-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio futbolo čempionato nuo 1982-ųjų nepraleidžiantis Gidonas Šapiro-Bilas: „Futbolas vyrams kaip koks kovos pakaitalas“

Ketvirtadienį didžiausi futbolo gerbėjai rinkosi į prie Vilniaus Baltojo tilto įrengtą „Fanų zoną“, kurioje triukšmingai paminėjo oficialų Pasaulio futbolo čempionato atidarymą. „Fanų zonoje“ futbolo sirgaliai galėjo įspūdingą renginį Brazilijoje tiesiogiai stebėti 60-ies kvadratinių metrų dydžio ekrane.
Renginio akimirka
Gidonas Šapiro-Bilas / Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr.

„Fanų zonoje“ buvo galima pamatyti ir ŽAS narius Liną Zarecką-Chorą bei Gidoną Šapiro-Bilą. Vyrai nekantraudami laukė pirmųjų čempionato rungtynių.

„Šiandien prasidėjo didžiausias metų renginys! Futbolą žiūriu nuo 1982-ųjų – įsivaizduokit, dar atsimenu kažkiek per miglą!“ – juokėsi Gidonas Šapiro-Bilas, paklaustas, kaip ilgai yra futbolo sirgalius.

Belaukdamas pirmųjų čempionato rungtynių tarp Kroatijos ir Brazilijos, Bilas teigė, kad palaikys būtent Kroatiją, o ne daugumos palaikomą Braziliją. „Nesu brazilų futbolo gerbėjas“,– šyptelėjo jis.

Bilas prisipažino, kad stebint futbolo rungtynes kartais tenka ir susikeikti, mat užvaldo emocijos. „Būna, kad ramiai priimu mėgstamos komandos pralaimėjimą, o būna, kad ir keiksmažodis išsprūsta, ypač, jeigu teisėjai ką nors neteisingai nusprendžia“, – sakė jis.

Paklaustas, ką labiau mėgsta žiūrėti – futbolą ar krepšinį – vyras teigė, kad yra abiejų sporto šakų gerbėjas: „Bendrąja prasme esu labiau futbolo sirgalius, bet šiaip – krepšinio. Jeigu turėtume Lietuvos futbolo rinktinę čempionate, tada jau vienareikšmiškai futbolas būtų pirmoje vietoje. Bet dabar turime aukšto lygio krepšinio rinktinę, todėl jos nepalaikyti tiesiog neišeina.“

„Fanų zonoje“ neabejotinai susirinko daugiau vyrų negu dailiosios lyties atstovių. Paklausus, kodėl dauguma vyrų dievina futbolą, Bilas teigė, kad kovingumas – vyrų kraujyje, todėl stebėdami varžybas jie tarsi išsikrauna ir nuramina užvirusį kraują.

„Kažkas yra sakęs, kad futbolas – tarsi karo pakaitalas, o vyrai tūkstančius metų eidavo į karą, todėl futbolas vyrams kaip koks kovos pakaitalas. Tik čia nebūna tiek aukų, na, nebent retais atvejais kokia viena lūžus koja. Vyrai per čempionatą nuleidžia garą“, – šypsojosi jis.

Visas naujienas apie Pasaulio futbolo čempionatą rasite paspaudę ČIA.

Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr. /Renginio akimirka
Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr. /Linas Zareckas-Choras

Būrys futbolo gerbėjų ir ne tik jų ketvirtadienio vakarą Pasaulio futbolo čempionato atidarymą šventė ir „Ramada hotel & Suites Vilnius“ restorane.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius