstesnio sezono mergaičių-lėlyčių stiliaus. Dramblio kaulo, cinamono spalvos ir skaidrūs, permatomi šilko pluoštai nuneš moterį tarsi ant svajonių sparnų.

„Alexander McQueen“

Tegyvuoja Alexanderis McQueenas. Nors garsusis britų dizaineris iškeliavo į dausas palikdamas daugybę gerbėjų, taip ir neišvydusių begalės išskirtinių kūrinių, jo palikimas gyvuoja. Naujoji mados namų kūrybos vadovė dizainerė Sarah Burton Paryžiuje pristatė savo debiutinę kolekciją, pribloškiančią išskirtiniais apdarais. Kūrėja įkvėpimo sėmėsi iš pagoniškų, bohemos motyvų ir kiekvieną drabužį numargino rankų darbo puošyba.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Alexander McQueen“ 2011-ųjų pavasario-vasaros kolekcija
„Alexander McQueen“

S.Burton kolekcijos esmė – perteikti tikrąją A.McQueeno dvasią, dramatiškus siluetus. Tačiau prisilietus moteriai britų dizainerio vardas įgijo romantišką atspalvį, kurį sukūrė išskirtiniai aukso raštai, paukščių plunksnos.

Kolekciją vainikavo įspūdingo dydžio stručio plunksnų suknia. „Gucci“ grupės, kuriai priklauso prekių ženklas „Alexander McQueen“, vadovas Francois Henri-Pinault ir jo žmona aktorė Salma Hayek stebėjo pristatymą pirmoje eilėje. 35-erių S.Burton debiutinė kolekcija laikoma sėkminga, anksčiau moteris ne vienus metus dirbo velionio dizainerio dešiniąja ranka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius