-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pensininkę perėjoje partrenkęs operos solistas Liudas Mikalauskas išgirdo teismo sprendimą

Penktadienį Kauno apylinkės teisme dainininkas Liudas Mikalauskas išgirdo sprendimą byloje dėl jo sukeltos avarijos. Pernai žiemą pėsčiųjų perėjoje jis partrenkė garbaus amžiaus moterį – ji patyrė įvairių sužalojimų. Dėl šio incidento L.Mikalauskui grėsė baudžiamoji atsakomybė – bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Tačiau niekada anksčiau neteistam, o įvykio metu blaiviam vairuotojui teismas buvo palankus – realios bausmės jis išvengė.
Liudas Mikalauskas
Liudas Mikalauskas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Įvertinęs byloje surinktą medžiagą teismas pripažino L.Mikalauską kaltu, tačiau nuo baudžiamosios atsakomybės atleido pagal laidavimą be užstato, perduodant jį žmonos Sigitos Mikalauskienės atsakomybėn ir nustatant vienerių metų laidavimo trukmę.

Baudžiamoji byla L.Mikalausko atžvilgiu nutraukiama. Nuosprendis per 20 dienų apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui. 

Kadangi šiame teismo procese nebuvo nagrinėjamas civilinis ieškinys, nukentėjusioji Marijona Ramutė Naikelytė turi teisę kreiptis dėl žalos atlyginimo civilinio proceso nustatyta tvarka.

Ar skųs teismo sprendimą, pensininkės šeima dar nežino. „Turime pasitarti“, – sakė mamą atlydėjusi M.R.Naikelytės dukra. 

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Liudo Mikalausko teismas
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Marijona Ramutė Naikelytė

Pagalbos atsisakė, bet palikti ramybėje nesutiko

„Dabar ramiau“, – išgirdęs jam palankų teismo verdiktą sakė L.Mikalauskas. 

Į teismą populiarų dainininką atvedusi eismo nelaimė įvyko 2014 m. gruodį Kauno centre, Kęstučio ir A.Mickevičiaus gatvių sankryžoje.

Kaip pasakojo L.Mikalauskas, šioje jam iki skausmo žinomoje sankryžoje matomumą mažina augantis medis ir elektros stulpas. Greičiausiai dėl to sukdamas į kairę pusę jis nepastebėjo pėsčiosios, ėjusios per pėsčiųjų perėją. 

80-metį perkopusi nukentėjusioji ėjo per važiuojamąją kelio dalį iš dešinės pusės, pagal automobilio važiavimo kryptį. Maždaug 15–20 km/val. greičiu riedėjęs dainininko automobilis moterį parbloškė – nukritusi pensininkė patyrė įvairių sveikatos sužalojimų. 

„Jie nebuvo rimti, tačiau nukentėjusioji serga osteoporoze, dėl to sužeidimai gijo ilgiau. Ir dėl ligos, ir dėl jos pačios nenoro laikytis medikų rekomendacijų, jai jau prireikė dviejų operacijų. Laukia trečia“, – sakė teisme kartu su žmona pasirodęs L.Mikalauskas.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Liudas Mikalauskas
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Sigutė ir Liudas Mikalauskai

Dar įvykio vietoje jis pasiūlė nukentėjusiajai pagalbą, vėliau ketino pasamdyti slaugę, kurios paslaugas apmokėtų jis, tačiau pensininkė atsisakė. Susitarti nepavyko ir dėl kompensacijos: iš pradžių su dainininko pasiūlytais pinigais moteris sutiko, vėliau persigalvojo ir, anot L.Mikalausko ir jo žmonos, „pradėjo kelti sumą“.

Nagrinėjant baudžiamąją bylą nukentėjusioji oficialiai nepateikė prašymo dėl piniginės kompensacijos. Tačiau Mikalauskams moteris yra sakiusi, jog norėtų 15 tūkst. eurų.

Tiek mokėti dainininkas nesutiko, nors net ir po jam palankaus teismo sprendimo ketina apmokėti bent dalį garbaus amžiaus moters gydymo išlaidų. Jų dar tikrai bus – gruodį nukentėjusiosios laukia trečioji kojos operacija.

„Labai tikiuosi, kad po operacijos ji atsistos. Panašią operaciją turėjo mano močiutė ir iš karto po jos ėjo mėlyniauti. Nukentėjusioji ir dabar jau vaikščiotų, jei būtų laikiusis gydytojų rekomendacijų: po pirmos operacijos jai buvo patarta neremti kojos. Tačiau ji neklausė – stojosi abiem. Prireikė dar kartą operuoti. O dabar – ir trečiąjį...“ – apie abiem pusėms nemalonią situaciją pasakojo dainininkas.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Liudo Mikalausko teismas
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Marijona Ramutė Naikelytė

Gailisi atsisakiusi slaugos ir ėjusi į teismą

„Esu sunkaus charakterio. Susitarti su manimi sunku“, – neslėpė vežimėlyje artimųjų į teismą atvežta dainininko mašinos partrenkta Marijona Ramutė Naikelytė. 

80-metį perkopusi moteris Kaune gyvena kartu su vyru – dukros šeima įsikūrusi užsienyje, tad būti šalia mamos nuolat negali.

Sunkiai girdinti ir dabar nevaikštanti M.R.Naikelytė pasakojo, jog gailisi atsisakiusi dainininko anksčiau siūlytos slaugės paslaugų. „Maniau, susitvarkysime patys. Bet dabar sunku. Dukra negali būti kartu, su vyru tvarkomės. Bet sunku gyventi – aš juk nevaikštau“, – sakė moteris.

Siekė išvengti viešumo

Teismą pasiekusi byla buvo nagrinėjama uždaruose posėdžiuose – to pageidavo L.Mikalauskas. Savo prašyme jis pažymėjo, kad yra visuomenėje žinomas asmuo ir galimos žiniasklaidos priemonių interpretacijos gali pakenkti jo karjerai. Todėl norėtų, jog byla būtų svarstoma be pašalinių akių.

Ne tik klasikos kūrinių gerbėjams puikiai pažįstamas dainininkas L.Mikalauskas pastaruoju metu pradėjo politiko karjerą – Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų sąraše esantis populiarus dainininkas per savivaldos rinkimus pateko į Kauno miesto tarybą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius