-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pernelyg santūrūs santykiai

Sveika, Ramune. Aš ilgai buvau vieniša, o dabar jau pusę metų draugauju su vaikinu. Nuo pat mūsų draugystės pradžios jis man pasirodė gana uždaras, santūrus, šaltokas. Kiek žinau, jis prieš tai nėra draugavęs su jokia kita mergina. Jau praėjo tiek laiko, bet praktiškai niekas nepasikeitė: jis man niekad nesako, kad myli, niekuomet prie kitų žmonių nerodo savo jausmų.
Ramunė Pajuodytė
Ramunė Pajuodytė / Gedimino Žilinsko nuotr.
Temos: 2 Santykiai Meilė

Pašaliniams gali net neatrodyti, kad esam pora – jis niekad nepaima už rankos, neapkabina, jau nekalbant apie bučinius. Jei aš bandau rodyti tokį dėmesį, jis iškart atšlyja, lyg suirzta.Esu su juo kalbėjusi dėl to, jis tik pasišaipė ir grubiai atsakė, kad visai nebūtina seilėtis prie visų ir aš daugiau prie tos temos negrįžau. Šiaip jaučiu, kad jam rūpiu: jis dažnai paskambina, kviečia susitikti, visad paklausia ar aš nealkana, kur norėčiau nueiti, padeda man, jei ko nors reikia mokslams ar buity. Na ir seksas geras... Bet man to neužtenka. Ir kodėl jis toks, o gal jis tik iš nuobodulio su manim? Vilma.

Sveika, Vilma. Atrodo, kad šis vaikinas labai bijo, gėdijasi savo, o taip pat ir kito jausmų bei sunkiai juos reiškia. Jo emocinė sfera yra neišvystyta, jis nelabai pažįsta savo jausmų, nemoka jų reikšti, jam jie kelia baimę. Matyt, vaikinas labai nepasitiki savimi, bendravime bei socialinėse situacijose jaučiasi suvaržytas. Kai žmogus pasitiki savimi, vertina savo ir kito jausmus ir jam tikrai ne gėda jų parodyti kitiems žmonėms. Žinoma, visai nebūtina labai intymiai glaustytis, laižytis viešumoje, tačiau paimti savo mylimą moterį už rankos, ją apkabinti ar pabučiuoti – visiškai natūralu.

Greičiausiai vaikinas turi rimtų psichologinių sunkumų, yra žemos savivertės. Galbūt jo gyvenimo patirtis buvo labai liūdna ir atšiauri, kad jis neišmoko priimti ir rodyti šiltų jausmų, nes jam niekas to nerodė. Jis dabar yra toks šaltas, atšiaurus, grubus, nes pats yra tą patyręs iš artimųjų. Gal jis buvo atstumtas, išjuoktas, skriaudžiamas ar žeminamas, ignoruojamas. Kai pats vertini ir pasitiki savimi, iš kito žmogaus nesišaipai, o gerbi ir rodai jam šiltus, švelnius jausmus.

Veikiausiai esi jam svarbi. Pati rašai, kad prieš tai vaikinas nėra draugavęs su jokia mergina, jis rūpinasi tavimi, domisi. Jam galbūt tai yra labai daug, vertinant tai, ką jis kada nors yra daręs dėl merginos, kaip arti įsileidęs į savo gyvenimą. Galbūt jis taip moka reikšti jausmus, būtent per fizinį veiksmą, rūpestį kitu. Kartais tai yra daug vertingiau nei saldus čiulbėjimas ir jokio realaus veiksmo.

Be to, turbūt yra ir gražių, šiltų, švelnių momentų jūsų santykiuose. Jei manai, kad tu gali priimti jį tokį, koks jis yra – tikrai abejoju, kad žmonės gali labai kardinaliai pasikeisti – bandyk toliau belstis į tą ledo sieną. Gal jis atšils. Ką gali žinoti, gal tavo pastangos, šiluma, meilė suminkštins jį? Pabandyk atsakyti sau į klausimą, o ką tu pati jam jauti, ar myli jį, ką jame vertini, apskritai, kodėl tu esi su juo. Gal tai tu esi ta, kuri nuobodžiauja ir yra su juo tik todėl, kad nėra nieko kito? O gal tu ir pati turi panašių kompleksų, sunkiai prisileidi arti kitą žmogų, jei pasirenki tokį vaikiną. Žmonės, kurie yra šalia, dažnai atspindi mus pačius, mūsų problemas. Sėkmės tau!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius