Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavojai, laukiantys prie švenčių stalo...

Prasideda visuotinis šventinis apsirijimo metas. Ketvirtadienį KK2 pasakos, kaip, besivaišinant per šventes, neatsidurti ligoninėje.
Kalėdų vaišės
Kalėdų vaišės / Organizatorių nuotr.

Infektologas, profesorius A.Ambrozaitis: „Iš tikrųjų didžiulė pagunda per Kūčias, per Kalėdas gausiai privalgyti maisto, visokių gėrybių, sukauptų per metus ir išgerti alkoholio. Reikėtų atsiminti, kad organizmo galimybės yra ribotos.” Todėl profesorius Arvydas Ambrozaitis pataria: ilgesnį laiką badavę, nepulkite kišti į skrandį visko, kas po ranka pakliuvo.

Kai kurie produktai, atsidūrę ant jūsų kalėdinio stalo, gali būti mirtinai pavojingi, tikrų tikriausi nuodai – toksinai, kurie susidaro namų sąlygomis pagamintuose ir laikomuose konservuotuose maisto gaminiuose. Infekcinių ligų skyriaus vedėjas pataria tokius konservuotus gaminius prieš vartojimą tinkamai apdoroti.

Dar viena ne itin maloni naujiena yra ta, jog ne visais atvejais maistą nuo toksinų išgelbės šaldytuvas. Liūdnos žinios ir tiems, kurie šventinio maisto prisigamina visai savaitei. O paskui kelias dienas riogsojusį maistą susuka į laikraštuką, popieriuką ar maišiuką ir įteikia kaip kalėdinį siuntinuką. Profesorius Arvydas Ambrozaitis sako, jog geriau tokią dovaną šveisti į šiukšlių dėžę: „Pastovėjęs maistas netenka savo savybių, ypatingai gatavi maisto produktai – mėsos, žuvies. Jie išskiria tam tikras toksines medžiagas. Manoma, kad po dviejų parų nereikėtu naudoti seno maisto, seno kepsnio ir kitų gaminių“.

Štai kiek pavojų mūsų visų tyko prie šventinių stalų. Skanaus ir sveiko maisto. Ketvirtadienį 19.10 „KK2” su Ugne Skonsmanaite ir Tomu Ališausku!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius