-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pikti liežuviai po „Draugystė veža“ dalyvių sužadėtuvių „Eurovizijos“ scenoje įskaudino moters artimuosius

​​​​​​​Sekmadienio vakaras tapo ypatingu ne tik „Eurovizijos“ konkurso nugalėtojai Ievai Zasimauskaitei, bet ir Martinui bei jo mylimajai Silvijai. Jie ne tik tapo projekto „Draugystė veža“ laimėtojais ir sužinojo keliaujantys į Portugaliją stebėti konkurso, bet ir susižadėjo tiesioginio eterio metu. Vis dėlto šias sužadėtuves netruko apiplakti pikti liežuviai – esą moters reakcija scenoje nebuvo tinkama, ji esą atrodė nesidžiaugianti. Tokios kalbos įskaudino moters artimuosius.
„Draugystė veža“ dalyvis pasipiršo mylimajai
„Draugystė veža“ dalyvis pasipiršo mylimajai / Aliaus Koroliovo / 15min nuotr.

15min jau rašė, kad būta abejonių ir dėl konkurso vedėjo Manto Stonkaus elgesio scenoje, tačiau vėliau paaiškėjo, kad komentatoriai nežinojo svarbių aplinkybių.

Martinas pasipiršti nusprendė po septynerių metų draugystės, iš jų ketverius pora gyvena kartu. Piršlybos įvyko tiesioginiame eteryje, kai į sceną buvo pakviestos penkios laimingųjų „Draugystė veža“ projekto poros, kurios Portugalijoje iš arti stebės lietuvės I.Zasimauskaitės pasirodymą didžiojoje „Eurovizijoje“.

Nemaloniausia dalis laukė jau nulipus nuo scenos ir pasirodžius pranešimams žiniasklaidoje apie įvykusias sužadėtuves – komentatoriai buvo negailestingi. Esą Silvija atrodė sutrikusi, „purtė galvą“, o galiausiai ištarė „belieka tik pasakyti vieną žodį – „taip“. Ji pati tvirtino nekreipianti dėmesio į tokius komentarus – nė neskirianti tam laiko.

Aš pati jų asmeniškai neskaičiau, bet skaitė mano artimieji ir jie tikrai labai priėmė giliai juos į širdį, – sako S.Kiškūnienė.

„Aš pati jų asmeniškai neskaičiau, bet skaitė mano artimieji ir jie tikrai labai priėmė giliai juos į širdį“, – sako S.Kiškūnienė, jau kiek nurimus aistroms. Moteris, paklausta, ar įtarė, kad Martinas gali žengti tokį žingsnį, tvirtino, kad tikrai ne: „Nė minčių tokių neturėjau!“ Ar nurimus aistroms ir sceniniam jauduliui ji džiaugiasi? „Dabar dar jaučiuosi nustebusi“, prisipažino Silvija. Paklausta, ar tai, kad keliaus į „Euroviziją“ kaip sužadėtiniai, kelionę pavers kiek kitokia, moteris tvirtino taip nemananti. Vis dėlto kelionės pora esą laukia su pakiliomis nuotaikomis. Anot Silvijos, laukia smagus laikas, pažintis su gražia, įdomia šalimi.

Kelią į laimėjimą nutiesė draugiškumas

Martino ir Silvijos pora tapo lyderiais balsavime, kuris nulėmė tai, kad jiedu keliaus į Portugaliją. Kur gi šios poros stiprybė? Silvija įsitikinusi, kad kelią į „Eurovizijos“ finalą svečioje šalyje jiems atvėrė draugiškumas. „Žinoma, Martinas feisbuke nudirbo didelį darbą“, – juokėsi Silvija, pridurdama, kad jos mylimasis labai draugiškas žmogus, turi didelį būrį bičiulių. „Ir ne be reikalo jį supa tiek daug draugų! Jis labai geras ir draugiškas žmogus“, – tikino ji.

Traumą Martinas patyrė prieš 18 metų paslydęs pirtyje ir susižalojęs stuburą. Su Silvija pažintį jiedu užmezgė telefonu – tuo metu esą buvo radijo stotis, kurioje abu ieškojo pažinčių ir rado tą lemtingąją.

„Dažniausiai balsai ten būdavo pragerti, prarūkyti, o Martino balsas buvo labai gražus, švarus ir vyriškas“, – apie pažintį su Martinu „Draugystė veža“ projekto kūrėjams yra pasakojusi Silvija. Martino negalia jos neišgąsdino. Iš pradžių pora bendravo telefonu, vėliau, gyvendami skirtinguose miestuose, susitikdavo dažniausiai savaitgaliais, o galiausiai persikėlė po vienu stogu.

„Bendravome, bendravome ir susibendravome“, – juokėsi moteris. Tiesa, iš artimųjų būta abejonių – galbūt moteriai bus per sunku būti su žmogumi, kuris turi negalią. Vis dėlto Silvija kitų kalbų neklausė – rinkosi taip, kaip liepė širdis.

Svarbus kito žmogaus buvimas šalia

Apibendrindama projektą Silvija teigia, kad projektas tikrai daug duoda žmonėms su negalia – šie susipažįsta su kitais žmonėmis, kuriuos sieja panašus likimas. „Jie pabendrauja, pakeliauja. O ir man pačiai tai buvo smagus laikas pabūti“, – sako ji.

Moters teigimu, projekte susitiko žmonės, kurių porose yra po vieną sveiką žmogų, todėl galbūt taip neišryškinamos žmonių su negalia problemos – mat šalia visuomet yra žmogus, kuris gali padėti. Paklausta, kiek tos kasdienės pagalbos prireikia ir kiek svarbu, kad šalia žmogaus su negalia nuolat būtų galintis pagelbėti žmogus, ji teigė, kad tai labai individualu, bet jų atveju esą fizinės pagalbos prireikia kasdien.

Pasak pašnekovės, reakcijos į projekto dalyvių veiksmus ir gyvenimus, pikti komentarai taip pat parodė, kad tokie projektai reikalingi. Mat projektas prisidėjo prie suvokimo, jog negalia nėra kliūtis gyventi maksimaliai įmanomą, visiems įprastą gyvenimą, ypač, jei šalia yra žmonių, kurie pasirengę ištiesti pagalbos ranką.

LRT pristatoma akcija „Draugystė veža“ – tai viešosios įstaigos „Baltijos ugdymo centras“ kartu su Neįgaliųjų reikalų departamentu prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos socialinė akcija. Projekto metu kas savaitę buvo pristatytos trys draugų poros, iš kurių vienas turi negalią. Už labiausiai patikusią draugystės istoriją žiūrovai galėjo balsuoti portale www.lrt.lt/. Galiausiai išrinktos ir per „Eurovizijos“ finalą paskelbtos penkios laimingosios poros, kurios vyksta į Portugaliją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius