Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paviešintas į džiungles pasprukusio Vytauto Puidoko filmo „Aleksandras Didysis“ anonsas

Kitąmet pasirodysiančio filmo „Aleksandras Didysis“ („Alexander the Grand“) komanda dalinasi anonsu. Kaip ir žadėjo filmo prodiuseriai, anonsas atskleidžia, kokio aukšto lygio tai žada būti projektas ir dabar ima aiškėti, kodėl režisierius Vytautas Puidokas dėl jo šitaip aukojasi.
Režisierius Vytautas Puidokas – prie A.F.Bendoraičio įkurtos „Materno Infantil“ ligoninės.
Režisierius Vytautas Puidokas – prie A.F.Bendoraičio įkurtos „Materno Infantil“ ligoninės. / Asmeninio archyvo nuotr.

Tai filmas apie Aleksandrą Ferdinandą Bendoraitį – lietuvį misijonierių, gydytoją ir kunigą, Amazonės džiunglėse sukūrusį visą savo imperiją: unikalią laivų-poliklinikų sistemą, porą ligoninių, gydžiusį vietinius indėnus, kurie eidavo iki jo net šimtus kilometrų. Kai kuriose gentyse indėnai ėmė jį laikyti kone baltuoju dievu, vietiniai jį gerbė ir juo žavėjosi. „Dar ir šiandien kalbėdami apie A.F. Bendoraitį jį pažinoję susigraudina“, – apie lietuvių užmirštą legendą pasakoja filmo režisierius.  

Aleksandras Didysis (LT subtitrai) from VšĮ Filmuva on Vimeo.

Kaip galima matyti, filmas bus pilnas itin gražių archvinių kadrų, nufilmuotų 8 mm juosta. Šį rudenį vyko filmavimai Lietuvoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje, kur ir nufilmuotas filmo anonsas. Anonsą filmavo naujosios kartos  peratorius Narvydas Naujalis, jau spėjęs padirbėti su tokiais grandais kaip Šarūnas Bartas.

Vienas pašnekovų atrodo tarsi Bendoraičiu būtų apsėstas – anonse galime girdėti, kaip jis sudievina Bendoraičio asmenybę ir matyti, koks keistas yra pasakotojo žvilgsnis.

Filmas bus kupinas prieštaringų personažų. Vienas pašnekovų atrodo tarsi Bendoraičiu būtų apsėstas – anonse galime girdėti, kaip jis sudievina Bendoraičio asmenybę ir matyti, koks keistas yra pasakotojo žvilgsnis. „Filme kalbama apie tikrą asmenybės kultą – Bendoraičiu žavėjosi visi jį pažinoję“, – prasitaria V.Puidokas. Kitas personažas užsideda šamano kaukę ir urgzdamas artėja kameros link. Tai išprotėjusi Pietų Amerika, todėl reikia tikėtis vienų netikėtumų.
 
Primename, kad V.Puidokas pastaruoju metu susilaukė nemažai dėmesio: jo būsimą filmą apdovanojo Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, žurnalistai rašė straipsnius, pats režisierius lankėsi radijo laidose. Bet neapsikentęs, kad turi kalbėti apie savo filmą, o ne jį filmuoti, režisierius pasiėmė greitąjį kreditą ir išskrido į Amazonės džiungles.
 
Filmo režisierius šiuo metu vis dar yra ekspedicijoje Pietų Amerikoje. Kaip matyti iš vakar paviešinto pirmojo vaizdo įrašo iš ten, tirdamas žmogžudystės bylą, jis bendrauja su ganėtinai pavojingais tipais.
 
Tokį spontanišką V.Puidoko poelgį draugai ir filmo kūrybinė komanda stengiasi kompensuoti su žmonių pagalbą – paremti režisieriaus idėją, ekspediciją ir saugų grįžimą namo galite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius