Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Pikaso“ skelbia karą nesveikai mitybai ir netobuliems kūnams

Prieš porą savaičių prieš fotoobjektyvą nusimetę drabužius grupės „Pikaso“ vaikinai Deividas Bastys (24), Haroldas Šklėrius (24) ir Tomas Eigertas (22) atskleidžia šios pikantiškos fotosesijos motyvus.
Grupė "Pikaso"
Grupė "Pikaso" / Ilja Sivakoff nuotr.

Pasirodo, viešai apnuoginę savo treniruotus kūnus dainininkai nori užkrėsti žmones meile sportui ir paskatinti sveikai maitintis. Specialiai „Privatu! + TV gidas“ skaitytojams „pikasai“ sudarė mitybos ir sporto grafiką.

Valgykite dažniau, bet po mažiau

„Norint gražiai atrodyti ir gerai jaustis, būtina rūpintis savo sveikata. Svarbiausi dalykai – mityba, sportas ir miegas. Norint išsaugoti sveikatą ir gyventi visavertį gyvenimą, kiekvienam būtina subalansuoti minėtus dalykus“, – sako Deividas, Haroldas ir Tomas.
Vaikinai dieną pradeda nuo sočių pusryčių, kuriuose gausu organizmui reikalingų medžiagų. Esą be sočios dienos pradžios būtų sunku savyje atrasti jėgų, imtis darbų. Dar viena vaikinų mitybos paslaptis – dažnas maitinimasis. „Užuot per dieną valgę triskart ir po daug, valgome penkis sykius ir mažomis porcijomis“, – tikina pašnekovai.

Be to, dainininkai stengiasi vartoti kuo daugiau skysčių. Anot „pikasų“, optimalus kiekis per parą – trys litrai vandens (neįtraukiant arbatos, sulčių bei sriubos).

Ką vaikinai valgo prieš sportą? „Renkamės daug angliavandenių ir vitaminų turintį maistą, o dienos pabaigoje valgome daug baltymų, kurie reikalingi raumenų tonusui.“

Atsisakykite greitojo maisto

Kaip vaikinams pavyksta suderinti pašėlusį gyvenimo tempą su sveika gyvensena? „Nesame aktyvūs balių dalyviai – mėgstame turiningiau leisti laisvalaikį, rasti laiko sportui. Taip patariame daryti visiems“, – savo geros savijautos receptu dalijasi atlikėjai. Beje, Deividas, Haroldas ir Tomas atkreipia dėmesį, kad jei žmogus sunkiai ir daug dirba, prastai arba visai nemiega, būtina vartoti maisto papildus ir sureguliuoti mitybą. Mintant sumuštiniais ir kitu greituoju maistu, labai tikėtina, kad neišvengsite skrandžio ligų. Kad taip neatsitiktų, „pikasai“, sportuojantys ir sveiką gyvenseną propaguojantys ne vienus metus, paruošė specialų mitybos ir sporto planą, kuriuo mielai pasidalijo su „Privatu! + TV gidas“ skaitytojais.

Grupės „Pikaso“ vienos dienos mitybos grafikas

Pusryčiai: varškė su jogurtu.
Pietūs: vištų arba kalakutų krūtinėlė su ryžiais, be riebaus padažo.
Pavakariai: 2 šokolado batonėliai, bananas, chalvos batonėlis.
Vakarienė: vištiena su ryžiais; po vakarienės – varškės desertas.

Grupės „Pikaso“ vyrukų sporto programa

Patarimas Nr. 1

„Prieš treniruotę labai tinka valgyti makaronų: kuo daugiau angliavandenių vartosite, tuo daugiau energijos turėsite. Tiesa, jau po kelių savaičių tie makaronai pasidaro nebemieli, keiskite juos kitu daug angliavandenių turinčiu maistu. Po treniruotės siūlome pasimėgauti liesa varške su jogurtu“, – pataria muzikantai.

Patarimas Nr. 2

Namuose atlikite mūsų siūlomus pratimus. Kiekvieną pratimą darykite po 6–15 kartų ir seriją kartokite po 3–4 kartus. Kiek kartų ir po kiek serijų daryti pratimus, yra individualu. Reikėtų atsižvelgti į mankštinamą raumenų grupę, žmogaus pajėgumą ir kitus dalykus.

Patarimas Nr. 3

Prieš atlikdami pratimus tam tikroms raumenų grupėms, sušildykite viso kūno raumenis. Tai galite padaryti bėgdami takeliu ar naudodamiesi bet kuriuo kardiotreniruokliu. Jei tokių neturite, siūlome pabėgioti lauke.
Sportuojant kas antrą dieną patariame vienu metu mankštinti po dvi raumenų grupes, vieną – didesnę, kitą – mažesnę. Pavyzdžiui, pirmiausia nugarą, o paskui pečius.

Rekomenduotinas treniruočių planas

Pirmadienis: keturi pratimai kojų raumenims, trys pratimai pečių sričiai ir vienas pratimas pilvo presui.

Trečiadienis: trys pratimai krūtinės raumenims, trys pratimai rankų raumenims (bicepsams) ir vienas pratimas pilvo presui.

Penktadienis: trys pratimai nugaros raumenims, trys pratimai rankų raumenims (tricepsams) ir vienas pratimas pilvo presui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius