Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Petras Kazlauskas sako metus nežinojęs, kad yra pensininkas, ir negavęs pensijos

Petro ir Livetos Kazlauskų šeimą lyg perkūnas iš giedro dangaus sudrebino netikėta žinia. Pasirodo, Petras Kazlauskas jau metus yra... pensininkas.
Liveta ir Petras Kazlauskai
Liveta ir Petras Kazlauskai / LNK nuotr.

Apie tai rašoma laidos „KK2“ pranešime spaudai.

„Man draugai sako: Petrai, o kada tu eisi į pensiją? Sakau, 65 metų. Ir aš laukiu tos dienos. „Sodra“ paprastai praneša, kai tu neprimoki 4 eurų, skambina, kai esi skoloje, kad neva valstybę apiplėšinėji. Čia laukiu, laukiu, niekas nepraneša, niekas neskambina.

LNK nuotr./Liveta Kazlauskienė, Petras Kazlauskas
LNK nuotr./Liveta Kazlauskienė, Petras Kazlauskas

Nueinu, sako, jūs jau metus pensijoj. Aš net atsilošiau. Kaip man buvo nepatogu, Liveta visi metai gyvena su pensininku ir to nežino“, – LNK laidai „KK2“, kuri eteryje pasirodys antradienį 19:30 val., šypsodamasis pasakojo Petras Kazlauskas.

Petro ne tik niekas neinformavo, kad jis jau pensininkas, metus „Sodra“ nemokėjo jam pensijos. Be to, visus tuos metus Petras mokėjo PSD mokestį – 40 eurų per mėnesį, nors pensininkams mokėti PSD nereikia ir tų pinigų Kazlauskams, panašu, niekas negrąžins.

LNK nuotr./Petras Kazlauskas, Liveta Kazlauskienė
LNK nuotr./Petras Kazlauskas, Liveta Kazlauskienė

„Po to, kai nuėjome ir sužinojome, kad visi metai žmogus yra pensijoje, sako, mes grąžinsime pinigus tik už pusę metų, tokia yra įstatymo tvarka. Na, tai štai tokia tvarka“, – rodydama nykštį žemyn, pasakojo Liveta.

Petro užgyventa pensija labai jau ne ori. „Labai maža, 190 eurų, aš suskaičiavau, jeigu migrantams skiria 15 eurų per dieną pavalgyt, tai man išeitų pavalgyt 50 centų per dieną“, – skaičiavo dainininkas.

„Petreli, būk orus pensininkas, taupyk pinigėlius. Rūpinkis savo sveikata, būk geras dabar, nes žinok, pensija maža, as tave turėsiu išlaikyti“, – laidoje „KK2“ kvatojosi Liveta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius