-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pasivažinėjimas paspirtuku Indrei Burlinskaitei baigėsi rimta trauma: įspėja ir kitus

Nors važinėjimas paspirtuku miestų gatvėmis tapo neatsiejama daugybės žmonių kasdiene rutina, svarbu nepamiršti saugumo. Tuo jau spėjo įsitikinti ir sporto trenerė Indrė Burlinskaitė. Savaitgalį skaudžiai kritusi nuo šios transporto priemonės, kitą rytą ji privalėjo apsilankyti pas medikus. O iš jų išgirstos žinios buvo ne pačios linksmiausios – moteriai diagnozuotas dešinio peties skilimas.
Indrė Burlinskaitė ir asociatyvi nuotrauka
Indrė Burlinskaitė ir asociatyvi nuotrauka / Asmeninio albumo, Juliaus Kalinsko nuotr.

Paspirtuką Indrė, sako, prieš kurį laiką gavusi dovanų nuo sužadėtinio ir iš karto susižavėjusi šia transporto priemone. Kiekvieną dieną juo važinėdavosi Druskininkų, kuriuose šiuo metu gyvena, gatvėmis. Tai, anot moters, nepakeičiamas, labai patogus daiktas vasaros metu, kuris leidžia išvengti kamščių, sumažina oro taršą.

Bet kad ir kaip patogu būtų važinėti paspirtuku, traumą prieš kelias dienas patyrusi Indrė dabar atkreipia dėmesį – nereikia pamiršti, jog tai ne žaislas, tad juo būtina naudotis atsakingai bei atsargiai. 15min pasakodama apie įvykusią nelaimę sporto trenerė prisiminė, kad tądien, kaip ir įprastai, išsiruošė pasivažinėti su jau taip pamėgta transporto priemone.

„Ant galvos buvau užsidėjusi skrybėlę. Pūstelėjo vėjas, ją nunešė, o aš viena ranka kilstelėjau jog gaudyti. Tiek tereikėjo, kad nukrisčiau. Važiuojant paspirtuku negalima nė sekundei atitraukti rankų nuo vairo, nes iš karto prarandi pusiausvyrą. Tą labai svarbu įsidėmėti visiems, važinėjantiems šia transporto priemone“, – dabar jau iš patirties kalba I.Burlinskaitė.

View this post on Instagram

Merginos, jeigu norite gražiai atrodyti ir gerai jaustis-vien fizinio aktyvumo nepakanka! Labai didelę reikšmę turi mityba, net apie 70porc. Mūsų rezultatų priklauso nuo maisto, kurį suvalgome! ???? KĄ VALGYTI PRIEŠ TRENIRUOTĘ? KĄ VALGYTI PO TRENIRUOTĖS? KURIUO METU GERIAUSIA MAITINTIS RUOŠIANTIS Į SALĘ? Štai Jums atsakymai: - - SPORTAS RYTE. Kaip maitintis? Jeigu planuojama lengva mankšta arba kardio treniruotė - atlikite ją tuščiu skrandžiu. Jeigu norite pasidaryti jėgos treniruotę - lengvai užkąskite likus 1h iki sporto. Tokiais atvejais renkuosi bananą, greifurtą ar kitą vaisių. Būtinai pavalgykite po sporto. Rinkitės ir baltymų, ir angliavandenių turintį maistą. Pvz. Grikiai + kiaušinis. - - SPORTAS 12.00-13.00h Aktualu dirbančioms ir sportuojančioms pietų pertraukos metu. Iki sporto būkite suvalgiusios pusryčius(8.00h) ir 1 nedidelį užkandį pvz. 100g. uogų (11.00h). Po treniruotės būtinai pavalgykite pietus. Puikiai tiks mėsa arba žuvis su salotomis. - - SPORTAS PO PIETU 16.00h Jeigu 12.00h suvalgėte pietus, tuomet prieš treniruotę tik lengvai užkąskite. Aš tokiu atveju rinkčiausi 30g. riešutų(15.00h) ir keliaučiau energinga į salę. Po sporto maitinkitės vakarienės meniu, pvz. salotos su krevetėmis/žuvimi/vištiena/jautiena/kiaušiniais (18.00/19.00h) Jeigu vakarienę planuojate valgyti vėlesniu metu, apie 20.00/21.00h tuomet po sporto išgerkite proteino kokteilį arba indelį pasukų ir laukite vakarienės. - - SPORTAS VAKARE 20.00h/21.00h Jeigu įmanoma, rekomenduočiau treniruotę pasidaryti iki šio laiko, tačiau kartais tokių galimybių nėra. Ka tuomet daryti su maistu?? Po pietų(12.00h) ir vieno užkandžio(15.00h) atlikite vakarienės valgymą(18.00h). Tuomet sportuokite praėjus gerai valandai arba net dviems. Po sporto padarykite dar vieną valgymą užkandžio principu. Puikiai tiks kiaušinis su agurku, arba tiesiog proteino kokteilis su vandeniu, jogurtas, varškė. - - P.S. kaip atrodė mano mityba sporto dieną galėsite pamatyti šį vakarą "STORY" serijoje. Užsukite! ???? Mano "STORY" taip pat surasite ir šiandienos preso treniruotę! - - Taip pat noriu priminti apie @myproteinlt nuolaidos kodą SPECIALIAI mano sekėjams. DIDELĖ nuolaida su kodu "INDRĖ" ????????

A post shared by Indrė Burlinskaitė (@indre.burlinskaite) on

Žinoma moteris nukritusi patyrė nesunkius apibrozdinimus bei kelis sumušimus. Kaip pati sako, yra pakanti skausmui, todėl atsikėlė nuo žemės ir su paspirtuku iš karto grįžo namo pamaniusi, kad atsipirko menkomis traumomis.

„Bet naktį negalėjau miegoti nuo rankos maudimo, supratau, kad kažkas ne taip, – apie skausmą sukėlusį įtarimą pasakojo I.Burlinskaitė. – Tad kitą rytą nuvykau į Druskininkų ligoninę. Labai džiaugiuosi medikų darbu. Jie maloniai mane priėmė, suteikė reikiamą pagalbą. Padarė rankos nuotrauką ir nustatė peties kaulo skilimą.“

Šiuo metu dažnai sportuojančios Indrės ranka turi ilsėtis ir gyti. Medikai jai patarė nešioti specialų įtvarą, kad traumą patyręs petys būtų atpalaiduotas.

„Kaip seksis, matysim. Teks lankytis pas traumatologą, kuris stebės rankos būklę“, – pasakojo moteris.

Asmeninio albumo nuotr./Indrė Burlinskaitė
Asmeninio albumo nuotr./Indrė Burlinskaitė

Kol kas gydytojai liepė I.Burlinskaitei ilsėtis bent mėnesį, bet, kaip pati sako, prognozės labai nenuliūdino – juk galėjo baigtis kur kas blogiau: „Man dar labai pasisekė, kad tik tokios pasekmės, be jokių atvirų lūžių ar galvos traumų. Nieko, pasisaugosiu, sugis. Be viso to, dabar būsiu atsargesnė kelyje, labiau saugosiu save ir aplinkinius. Tebūnie man pamoka.“

Pirmą tokią traumą patyrusi Indrė dabar žada daugiau ilsėtis, vėliau daryti treniruotes kojoms be svorių. Darbai, anot jos, vietoje tikrai nestovės – toliau bus rengiami įvairūs mitybos planai bei sporto programos jos klientėms.

TAIP PAT SKAITYKITE: Remigijui Daškevičiui-Remiui – dar vienas išbandymas: prieš šventes nukritęs nuo laiptų susilaužė koją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius