-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pasidalijęs nuotrauka su partneriu R.Zabarauskas linki nusimesti kaukes: „Būkite savimi“

Kino režisierius, LGBT+ lyderio apdovanojimą pelnęs Romas Zabarauskas jau ilgą laiką nebeslepia savo seksualinės orientacijos ir su širdies draugu drąsiai žingsniuoja sostinės gatvėmis. Vis tik jis prisiminė laikotarpį, kai jo sprendimas gyventi su draugu iššaukė visuomenės neapykantą ir norą, kad šie savo jausmus slėptų. Vis dėlto Romas nusprendė pasirinkti laimę, todėl skatina tai daryti ir kitus.
Romas Zabarauskas
Romas Zabarauskas / Arcana Femina nuotr.

Apie tai, ką praeityje jam teko išgyventi ir kokį kelia jis pasirinko, R.Zabarauskas nusprendė papasakoti socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Šiuo įrašu jis mielai sutiko pasidalinti ir su 15min skaitytojais.

„Gyvenimas dviejų vyrų poroje nėra savaime išskirtinis. Bet įdomu vis atsiminti: hey, didžioji dalis Lietuvos mūsų nekenčia, nes gyvename kartu ir to neslepiame. Visuomenė verčiau norėtų, kad susituoktume su moterimis ir patyliukais būtume joms neištikimi su vyrais, jei jau turime tam poreikį. Arba apsiribotume slaptais santykiais, o į renginius eitume su geriausiomis draugėmis, tarsi netyčia paskui susitikdami visi keturiese.

Svarbiausia, gink dieve, kad nebūtume įprasta pora, juolab laiminga: tai jau griauna katalikiškas vertybes ir valstybės pamatus. Kas gali būti blogiau, nei du mylintys žmonės ilgalaikiuose santykiuose?

Šias mintis kartais atsiminti – fantastiškas jausmas. Vis įdomiau gyventi. Bet daug kam per žiemos šventes turėtų būti liūdna, tarsi priverstiems vaidinti prieš savo šeimą ir artimuosius. Jums linkime stiprybės, ir ryžto visgi būti savimi. Nepaisant politinių intrigų ir sunkaus fono, rinkitės būti atviri, nes šis kelias – prasmingas, teigiamas ir vienintelis, galintis padėti susikalbėti“, – rašo R.Zabarauskas.

15min primena, kad prieš daugiau nei mėnesį R.Zabarauskas iš JAV parsivežė LGBT+ lyderio apdovanojimą. Režisierius neslėpė džiaugsmo dėl savo laimėjimo, o ypač tuo, kad prie šio žingsnio prisidėjo ir jo kurtas filmas „Advokatas“.

„10 metų tuo užsiimu, pasakoju savo istoriją, pristatau filmus ir pan. Per tą laiką tikrai buvo sudėtingų momentų, bet niekada nepasidaviau, tikėjau tuo, ką dariau. O dabar išgyvenu šiokią tokią sėkmę, dėl ko labai džiaugiuosi“, – kalbėjo jis.

Pastebėjus, kad LGBT klausimu situacija Lietuvoje ženkliai skiriasi su nuo JAV, R.Zabarauskas sakė, kad Vilniuje jam smagu gyventi ir baimės išsireikšti nejaučia. Visgi jis mato ir kitą šalies vaizdą.

„Taip, deja, diskriminacija egzistuoja ir reikia suprasti, kad tai visos visuomenės problema ir gėda. Egzistuoja mūsų bendrapiliečių diskriminacija, ir tai yra baisu.

Michael Murphy Photography/Romas Zabarauskas „Diversity Honors“ apdovanojimuose
Michael Murphy Photography/Romas Zabarauskas „Diversity Honors“ apdovanojimuose

Taip, jau praėjo beveik metai su naujuoju Seimu, bet vis dėlto dalykai į priekį nepasistūmėjo. Kalbama apie dialogus su „maršistais“, su Bažnyčia, „maršistai“ netgi kviečiami į Seimą garbingiems priėmimams, tiksliau – į Seimo kiemelį, nes jie nevakcinuoti, todėl reikia išeit pas juos į lauką (juokiasi). Jiems yra tiesiamas raudonas kilimas.

Bet ne mano vardu, nes man atrodo, kad tokio dialogo tikrai nereikia. Reikėtų lyderystės, reikėtų, kad politikai rodytų pavyzdį ir šviestų visuomenę, o ne kalbėtųsi su bet kuo ir apie bet ką“, – anksčiau 15min sakė režisierius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius