Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Perversmas Simo Jasaičio ir Vaidos Jasaitienės ištuokos byloje: kaltu dėl skyrybų pripažintas krepšininkas!

Vilniaus apygardos teismas trečiadienio popietę paskelbė naują sprendimą garsios poros – krepšininko Simo Jasaičio ir tituluotos gražuolė Vaidos Klizaitės-Jasaitienės skyrybų byloje.
2003-ųjų lapkritį šeimą sukūrusius Simą ir Vaidą Jasaičius, teismas išskyrė 2012-ųjų vasario 15 dieną
2003-iųjų lapkritį šeimą sukūrusius Simą ir Vaidą Jasaičius teismas išskyrė 2012-ųjų vasario 15 dieną. / Scanpix nuotr.

Garsios poros skundus skyrybų byloje išnagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas paskelbė naują sprendimą.

Pirmosios instancijos teismas buvo nutaręs, kad Jasaičių santuoka, įregistruota 2003 m. lapkričio 7 d., iširo dėl abiejų sutuoktinių kaltės. Tuo tarpu naujasis verdiktas skelbia, kad šeima iširo dėl Simo Jasaičio kaltės.

Dėl to teismas šiek tiek kitaip padalino ir poros turtą.

Šiandienis Vilniaus apygardos teismo sprendimas įsiteisėjo iškart nuo jo paskelbimo. Tai reiškia, kad pora galų gale oficialiai ištuokta, nedelsiant privaloma vykdyti ir kitas teismo sprendimo sąlygas. Vis dėlto šalims dar palikta teisė rašyti kasacinius skundus Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Sprendimą trečiadienį išklausę abiejų šalių advokatai neskubėjo prognozuoti, ar šia galimybe bus pasinaudota, tačiau galima neabejoti, kad ir S.Jasaitis, ir V.Jasaitienė ją svarstys.

Naujuoju sprendimu milijoniniai turtai padalyti po lygiai, o anksčiau V.Jasaitienei buvo priteista kur kas įspūdingesnė suma. Nesikeitė tai, kad V.Jasaitienei palikti apartamentai ir visureigis, o S.Jasaičiui – senas Mercedes limuzinas.

Kaip skelbta anksčiau, keletą metų garsios poros ištuokos bylą nagrinėjusiame Vilniaus miesto 1-ame apylinkės teisme sprendimas apie ištuoką buvo paskelbtas 2011 m. balandį. Paaiškėjo, kad šis finišas buvo tik tarpinis – pirminį teisėjos Birutės Plikynienės verdiktą bylos šalys turėjo teisę skųsti aukštesnės instancijos teismui. Šia teise pasinaudojo ir ieškovu buvęs S.Jasaitis, ir atsakovė V.Jasaitienė.

15min.lt primena, kad viena judviejų septynmetį sūnų auginanti V.Jasaitienė skyrybų byloje buvo pareiškusi 2 mln. 943 tūkst. litų ieškinį.

Jasaičių šeimos užgyventą bemaž 3,8 milijono litų bendrą turtą teismas iškart įsiteisėjusiu sprendimu padalijo iš esmės po lygiai.

Pagal teismo sprendimą, vaiko gyvenamoji vieta po skyrybų nustatyta su motina. Tėvas sūnui iki jo pilnametystės kas mėnesį įpareigotas mokėti po 4500 litų.

V.Jasaitienei buvo priteista įspūdinga piniginių lėšų suma: 2 145 942 litai. Naujuoju sprendimu suma sumažinta beveik perpus: iki 1 105 000 litų.

Taip pat atsakovei turėjo tekti prabangūs, 642 tūkst. litų vertės apartamentai sostinėje. Maža to, už šį butą ištuokta pora dar moka kredito įmokas bankui, Jasaičiai ir po skyrybų privalo solidariai dengti šią paskolą. Dar vienas Vaidai priteistas turtas – 150 tūkst. litų vertės visureigis Porsche Cayenne.

S.Jasaičiui anksčiau teko kuklesnė šeimos pinigų dalis: 1 456 976 litai. Vilniaus apygardos teismas ją padidino maždaug iki 1 885 000 litų. Taip pat vyrui priteistas prabangus, bet jau senas ir pernai vos 12 000 litų buvęs vertas S klasės mersedesas (1997 metų laidos).

Ieškovas S.Jasaitis į biudžetą buvo įpareigotas sumokėti 9 300 litų žyminio mokesčio, atsakovė V.Jasaitienė – net 30 000 litų. Išsituokusios poros nariai vienas kitam turėjo padengti ir teisinės pagalbos išlaidas – Vaidai buvusio vyro advokatai kainavo 3 500 litų, o Simui už tą patį teko pakloti 2 500 litų.

Apygardos teismui pakeitus priteistas piniginių lėšų sumas, kitaip subalansuoti ir šalių bylinėjimosi mokesčiai, dabar jie siekia maždaug po 20 000 litų.

Tiesa, S.Jasaičio, kaip ištuokos kaltininko, pečius dabar užgriuvo papildomas reikalavimas sumokėti buvusiai žmonai 7 500 litų neturtinės žalos atlyginimą.

„Motyvai nebus skelbiami, kadangi byla nagrinėta uždarame posėdyje“, – ne itin gausiai susirinkusius žurnalistus informavo sprendimo rezoliucinę dalį pagarsinusi teisėja Goda Ambrasaitė-Balynienė, dabar jau ištuoktų Jasaičių skundus nagrinėjusi kolegijoje su teisėjais Antanu Rudzinsku ir Vytautu Zelianka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius