Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavasarinė „Amberlife“ dovana 15min.lt skaitytojams

Grupė „Amberlife“ naujienų portalo 15min.lt skaitytojams pirmiesiems dovanoja galimybę nemokamai parsisiųsti dvi naujas dainas, įrašytas Islandijoje.
Edgaras Lubys-Amberlife
Edgaras Lubys-Amberlife tik 15min.lt skaitytojams leidžia nemokamai parsisiųsti savo dainą. / Valdo Kopūsto/„Scanpix“ nuotr.

Atsiribojo nuo Bendžių

Apsigyvenę Atlanto skalaujamoje Islandijos saloje, „Amberlife“ nepamiršo muzikos ir būdami svetur įrašė naują dainą. Grupė grįžta į lietuviškos muzikos padangę su nauja daina. Gerbėjams pateikiamos dvi kūrinio versijos: lietuviškoji „Arčiau Tavęs nebuvau” ir angliškoji „Deep polar night”.

Dainų muzikos ir teksto autorius – Edgaras Lubys. Dainininkas šią dainą skiria meilei, aplankiusiai jį, apsigyvenus Islandijos sostinėje Reikjavike.

Dvi naujosios „Amberlife“ dainos versijos – grupės dovana tiems 15min.lt skaitytojams, kurie po albumo „The music won’t stop” laukė naujų Klaipėdoje gyvenusių muzikantų kūrinių.

Dainos įrašytos savarankiškai Islandijoje, nutraukus bet kokius kūrybinius saitus su prodiuseriais Gintaru ir Mindaugu Bendžiais, – skelbiama grupės pranešime.

Pažadėjo nustebinti

„Amberlife“ žada, kad šiek tiek vėliau gerbėjai galės ne tik klausytis „Deep polar night”, bet ir

Roberto Mickevičiaus nuotr./Virtualaus „Amberlife
Virtualaus „Amberlife" singlo viršelis.

gėrėtis gražiausiais Islandijos vaizdais, kuriuos regėjo grupės nariai, bei menų sinteze, kurioje susiliejo Roberto Mickevičiaus, Edgaro Lubio fotografija ir dailininkės Medos Norbutaitės darbai.

Naujų pojūčių kupinoje dainoje skambančių smuikų partijos įrašytos Reikjaviko Katalikų bažnyčioje.

Apkaltino pop muziką

Paklaustas, kaip vertina naujus savo kūrinius, E.Lubys 15min.lt sakė nenorįs savęs vertinti. Esą patys geriausi vertintojai yra klausytojai. „Mes stengiamės būti teisingi sau ir įrašinėjom bei kūrėm, kaip atrodė mums teisingiausia“, – kalbėjo E.Lubys.

Dainininkas 15min.lt tikino, kad dvi dainos versijos (lietuviškoji ir angliškoji – aut.past.) gimė netikėtai. „Kai sukūrėme angliškąją versiją, pagalvojau, kodėl gi nepadarius lietuviškos?“, – pasakojo dainininkas.

E.Lubio teigimu, kurti lietuviškas dainas yra sudėtinga. Esą ypač sunku yra sukurti tinkamą lietuvišką tekstą. „Taip yra, nes lietuviška pop muzika nupigino lietuvių kalbą. Mano pagrindinė užduotis buvo sukurti tekstą taip, kad lietuviška daina neskambėtų pigiau nei angliška. Manau, kad tai man pavyko. Man patinka abi dainos versijos“, – 15min.lt kalbėjo muzikantas ir pabrėžė, kad niekuomet nebuvo prieš lietuvių kalbą muzikoje. Esą pop muzika lietuvių kalbą padarė banalia.

Lietuviškąją „Amberlife" dainos versiją „Arčiau tavęs nebuvau" parsisiųsti galite čia.

Angliškąją „Amberlife" dainos versiją „Deep polar night" parsisiųsti galite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius