Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pauliui Skučiui per atostogas pavyko užfiksuoti itin retą ir į Raudonąją knygą įtrauktą paukštį

Pauliui Skučui per atostogas atsitiktinai pavyko fotoaparatu užfiksuoti į šalį retai sutinkamą paukštį. „Su žmona pastebėjome aplink tupinėjantį įdomų paukštį, nepanašų nei į žvirblį, nei į varnėną, – pasakojo LNK informacinės laidos „Labas vakaras, Lietuva“ vedėjas. – Akį patraukė itin ryškios jo spalvos – sparnai margi, ant galvos – skiauterė, kuri išsiskleidžia neįtikėtinomis spalvomis“.
Paulius Skučas įamžino kukutį
Paulius Skučas ir jo įamžintas kukutis / Luko Balandžio ir asmeninio albumo nuotr.

Tądien Paulius Skučas atostogavo sodyboje pas tėvus Dzūkijos nacionaliniame parke. „Kai jis atskrido arčiau, iškart čiupau fotoaparatą ir padariau nemažai kadrų, knietėjo išsiaiškinti, kas tai per paukštis“, – pasakojo P.Skučas. Paieškos šiek tiek užtruko, televizijos laidų vedėjas teigė įkėlęs nuotraukas į kompiuterį ir kartu su šeima aktyviai ieškojęs paukščio atitikmens.

Identifikavimo konkursą laimėjo Pauliaus tėtis. „Pasirodo, jog mūsų užfiksuotas paukštis – tai poetų apdainuotas kukutis“, – šypsojosi Paulius. Paukštis Lietuvoje yra itin retas svečias. Į Lietuvą jis užklysta iš Afrikos ir Azijos ir gali būti pastebimas balandžio-rugsėjo mėnesiais.

Kukutis yra darbštus ir žemės ūkiui naudingas paukštis – minta bestuburiais, kurių ieško ant žemės, todėl sunaikina daug ūkiui žalingų vabzdžių, ypač karkvabalių ir vikšrų.

P.Skučas, atpažinęs paukštį, pasidomėjo juo daugiau – išsiaiškino, jog kukutis praėjusiais metais Lietuvoje buvo užfiksuotas vos dviejose vietose bei yra įtrauktas į Raudonąją knygą.

LNK nuotr./Pauliaus Skučo įamžintas kukutis
LNK nuotr./Pauliaus Skučo įamžintas kukutis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius