Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulį užvaldęs chaotiškų šokių virusas „Harlem Shake“ plinta ir Kaune

Keli šimtai kauniečių penktadienio vakarą maždaug pusvalandžiui prieš Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios susirinko nusifilmuoti vaizdo klipe pagal internete sparčiai plintančio Niujorko prodiuserio Baauer kūrinį „Harlem Shake“.
Kauniečiai susibūrė šokiui
Kauniečiai susibūrė šokiui / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Beveik visi atėjusieji dėvėjo kaukes, rankose laikė pliušinius žaislus ar iš kartoninių dėžių pagamintus personažus. Net keli jaunuoliai, spaudžiant šaltukui, dėvėjo gumines vasarines šlepetes, trumparankovius marškinėlius arba kūną šildė tik chalatais. Viena mergina įsisupo į miegmaišį ir, kol buvo filmuojamas vaizdo klipas, voliojosi ant žemės. Dujokaukės, šviečiantys perukai, bokso pirštinės ir kriaušė – tai tik keli kauniečių turėti akcentai. Tie, kas neapsirengė išradingų kostiumų, apsivyniojo lipnia juosta. 

Keisčiausius kostiumus „Harlem Shake“ filmavimo dalyviai susikūrė tam, kad galėtų sušokti jokios minties neturintį energingą šokį. Didžiulį būrį dalyvių mobiliais telefonais ir buitinėmis kameromis fiksavo ne ką mažesnis žiūrovų būrys, sustojęs ant Įgulos bažnyčios laiptų. 

Atrakcijos organizatoriai į renginio vietą buvo atnešę garso kolonėles, o foninę muziką, kuri vis strigo, leido per mobilųjį telefoną. „Net jei muzika negros vis tiek šokite“, – ragino vienas iš susibūrimo iniciatorių Remigijus Daškevičius. S.Dariaus ir S.Girėno mokyklos dešimtokas su dar dviem draugais paskleisti pasaulinę madą Kaune sumąstė prieš tris dienas. Jis, ir toje pačioje mokykloje besimokantis vienuoliktokas Mantas Chabibulinas bei Šlienavos pagrindinės mokyklos dešimtokas Lukas Kuchtovas, informaciją apie organizuojamą šokio filmavimą paskleidė socialiniame tinkle „Facebook“. 

„Nesikreipėme į jokią žiniasklaidą, o kvietimą susikurti kaukes ir atvykti į Kauno centrą platinome tik tarp draugų. Nesitikėjome, jog atsilieps tiek daug žmonių“, – sakė M.Chabibulinas. Apie vaikinų iniciatyvą sužinoję Kauno miesto savivaldybės valdininkai pasiūlė policijos pareigūnų, turėjusių užtikrinti viešąją tvarką, pagalbą. 

„Harlem Shake“, anot moksleivių, paplitęs reiškinys į kurį norėta atitinkamai sureaguoti ir Kaune.  

Praeitų metų gegužę išleistas Niujorko prodiuserio Baauer kūrinys „Harlem Shake“ darbas į topus šoktelėjo po to, kai internetą užplūdo buitinėmis kameromis daryti vaizdo klipai, kuriuose imituojami chaotiški šokiai. 

Jūsų dėmesiui – vaizdo įrašas iš įvykio vietos:

VIDEO: „Harlem Shake" filmavimas Kaune

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius