Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskutinės dienos Lietuvoje: būrys draugų Andrių Užkalnį ir Faustą Leščiauskaitę išlydėjo į JAV

Ketvirtadienio vakarą „Užkalnio“ žurnalo leidėjai Andrius Užkalnis ir Fausta Marija Leščiauskaitė draugus sukvietė į sostinės senamiestyje įsikūrusį restoraną, kuriame surengė išlydėtuves. Pora iškeliauja į Ameriką.
Andriaus Užkalnio ir Faustos Marijos Leščiauskaitės išlydėtuvių akimirka
Andriaus Užkalnio ir Faustos Marijos Leščiauskaitės išlydėtuvių akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vakaro metu A.Užkalnis su F.M.Leščiauskaite pristatė ir naują „Užkalnio“ žurnalo numerį.

„Pavasaris šaltas, Mindaugo Maximą uždarė, Vilniaus oro uostą tuoj rekonstruos, gerti tuoj nebebus galima, belieka krautis daiktus“, – kviesdamas draugus į palydų vakarėlį šmaikštavo A.Užkalnis.

Jųdviejų žurnalas anksčiau rengtas Italijoje, Šveicarijoje ir Kanadoje, o dabar A.Užkalnis ir F.M.Leščiauskaitė išvyksta dviem mėnesiams į didžiąją kelionę po Ameriką, kuri prasidės Kalifornijoje – semsis įkvėpimo naujiems žurnalo numeriams.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Andriaus Užkalnio ir Faustos Marijos Leščiauskaitės išlydėtuvių akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Andriaus Užkalnio ir Faustos Marijos Leščiauskaitės išlydėtuvių akimirka

Į sostinėje įsikūrusį sostinės „Ramados“ viešbutį atvyko būrys Andriaus ir Faustos draugų. Renginyje dalyvavo Monika Pundziūtė, Vytaras Radzevičius ir Laisvė Radzevičienė, Giedrius Masalskis, Džiugas Siaurusaitis su besilaukiančia Lina Rastokaite, Aistis Mickevičius, Vaidas Baumila, Simona Burbaitė, Aušra Maldeikienė, Rolandas Skaisgirys, Artūras Zuokas ir daugelis kitų.

15min pasiteiravo vakaro svečių, kokią vietą jų gyvenime užima kelionės ir kokią naudą suteikia ilgesnės išvykos.

Dainininkė Monika Pundziūtė-Monique pasakojo, kad „darbines atostogas“, kai iškeliauji ilgesniam laikui, susiorganizuoti gali tik labai laimingas žmogus: „Tas, kuris daug pasiekė čia, o dėl to reikia daug labai dirbti.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Monika Pundziūtė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Monika Pundziūtė

M.Pundziūtė teigė, kad kelionės – be galo svarbu asmenybės brandai ir gyvenimo pažinimui.

„Pirmą kartą į užsienį, Vokietiją, išvažiavau tik prieš metus, o prieš kelis mėnesius pirmąsyk skridau lėktuvu – į Berlyną, tuomet Italiją. Keliauti žmogui yra labai svarbu, nes kelionių metu pasikeičia požiūris absoliučiai į viską. Negali žiūrėti siaurai ir tik tiek, kiek tavo šalies sienos aprėpia. Reikia naudotis laisve ir galimybe, kurios neturėjo mūsų tėvai. Mes turime tai įvertinti ir keliauti kuo daugiau“, – pasakojo M.Pundziūtė.

Keliautojas, rašytojas, TV laidų vedėjas Vytaras Radzevičius sakė, kad ilga kelionė yra geras laikas kurti ateities planus, permąstyti gyvenimą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Fausta Marija Leščiauskaitė, Laisvė Radzevičienė, Vytaras Radzevičius ir Andrius Užkalnis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Fausta Marija Leščiauskaitė, Laisvė Radzevičienė, Vytaras Radzevičius ir Andrius Užkalnis

„Tu labai pakeiti aplinką, todėl pasikeičia rutina. Paradoksaliai skamba, bet atsiranda daug laiko įvairiems apmąstymams, nes dingsta kasdieniai rūpesčiai. Kelionės yra geras meditacijos būdas. Po tokių kūrybinių atostogų į Lietuvą grįžtu naujomis akimis“, – sakė V.Radzevičius.

Dainininkas Vaidas Baumila teigė, kad kelionės ugdo supratimą apie tai, kas yra laisvė: „Moko ir kitų kultūrų pažinimo, tarpusavio supratimo. Jeigu nebūtų žmonės keliavę, Lietuva atrodytų visai kitaip.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vaidas Baumila
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vaidas Baumila

V.Baumila teigė, kad visą gyvenimą svajojo turėti galimybę dirbti iš bet kurio pasaulio kampelio.

„Jeigu galėčiau dirbti nuotoliniu būdu, tą ir daryčiau. Turiu ne vieną draugą, kuris taip daro, norėčiau ir aš taip gyventi, bet mano darbas – Lietuvoje. Turiu troškimą pamatyti ir pažinti. O kelionės duoda daug, tai didžiulė savišvieta“, – sakė V.Baumila.

Modelis ir blogerė Simona Burbaitė teigė, kad kelionės yra didžiausias žmonių turtas, todėl stengiasi keliauti vis dažniau. Simona pasakojo, kad jai užsienyje teko praleisti ir daugiau laiko, kuris davė neišsemiamos patirties.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Simona Burbaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Simona Burbaitė

„Esu ilgesniam laikui iškeliavusi ir aš. Leidausi į avantiūrą, kai keturis mėnesius gyvenau ir dirbau Kretoje. Nežinojau, kas manęs laukia, bet man labai pasisekė. Tai davė galimybę atsitraukti nuo rutinos ir kasdienių darbų. Antrąsyk bandžiau pagyventi Pekine, turėjau ten būti du mėnesius, bet praleidau tik dvi savaites, nes nuvylė tai, ką ten pamačiau. Ilgesnės kelionės – iššūkis, patirtis. Jei yra galimybė, būtinai keliaukite“, – 15min pasakojo S.Burbaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius