Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patekti į antrąjį LNK „Lietuvos balso” sezoną siekia garsūs atlikėjai ir dainininkai iš kitų šalių

Šį savaitgalį šimtai balsingų žmonių iš visos Lietuvos ir net užsienio šalių rinkosi į pirmąsias LNK televizijos muzikinio projekto „Lietuvos balsas“ II-ojo sezono atrankas, vykusias „Show Makers akademijoje”. Per abi savaitgalio dienas kompetentinga „Lietuvos balso“ komisija išklausė per tūkstantį Lietuvoje ir pasaulyje populiariausių dainų fragmentų bei sukaupė apie 30 valandų itin svarbios filmuotos medžiagos, kurioje užfiksuoti pirmieji atrankos dalyvių žingsniai projekte.
„Lietuvos balso“ atranka
„Lietuvos balso“ atranka / LNK nuotr.

„Lietuvos balso“ pretendentų klausėsi ir juos vertino profesionalų komanda: televizijos laidų prodiuseris Gediminas Jaunius, atlikėja ir vokalo pedagogė Rosita Čivilytė, „Lietuvos balso“ muzikos prodiuserė Agneta Gabalytė, kompozitorius, prodiuseris bei Kūrybos namų ELITAZ muzikos grupės vadovas Marius Leskauskas ir kiti kūrybinės grupės nariai. Vienos didžiausių pasaulinės įrašų kompanijos „Universal Music“ ir „The Voice of...“ formato autorių TALPA atstovai netrukus taip pat įvertins „Lietuvos balso“ pretendentus. Šią savaitę tarptautinė komisija susitiks Vilniuje ir dar kartą peržvelgs geriausių pretendentų vaizdo įrašus ir atrinks tuos dalyvius, kurie sulauks kvietimo į Akląsias perklausas, startuosiančias liepos viduryje.

Pernai „Lietuvos balsą“ laimėjusi Julija Jegorova šiemet vadovauja projekto talentų skautams. Dainininkės teigimu, kai jaudulys jau įveiktas, o scena – užkariauta, pretendentus į antrąjį šou sezoną tenka vertinti kiek kitaip. „Rūpinuosi atrankų dalyviais iki jiems patenkant į komisijos rankas – mano rūpestis, kad pretendentai būtų muzikalūs ir balsingi. Stengiuosi, kad visi laiku atvyktų, laiku pasirodytų, o prireikus ir padrąsinu bei padedu susikaupti. Perklausose susipažinau su daugybe jaunų, veržlių ir talentingų žmonių. Man pirmai teko perklausyti dalyvių vokalinius sugebėjimus, todėl galiu garantuoti, kad antrajame „Lietuvos balso“ sezone LNK žiūrovai išvys daugybę gabių ir balsingų talentų, – įspūdžius pasakoja J.Jegorova. – Tiesa, kai kuriems jų per atranką koją galbūt galėjo pakišti jaudulys, tačiau „Lietuvos balso“ komandoje dirba būrys kompetentingų mokytojų ir scenos profesionalų, kurie pasiruošę padėti atskleisti geriausias dalyvių savybes, reikalingas scenai“, – tikina J.Jegorova.

Įdomus faktas – šeštadienį „Lietuvos balso“ perklausose savo jėgas ryžosi išbandyti daugiau merginų, tuo tarpu sekmadienį drąsesni buvo vaikinai iš visos Lietuvos. „Tai džiugina. „Lietuvos balse“ norime matyti ir balsingiausius vaikinus, ir merginas, – šypsosi J.Jegorova. – Juokaujame, jog šį savaitgalį turėjo paintensyvėti keleivių srautas į mūsų šalį. Sulaukėme specialiai dėl konkurso sugrįžtančių svečiose šalyse gyvenančių tautiečių iš Anglijos, Liuksemburgo, Norvegijos ir kitų šalių, kuriose šiuo metu gausu lietuvių. Netikėtas malonumas buvo sulaukti ir dalyvės iš Maskvos, kuri nusprendė čia Lietuvoje kautis dėl geriausio balso titulo. Trečiadienį į atrankas atvyksta pretendentas iš Gruzijos. Tad galimas dalykas, jog šiemet, jei komisija jų dalyvavimą patvirtins, turėsime įvairių tautybių atlikėjų net iš keleto skirtingų šalių”. 

Kai kuriems, atėjusiems į „Lietuvos balso“ perklausas, savo eilės teko palaukti ir keletą valandų, tačiau tai tik suartino apie populiarių dainininkų karjerą svajojančius pretendentus. Jaukiai ir skoningai įrengtuose laukiamuosiuose visą savaitgalį netilo dainos, pretendentai perklausoms draugiškai ruošėsi ir lauke, ir ant laiptų, ir visur, kur tik rado vietos dainai, gitarai bei smagiai kompanijai šalia. Norinčius patekti į tolimesnius „Lietuvos balso“ etapus į šį savaitgalį vykusias perklausas atlydėjo ir geriausi draugai, ir artimieji. Pretendentai tikino, kad artimųjų palaikymas sumažina jaudulį ir suteikia jėgų drąsiau lipti į sceną.

Antrajame „Lietuvos balso“ sezone, kaip ir pernai, anketas pildė ir perklausose pasirodė ne tik balsingi talentai, bet ir žinomi šalies dainininkai. Populiarumas gal ir gali jiems padėti lengviau įveikti atrankų baimę, tačiau jiems galioja lygiai tokios pat sąlygos, kaip ir kitiems „Lietuvos balso“ atrankų dalyviams. Čia tikrai nesvarbu, kas tu toks, svarbiausia, ką gali tavo balsas.

Kas pateks į antrąjį projekto „Lietuvos balsas“ sezoną, paaiškės jau liepą, kuomet startuoja pirmojo šou etapo, Aklųjų perklausų, filmavimai. Pirmasis etapas išskiria „The Voice of...“ formatą iš kitų muzikinių projektų tarpo pozityvumu ir tuo, jog dalyvius projekto mokytojai atsirenka į savo komandas vertindami tik dalyvio balsą. Mokytojai turi apsispręsti nematydami ir nežinodami jokios papildomos informacijos apie atlikėją.

Atranka į „Lietuvos balsą“ perklausos dar tęsiasi – artimiausia atrankų diena jau šį trečiadienį! Žiūrovai antrąjį „Lietuvos balso“ sezoną išvys jau naujajame LNK sezone. 

LNK nuotr./Lietuvos balso atranka
LNK nuotr./„Lietuvos balso“ atranka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius