-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pinigai už aukcione parduotus muzikos žvaigždžių daiktus atiteks smurtą patyrusioms moterims

Antradienį Vilniuje labdaros krautuvėje „Not a shop“ (T.Ševčenkos g. 16 A) startuoja tylusis aukcionas, kuriame bus parduodami žymių Lietuvos muzikantų daiktai. Aukciono metu siekiama atkreipti dėmesį į smurtą patiriančių moterų problematiką Lietuvoje.
Justė Arlauskaitė-Jazzu
Justė Arlauskaitė-Jazzu / Oksanos Školnajos/15min.lt nuotr.

Dažnas iš mūsų net nesusimąsto, kad kas trečia moteris galėtų būti patyrusi smurtą. Deja, kaip moterų informacijos centro tinklapyje teigia ekspertė Jurgita Pečiūrienė, „smurtas prieš moteris yra tokia pat dažna mirties ar nedarbingumo priežastis (tik retai tai nurodoma oficialiai), kaip ir vėžys“ (http://www.lygus.lt/ITC/smurtas.php).

Lietuvoje vis dar nėra oficialių duomenų apie smurto prieš moteris paplitimą. Šia tema nėra atliekami tyrimai ar apklausos. Tačiau pasaulinė statistika rodo, kad oficialiai policijoje registruoti fizinio ar seksualinio smurto atvejai yra tik ledkalnio viršūnė, mat jie atskleidžia tik mažiau nei vieną ketvirtąją dalį atsitikimų (http://www.lygus.lt/ITC/smurtas.php). Daugeliu atveju aukos linkusios tylėti ar nežino į ką kreiptis pagalbos. Be to ekonominio ar psichologinio smurto atvejus  yra be galo sunku įrodyti, o dažnai ir pati nukentėjusioji nesuvokia, kad prieš ją smurtaujama.

Todėl pagalbos ranką tiesia ir apie tai viešai prabilti ragina labdaros krautuvė „Not a shop“ kartu su būriu žinomų muzikantų ir atlikėjų. Garsenybių dovanoti asmeniniai daiktai: Algio Ramanausko-Greitai pirmoji elektrinė gitara, Justės Arlauskaitės-Jazzu karoliai, sijonas ir tekstas iš dainų knygos, Giedrės Vitkauskaitės iš „Empti“ rankų darbo sagė, Leono Somovo ukulėlė, Jurgio iš „InCulto“ „Eurovizijos“ šortai, Algirdo Kaušpėdo „Anties“ antologija, „Poliarizuotų stiklų“ pirmoji vinilinė plokštelė bei „Little Dragon“ tambūrinas jau parduodami tyliajame aukcione, o visos surinktos lėšos bus skirtos moterų nukentėjusių nuo smurto paramos programai.

Visi eksponatai yra su įžymybių autografais, o paskutiniai statymai turi būti atlikti iki 2010 m. spalio 14 d. 18 val. Susidomėję ir norintys prisidėti maloniai laukiami „Not a shop“ labdaros krautuvėje adresu T.Ševčenkos 16 A arba tinklapyje www.notashop.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius